marți, 17 februarie 2015

Traian Băsescu la TVR1-consecințe

Cum s-a ajuns la asta?
Aseară, fostul Președinte a apărut la televiziunea națională ca să facă un strop de rating acestui post care se află pe locul șase ca mijloc de informare, inadmisibil pentru TVR, dar și celorlalte mijloace mass-media, multe și mărunte care-și câștigă existența vorbind despre nimic, în buclă, sau debitând zilnic talk-show-uri de autor.

Ziarele on-line au profitat de interviu, ca de obicei, umplând juma’ de metru de pagină cu articole separate după modelul: Ce-a zis Traian Băsescu despre…,   Băsescu despre Iohannis, Ce zice despre Ponta?, Băsescu cere numirea de șefi la SRI, …are încredere în Justiție și-n Elena Udrea, CTPopescu despre Băsescu, Băsescu despre Ridzi etc.

Binențeles talk-show-manii au vorbit mai ales despre Băsescu-Udrea: o mai ține-n brațe, a lăsat-o de suflet, se dezice etc.

Despre ce era mai important, anume finanțarea partidelor exclusiv de la buget, vitală, ce mai! și despre cum să nu ne amestecăm în “ciorba” ucraineană, nimic.

Odată pentru că din finanțarea partidelor smulge și presa o halcă, de-asta s-au înmulțit analistii ca virușii, apoi pentru că, țăcăniți cum îi știm, pâinea și-o căștigă din tot felul de “terorisme” de la amenințări periodice cu bacterii ucigașe sau gripe modificate genetic până la chemare la încorporare ca să ne batem cu rușii.


Presa continuă razna pe care a apucat-o de multă vreme încoace, de când s-a transformat în dirijoare de evenimente: taie și spânzură pe oricine îi disturbă propriul interes, răspândește panică, vinde boli și medicamente, previzionează sfârșitul lumii etc. funcție de cine plătește știrea.

În același timp însă, n-am văzut nici un politician care să dea în judecată un trust să-l bage-n faliment pentru linșajul la care a fost supus. De pildă Antena3, postul care a mințit că fostul ministru al Educației, Funeriu, nu și-a luat bacalaureatul și că judecătorul Danileț umblă cu “minore” pe stradă, acum își face rating din niște presupuse firme pe care le-ar avea Traian Băsescu în Panama.

InformațiaZilei.ro a demostrat cât de simplu e să susții în televizor o făcătură ca asta dar, dacă fostu Președinte nu-i dă în judecată, înseamnă că reclama, chiar negativă, îi face un serviciu.

http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/cateva-intrebari-legate-de-publicitatea-la-produsele-farmaceutice-367006Şi, ca şi în cazul altor produse, consumatorul de rând s-ar cruci dacă ar şti cât din banii pe care-i plăteşte pentru un produs se duc pe cheltuieli de publicitate, că ar putea cumpăra un produs cu proprietăţi echivalente, dar pe care nu l-a văzut la televizor, la jumătate de preţ.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu