miercuri, 20 noiembrie 2019

Aria cercului de apropiați și cum se poate scăpa de cele două ciume



Cămașa ciumei. Când se întâmplă să fie molimă de ciumă între porci, se adună șapte sau nouă femei bătrâne, văduve, care torc, țes, croiesc și cos o cămașă într-o singură noapte; tot în acea noapte, coc și 30 de colăcei mici, din cei care în mod obișnuit se pun în Pomul mortului (Mărul mortului), plus patru scărimari, patru scări mici…” http://cimec.ro/Etnografie/Antonescu-dictionar/Antonescu-Dictionar-etnografic-C.pdf

Aseară a avut loc marea confruntare a candidaților cu ei înșiși. K. Iohannis a fost periat, cu o singură excepție, de cercul lui, în timp ce V. Dăncilă, mai puțin menajată, într-o conferință deschisă, a făcut gafe din obișnuință dar și dintr-un trac îngrozitor.
Dacă își închipuie cineva că V. Dăncilă nu știe aria cercului, ori e prost și n-o știe nici el, ori e prost-intenționat. Aria și lungimea cercului sunt, probabil cel mai ușor de ținut minte, asta și pentru că, fonetic, ți se lipește de creier (pi-er-pătrat, doi-pi-er).


Altfel, pînă la nivel de clasa a VIII-a, inclusiv, orice formulă din geometrie se poate demonstra, cu excepția volumului piramidei, deci, la un examen, dacă te blochezi, poți să ieși din impas. La o conferință de presă n-ai această posibilitate.


De partea cealaltă, K. Iohannis n-a fost chestionat pe probleme de fizică, fiindcă, efectiv, n-ar fi știut nimeni să pună o întrebare din acest domeniu - cercul din jurul Președintelui fiind specializat în pseudo-științe -  dar și pentru că nimeni nu l-ar fi deranjat cu întrebări care, nu-i așa, nu sunt importante pentru țară. Am observat, și de data asta, ocheada și aprobarea din cap de la Iohannis către Pîrvulescu în privința drepturilor homosexualilor la căsătorie pe bune și copii adoptați  (egalitatea de gen și nu de sex). Așa, legal și cinstit cum se prezintă actualul Președinte, n-a abordat, pe față, subiectul, fiindcă el face parte din “minoritatea inteligentă” iar proștii de la care intenționează să ia voturile n-ar înțelege.

Asta e România Normală a lui K. Iohannis, fiindcă, dacă-i zicea România Deșteaptă, nu mai mergea să facă șezători electorale, în loc de confruntări.

Nu dau doi bani pe “minoritatea inteligentă” iar observația, nelipsită după vot, că un mare procent de absolvenți de studii superioare ar vota pentru mizeria asta, mă lasă rece, atîta timp cît tu, sociopatul global, nici măcar nu le spui adevărul!

Apoi, în zilele noastre, sunt absolvenți de învățămînt superior, care scriu “spuse-i”, fiindcă nu mai citesc, nu-și mai realizează singuri comentariile la lb. română, se laudă că sunt atehnici și că nu înțeleg matematica. Cum au trecut ăștia de clasa a opta…

În fine, dacă ar fi avut părinți ca mine la clasă, K. Iohannis nu și-ar fi cumpărat casele și, foarte probabil, nici n-ar fi fost invitat să candideze, fiindcă eu n-am dat nici un leu pe meditații (am făcut și fizică, patru ore pe săptămînă; dacă ar fi fost nevoie, n-ar fi trebuit decît s-o desfolduiesc). În schimb, am învățat de la zero, ce n-am studiat la școală, am citit sau recitit tot ce-a trebuit sau mi-a picat în mînă, am desenat hărți (cu geografia… nu prea m-am omorît, pe vremuri), am cumpărat și rezolvat toate culegerile de matematică după piață și m-am ajutat de materiale auxiliare existente ptr. examenele de lb. română. Le mulțumesc tuturor celor care le-au realizat, fiindcă școala are foarte puțini profesori cărora le pasă de elevi iar manualele există doar pentru beneficiul celor care le vînd.

E drept că, lipsa meditațiilor te privează de laude și premiu’ întîi dar, cel puțin, o profesoară, a avut decența să recunoască: în toți acești ani, doar un singur elev a învățat constant!
E drept și că, oricît ai învăța, Ministerul Educației o extrage tot pe Victoria Lipan, in fiecare an, ca să treacă și proștii lor examenul.

Sigur, e mai greu să explici unui copil că trebuie să fie deștept pentru el, mai mult decît pentru orice altceva, dar se poate.

Deșteptăciunea, nu fericirea, este cel mai important lucru în viață.

Orice prost poate să fie fericit!

Legea politicianului (după Murphy): Un doctor își poate îngropa greșelile, un politician nu poate decît să reînvie speranțe deșarte.

“Acum, se pune mai puțin problema ca sistemul de învățământ să creeze un cetățean care gândește și mai mult să producă un consumator care să plătească.”  https://evz.ro/poporul-este-cretinizat-pentru-a-batatori-calea-spre-dictatura.html


“Practic, Liceul Traian cheltuie pe sub mână aproape 10.000 € pentru pază, consumabile, «serbare Crăciun» sau «premii olimpici»”, scrie Roxana, care este şi vicepreşedinte al Asociaţiei Elevilor din Constanţa.”  https://adevarul.ro/locale/constanta/eleva-certata-fiindca-avut-curajul-demonstreze-fondul-scolii-exista-nu-scapa-nepedepsita-1_5da69fad892c0bb0c69eccfa/index.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu