marți, 12 iunie 2018

G. Firea, hate plenar



Ca orice vedetă de presă, primărița G. Firea nu înțelege că, să ieși printr-o spărtură de stadion, chiar alături  de o campioană, în fața unor tribune vii, nu-i tot aia cu să apari dintr-o spărtură de platou tv. și să te dai mare privind într-un punct mort, cu publicul dincolo de ecran.
Firea nu înțelege că ea nu deține cheile Bucureștiului - la propriu, cum deține cheile de la propria casă - nu e stăpînă pe bugetul capitalei României, nu este îndrumător spiritual, nu a fost votată de peste optzeci la sută dintre bucureșteni, nu poate să unească românii și nu se va umple de glorie doar pentru că niște televiziuni prostesc electoratul în față ca să-i facă ei reclamă.

Deci, politiciana-vedetă TV nu poate să facă, în cel mai important oraș din țară, ce face pe moșia ei, e doar o casieriță la primărie deci nu poate să împartă bugetul ca o filantroapă ce se crede și să cumpere, în felul acesta, pe banii contribuabililor, voturi pentru următoarele alegeri, nu poate să iasă în fața autocarelor plătite de primăria lui bărbatu-său și să îndemne amărîții să meargă să se roage la moaște fiindcă altă soluție n-au în țara asta, nu poate, nici ea, nici televizorul să încheie războiul româno-român (am văzut, de-a lungul timpului că oricine face apel la “împăcarea națională” este sfîșiat de audiență) și, mai ales, trebuie să nu uite că ea nu reprezintă majoritatea oamenilor, chiar dacă a luat mai multe voturi decît contracandidații.

De asemenea, influențării tv. din țara noastră trebuie să știe că, deși optzeci la sută dintre cetățeni își iau informația de la televizor, nu înseamnă că o iau de bună. Românii știu că presa își bate joc de ei în fiecare zi, uneori chiar cu mai mult sîrg, așa cum s-a întîmplat de ziua diasporei românești cînd Observator Antena le-a făcut o dedicație specială, o batjocură. Lecția umilinței nu va fi învățată niciodată în țara asta fiindcă nu are cine s-o predea iar insistențele ar putea să nască monștri.

Se-nțelege însă, dintr-o postare pe facebook, că primărița a mers la șantaj și a mizat pe “răul mijlociu” adică, dacă stau alături de o sportivă iubită de toată lumea, nu se poate să mă huiduiți fiindcă sportiva s-ar simți și ea huiduită. Dar, publicul s-a descurcat foarte bine, a curățat stadionul de politică, după care a aplaudat sportivii și artiștii.

Nu, n-a fost aranjat de nimeni acest hate plenar, cel puțin nu de amploarea asta. A fost mesajul absolut sincer și original, prin neprevăzut și vehemență, al poporului, mesaj de care, la drept vorbind, ar fi beneficiat oricare politician din țara noastră, inclusiv, pînă mai ieri, adulatul K. Iohannis.

De-abia acum lumea se schimbă iar schimbarea asta nu mai e nici în programul tv. și nici în programul lui Soros.

P.S. Şi totuși, cum ar arăta un process al ultimilor treizeci de ani dacă s-ar întoarce comunismul?




“Nu a contat că umbresc momentul unic pentru Simona Halep. Nu a contat că, seara, martori au fost și copii, la un spectacol al urii și dezbinării.” http://www.gandul.info/sport-miscare/simona-halep-cu-trofeul-de-la-roland-garros-pe-arena-nationala-17250811

“Soprana Angela Gheorghiu a transmis un mesaj după evenimentul de pe Arena Naţională în cinstea victoriei Simonei Halep la Roland Garros, precizând că a refuzat titlul de cetăţean de onoare …”  http://www.mediafax.ro/social/angela-gheorghiu-catre-firea-ati-continuat-sa-va-folositi-de-numele-unor-mari-personalitati-17251008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu