joi, 17 noiembrie 2011

Cod roşu la PSD. MIRCEA GEOANA

E o toamnă blandă, bogată, care a început cu o recoltă peste aşteptări şi se sfarşeste încet, plină de gutui, gogonele, creştere economică şi inflaţie scăzută. E atat de plictisitor de normală încat dacă n-ar fi televizorul plin de divertisment emo cu cantec, glume puturoase din puii Antenei1 şi urticariile Happy Hour şi Acces Direct, am intra in depresie de prea mult bine.  Anul ăsta nu s-a scos un ban din inundaţii, coduri şi alte prăpăduri în masă deşi, la prima ninsoare din Tibleş-Oas-Gutai, reporterii au fost acolo să bage lemne-n sobă. In fiecare zi “mercurul din termometre” a fost comparat cu media perioadei şi, cand nu pica exact pe ea, era motiv de îngrijorare. Luaţi-vă fularele, îmbrăcaţi-vă gros, astăzi nu e cazul să vă puneţi ochelari de soare! A fost secetă, la un moment dat şi Tănase s-a băgat în Dunăre cu doi cameramani după el ca să-i surprindă vedetismul faţă şi profil iar Realitatea, aia care a rămas pe acelaşi buton, a făcut o emisiune în care, pe ecran, trona titlul: cea mai mare secetă din ultimii 50 de ani spre disperarea invitaţilor meteorologi care, doar nu i-au implorat, să corecteze şi nimic!
Dar, pentru că nu moare presa cand vrea toamna, atunci cand îi vine vremea politicii să semene sau să culeagă, păsările necălătoare pot să trăiască lejer din ciugulit iar greierii din talpa presei să cante vesel: cri, cri, cri, ştire, rating, publicitate, cri, nu credeam c-o să mai vii!
Taman cand floarea ofilită a presei romaneşti se pregătea de iernat si intrase în post cu gandul la “preparatele tradiţionale de Crăciun” după reţete esoterice păstrate din moşi-strămoşi, Mircea Geoană a început să-şi facă de lucru. S-a creat imediat efectul de seră care a dezmorţit editorialele firave din ziarele eco iar, cand T. Băsescu a fertilizat cultura cu o emisiune la TVR, vegetaţia a devenit luxuriantă, deşi n-a mai produs o pădure tropicală, ca pe vremuri.

REZUMAT
 
La alegerile trecute din PSD şi PNL, cele două partide s-au ales cu doi lideri nerespectaţi şi, prin urmare, nerecunoscuţi de şefi de către greii partidelor. Cei doi neînsemnaţi au format o alianţă din care doar ei făceau parte si atarnatorul ăla mic, Dani. S-au tarat alene caţiva ani şi, cand au întors capul, au văzut că nu mai venea nimeni în urma lor. Cand s-au întors si a doua oară l-au prins pe M. Geoană cand le punea coarne şi scotea limba la ei subminandu-le autoritatea. Adică, partidele i-au lăsat să se joace de-a viitorul presedinte şi viitorul prim ministru ca-ntr-un experiment de şcoală iar, cand s-a îngroşat gluma le-au luat jucăriile. V. Ponta s-a prins, ca doar nu e retardat, încă de cand s-a rupt o bucata bună din PSD şi de sub şefia lui, dar a mascat printr-o explicaţie tampită dar la îndemană cum că T. Băsescu şi PDL-ul le-au stricat armonia. Singurii stătuţi în PSD, I.liescu, A. Năstase şi M. Geoană, rămăseseră nu ca să-l susţină ci ca să planeze pe deasupra capului vremelnicului lider pentru ca, mai apoi, să-l atace cand va ajunge într-un punct fix, în sondaje. Cand M. Geoană a anunţat că ar candida la preşedinţie, de parcă nici n-auzise de înţelegerea din cadrul USL despre Antonescu-preşedinte, iar A. Năstase îi lua faţa tot mai des Micului Sef, V. Ponta a gandit că trebuie să tranşeze problema înainte să-l tranşeze pe el ăi bătrani. Inlăturarea de la şefia senatului a lui M. Geoană exact asta s-a vrut, anume clarificarea poziţiei “şefului” în PSD care, indifferent de rezultat îi spune lui Ponta dacă e ţinut de prost sau de şef. Adevărul e că a fost o mişcare foarte deşteaptă şi curajoasă pe care, C. Antonescu n-ar fi fost în stare s-o facă niciodată.
Pană şi Iliescu şi Năstase au fost luaţi prin surprindere dar, să fim serioşi, Geoană nici n-a clipit! Toată maculatura asta care s-a scris despre cum M. Geoană e supus unei judecăţi divine meritate după ce, la randul lui, l-a descăpăţanat pe Iliescu prin metode obscure, este o trăncăneală oarecare. A fost clar ca lumina zilei că Geoană îşi caută servici’ încă de cand a provocat toată tevatura. Intai cand s-a anunţat dornic să candideze din nou la preşedinţie, apoi cand a plecat de capul lui în America iar la urmă cand i-a lăsat să se dea cu capul de pereţi încercand să-l schimbe de la şefia senatului printr-o procedură imposibilă. Geoană s-a răzbunat şi a caştigat, în final, afişarea pe faţă a filialelor PSD care nu-l susţin pe Ponta, pe de o parte, şi apariţiile în spaţiul public în care îşi face liderul mincinos pe de altă parte. Geoană nu e un PSDist pursange cum crede CTPopescu, este doar propriul lui susţinător, unul care acţionează în legea lui. Cand îl numeşte prieten pe ziaristul “cel mai iubit”, nu vorbeşte serios, încearcă doar să-i aducă aminte D-lui Popescu ce formator de opinie imparţial este. Aşa că, cele două articole fără ravnă din “Gandul” n-au pus pe nimeni pe ganduri. Cum nici ultimul articol referitor la corupţia din PDL nu e vre-un brain-storming, se vede că CTP trăieşte bine-merci din imaginea făcută la televizor şi nu mai trebuie să-şi dea silinţa. Apropo, “ghem de potlogării copt în ani de zile”…Ce-i asta? Omu’mort şi ghemu’ copt, sau ce?!

In orice caz, se poate observa cu ochiul liber că subiectul Mircea Geoană versus PSD, indiferent cine a scris despre el n-a strans nici pe departe cat articolul lui Andrei Pleşu despre Gadea: peste 55 000 de accesări sau despre “Cronica Carcotaşilor” şi Huidu: peste 65 000.
Chiar şi aşa, nouă ne-a plăcut codul roşu din PSD şi codul portocaliu din PDL. Primii au avut suspans şi ceteraşi ceilalţi şi-au tras singuri un pumn în dinţi prin primarul ardelean găsit corupt. T Basescu a aruncat şi el o mană de cuvinte din care a glojgăit mai ales mogulimea. Pe bune, dacă se retrage din politică, se va înregistra cel mai mare faliment din media!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu