miercuri, 18 iunie 2014

Excepționala URANIA a fost concediată din cuibul politic B1




Trebuie să vă faceți site, numai așa se vor împuțina furăciunile!
Zilele trecute, invitații dintr-o emisiune de la Realitatea tv au fost întrebați ce Românie și-ar dori, sau așa ceva. Nu e prima dată când se pune o astfel de întrebare iar răspunsurile sunt previzibile: o țară în care să vrei să trăiești, cu venituri rezonabile, învățământ, sănătate-bune, fără coruptie ș.a.m.d. De data asta, cineva a zis că și-ar dori o Românie în care să poți trăi fără să te gândești la politică.
De fapt, nu despre politică e vorba ci despre politicieni! Despre politicieni și ambițiile lor personale, averile lor, copiii lor (nu prea deștepți, chiar deloc!), dosarele lor în Justiție, dosarele lor de securitate păzite de CNSAS, împărțirea țării și a șpăgilor între ei și lupta lor cu electoratul, care nu-i mai vrea. Patru posturi de televiziune, cel puțin, trăiesc numai din așa-zisa politică. Rubrica METEO face ședințe la guvern pe care interfața tv le transmite în direct, fiecare partid are comunicatori care s-au transformat în asistente tv pentru sutele de talk-show-uri politice, ONG-iștii, indifferent de obiectul de activitate, își schimbă discursul într-unul politic imediat ce primesc o sponsorizare de la buget iar astrologii sunt invitați doar ca să spună ce șanse…au candidații la președinție. S-a ajuns în asemenea hal din cauza inflației de presă care, nefiind în stare să-și formeze un public propriu, se nișează politic pe electoratul unui partid sau altuia, unui lider sau altuia și mai nou, încearcă să împartă publicul în stânga și dreapta. De fapt, cam toți se bat pe același public votant, amator de taclale OTV-iste și intrigi politicianiste. Că doar d-aia le zice actori politici!

luni, 9 iunie 2014

SIMONA HALEP E NR.3 MONDIAL


SIMONA HALEP E NR.3 MONDIAL
Oricine a făcut parte dintr-un grup (colectiv, gașcă, etc.) pe vremea lui Ceaușescu știe că, înainte de
meciurile de fotbal ale naționalei existau trei curente de gândire sau, cel puțin, de vorbire. Unul era întotdeauna de părere că suntem foarte buni, altul că românii sunt proști iar al treilea era indifferent. După meci, funcție de rezultat, primele două găști fie se lăudau c-au avut dreptate, fie dădeau vina pe arbitri sau pe norocul chior iar centriștii chibițau de pe margine superior fiindcă ei nici nu pierdeau, nici nu câstigau.