marți, 13 ianuarie 2015

PACT! PACT! și CONSULTĂRI



D-l si D-na PNL, USL, PLR, noul PNL s.a.
Ieri, președintele Iohannis chemă la consultări partidele politice pe tema alocării a 2% din PIB pentru Apărare așa cum s-a convenit în acordul cu NATO.

A fost o întrevedere civilizată, nu ca-n perioada… de tristă amintire, numită epoca Băsescu. S-au făcut introducerile, civilizat:

-D-l Ponta! D-l Iohannis!

- D-l Iohannis! D-l Ponta!

-Sper că v-a plăcut aia cu “umil È™i cuminte” de la confruntare, să v-arăt ce vream să zic! Ponta își suflecă mânecile ca ospătarii, aÈ™a cum face când semnează È™i când votează, È™i se aplecă în față cu partea de sus a corpului până se făcu un unghi drept, imagine deformată È™i de faptul că pare a avea o cocoașă, la capătul zonei lombare, în loc de posterior.



Nu s-au întins la vorbă, era È™i greu! N-avem chiar tot timpul din lume cum crede Ioan Rus când vorbeÈ™te de autostrăzi. Noul PreÈ™edinte doar l-a informat pe Ponta că trebuie semnat pactul iar Ponta È™i-a suflecat mânecile È™i l-a semnat. (Să terminăm cu chestia aia cu locuri de muncă È™i alte avantaje prin care o parte din miliardu’ vărsat pentru NATO se va întoarce în piață! Ä‚sta e un Bechtel ca toate contractele făcute vreodată în România post-decembristă.)

La final televiziunile de știri făcură Breaking news la unison cu tema: Chiar în acest moment, Iohannis dă mâna cu participanții la consultație! Blițurile pocniră cât o găleată de popcorn cu știuleți cu tot.


Iohannis suferea de el deÈ™i părea a-i fi priit: Am propus pentru prima dată în 25 de ani acest pact…

Lasă numărătoarea la noi!


După consultări, pacienÈ›ii politici ieÈ™iră toÈ›i cu acelaÈ™i diagnostic: colaboraÈ›ionism interpartinic. Pocora a chicotit la B1 cum că, ce-am văzut, e ce s-a votat în 16 nov. adică “românii nu mai vor scandal”-sloganul justificator al loviturii de stat din 2012- iar Ponta a zis că doar aripa PDL-istă din PNL vrea s-ajungă la guvernare, altfel, el È™i colegii lui din USL sunt p-aceeaÈ™i lungime de undă de parc-ar fi monozigoÈ›i.

Tot astăzi, Ponta îl scoase la tablă pe Rus È™i chemă È™i televiziunile ca să transmită-n direct cum lucrează guvernul la masterplanu’ autostrăzilor. Ideea de geniu care stă la baza brainstorming-ului guvernamental e că A1 se va lăți, din loc în loc, la 3 benzi pe sens, înainte să se-ngusteze la una în oraÈ™e È™i sate. Da’, nu-i bai, la câtă sărăcie, violuri È™i proxeneÈ›i sunt, trebuie s-avem È™i centură.

Desigur, Rus a zis să nu ne grăbim, și a râs voios și des în toate pauzele dintre cuvinte și fiecare cuvânt era un munte. Așa e, putem să mai aruncăm la gunoi niște studii de fezabilitate. Doar 60 mil.euro s-au aruncat, până acum, pentru autostrăzi pe hârtie. http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Sosele+de+vis+pe+hartie+Compania+de+Drumuri+a+platit+studii+de+f


După care Ponta făcu o glumă cât o gaură-n buget acoperită din taxa pe stâlp: Pot să-mi dau doctoratul în autostrada Comarnic-Brașov! După care, în antrenul general, cu buzele umede întinse pe dinți, zise: --Acum, trebuie ca și celelate partide să vrea să semneze cu noi acest accord pe autostrăzi fiindcă altfel nu vom putea face nimic din toate astea.

Sigur că nu veți putea, doar d-aia v-ați strâns!


Continuă reshuffle-ul politico-mediatic pentru ca nimeni să nu poată pătrunde, din afară, în burta bestiei. Unealta de rânduit politic este acest UNPR- bucățică ruptă din PSD- o găselniță pentru “stabilitate” care se afiliază stânga-dreapta, după cum îi cere datoria, ca să lase impresia electoratului că democraÈ›ia e pe bune. ÃŽn acest demers sunt angrenaÈ›i aÈ™a-ziÈ™ii “traseiÈ™ti” care acum pleacă de la PSD, PLR, PP-DD, PC È™i trec la UNPR, iar împreună, din patriotism, vor susÈ›ine viitorul govern PNL ca să să se simtă È™i electoratul acestuia satisfăcut È™i să creadă că politica e pe bune.


Uneltele mediatice se plimbă și ele dintr-un loc într-altul, doar sunt profesioniști, nu contează pentru cine fac campanie.

-D-l PNL, PLD, UNPR!

-D-l PP-dd, PC, PSD, UNPR!

-D-l activist pro-2012, RTV! D-l băsist-B1!


NOI DEZVĂLUIRI despre consilierii lui Iohannis. Lazăr Comănescu, un ambasador care a elogiat tentativa de LOVITURĂ DE STAT din 2012 http://www.evz.ro/noi-dezvaluiri-despre-consilierii-lui-iohannis-lazar-comanescu-un-ambasador-care-a-elogiat-tentativa-de-lovitura-de-stat-din-2012.html



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu