joi, 15 ianuarie 2015

ÎNTÂLNIREA CU VICTORIA NULAND


Încă o dată: uite de ce-i freacă grija p-ăștia!
După întâlnirea cu trimisul american, politicienii români, odată scăpați de întâlnire, au transmis către supuși următoarele: Alina Gorghiu-PNL a zis că nu au fost amintite derapajele din trecut și “Nu s-a discutat despre momentul 2012”, Cătălin Predoiu-PDL a recunoscut c-a existat o “evocare punctuală sufficient de clară cât să înțeleagă toată lumea” iar Ponta cică Victoria Nuland i-a zis că  “să colaborăm și să lucrăm împreună deci nu vă luați după cei care vor scandal.”  
Tot aseară la Sorina Matei, la B1, Ecaterina Andronescu nu a negat niciunul dintre argumentele celor din emisiune cu referire la încălcarea Constituției, înlăturarea Avocatului Poporului în mod illegal etc.- încălcări care au dat de pământ cu statul de drept în 2012- dar a explicat cum se dau Președinții jos: când cel care l-a votat vrea să-și retragă votul, atunci Președintele trebuie să plece!

Decriptare:

Uite care-i treaba, bă popor!

Chiar dacă în 2012, nu doar că am încălcat statul de drept, dar am făcut-o pe față când am strigat din toți rărunchii că trebuie să facem “ceva” cu ANI, DNA, Curtea Constituțională și chiar am încercat să decretăm Parlamentul drept Putere Supremă pe motiv că, după capul nostru, parlamentul legiuiește deci tot parlamentul interpretează legile după cum vrea moftu’ lui și chiar dacă am încercat să amnistiem toată corupția în Marțea Neagră, tot noi suntem politicienii pe care o să-i aveți pe viață.

Cum ar veni: decât să plângă mama, mai bine să plângă mă-ta, bă popor!

Sau, cum zicea milițianu’ ăla de la Bistrița? Fă-o, mă, să se sinucudă! Pe ea de nație, adică!

Deci, pentru ăștia mai inundați, voi ăia la care vă curge scuipat din gură! Ştiiti ce-a zis Victoria Nuland, bă? A zis ce vă spuneam la lovitura de stat din 2012…da, aia de v-am pus s-o legiferați prin referendum, a zis că politicienii să colaboreze, să lucreze împreună, să să-nțeleagă la șpăgi numai să nu mai fie scandal. Zi, tu, Alinuța, s-a discutat ceva despre “momentul” 2012?

Alinuța: Nu s-a discutat despre momentul 2012.

Acestea fiind spuse nu ne mai rămâne decât un mesaj pentru americani și NATO: Bă, v-am dat 2% din PIB? V-am dat. Restul știți cum e: dacă ne-am înțeles noi cu nemții de la EADS, ne înțelegem și cu voi.
Şi încă ceva pentru supuși: să știți c-am înțeles mesajul votului din 16 nov.2014, să nu mai aud că nu l-am înțeles! Deci, v-ați săturat de vechea clasă politică, nu? Vă servim una nouă: Noul PNL, Noul PSD.
Hai, privirea spre viitor!

Dacă mâine ar avea loc alegeri, cu ce partid ați vota?

ALINA GORGHIU: “„N-a existat un reproș, discuția a fost una cu privire în viitor, că încercăm să resetăm scena politică. Nu s-au amintit de derapaje din trecut, nu s-a pus problema în termeni de critică, ci de construcție. Nu s-a discutat despre momentul 2012, s-au abordat discuții care să încurajeze dialogul instituțional pe viitor”, a declarat liderul PNL.” http://www.b1.ro/stiri/politica/alina-gorghiu-despre-intalnirea-victoriei-nuland-cu-politicienii-romani-nu-s-au-amintit-de-derapaje-din-trecut-despre-momentul-2012-am-vorbit-despre-legisla-ia-anticorup-ie-video-100720.html

“Sorina Matei: A evocat d-na Nuland momentul 2012?

Cătălin Predoiu: A fost primul punct pe ordinea de zi, ca să spun așa, legat de regulaa de drept și funcționarea justiției-lupta anticorupție- dar s-a discutat la nivel de principiu, în nici un caz nu s-a discutat în termenii în care cineva ar da indecații justiției. Acest lucru e de neconceput în primul rând de către partenerii noștri care au pus la punct un sistem judiciar independent de la care se inspiră și alte sisteme judiciare chiar din Europa.

În ceea ce privește întrebarea dv. a fost într-adevăr o evocare punctuală, fără a se insista dar, sufficient de clară cât să înțeleagă toată lumea ce se vrea a se transmite, ca mesaj. Sunt lucruri pe care, de altfel, opinia publică din România le-a dezbătut în ultimii doi ani.” http://inregistrari.b1.ro/view-actualitatea_rom%C3%A2neasc%C4%83-127.html

“Victor Ponta: Pot să vă transmit și dv. principalele mesaje. Să schimbăm cultura politică în România în sensul în care să colaborăm și să lucrăm împreună deci nu vă luați după cei care vor scandal. Mesajul principal al partenerilor noștri este să lucrăm împreună pentru România și pentru poziția noastră în regiune. Colaborarea și nu războiul și scandalul sunt cele care aduc în primul rând credibilitatea României și, în al doilea rând, încrederea investitorilor în România și asta este acum prioritatea noastră, să arătăm că România combate corupția, că România combate evaziunea fiscală… ” http://www.hotnews.ro/stiri-politic-19099511-victor-ponta-dupa-intalnirea-victoria-nuland-principalul-mesaj-partenerilor-externi-este-aratam-romania-combate-coruptia-evaziunea-fiscala.htm?nomobile=     

Aseară la Actualitatea Românească, emisiunea Sorinei Matei de la B1, Ecaterina Andronescu a explicat cum se dau jos Președinții


“Sorina Matei: S-a dat de pământ cu statul de drept în România, în 2012…

Ecaterina Andronescu: După opinia mea …aici este un jurist… (av Fenechiu)

Sorina Matei: Ați suspendat un președinte al României, d-na Andronescu, fără să existe motive constituționale.
Ecaterina Andronescu: Dar totuși au mers la vot și-au votat Suspendarea…

Sorina Matei: Da d-nă, dar, dacă e așa, putem să votăm orice în țara asta…

 Ecaterina Andronescu: …referendumul… (bălmăjeli)

Sorina Matei; Da’ eu vă spun acuma: dacă Ponta era președintele României vă convenea? Deci, nu se poate, vorbim de omul care a fost ales cu cel mai mare număr de voturi, prin referendum popular…prin sufragiu popular, ăsta este președintele României indifferent că-l cheamă Băsescu,  Iohannis, Ponta sau nu-știu-cum-îl-cheamă.

Ați suspendat de două ori un președinte și asta a făcut PSD-ul și cu Partidul Conservator fără să existe motive constituționale, d-na Andronescu, în funcție de cum erau majoritățile parlamentare. Ori Constituția spune că Președintele nu depinde de majoritatea parlamentară în parlament. Președintele răspunde în fața celor care l-au votat, care sunt oamenii.

Ecaterina Andronescu: Da, tocmai aici vreau s-ajung și eu. Pentru că-n momentul în care cineva ți-a dat votul și urmărindu-ți activitatea constată că…nu mai…el nu mai vrea să-și păstreze votul în continuare ca tu să poți să exerciți puterea în numele lui și-ți retrage acest vot, trebuie să înțelegi și…asta e, te retragi și te-apuci de altceva.”                                                                                                             http://inregistrari.b1.ro/view-actualitatea_rom%C3%A2neasc%C4%83-127.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu