marți, 21 iulie 2009

Filosofia de "teanel"

Presa a luat, in sfarşit, la cunoştinţă că universităţile particulare scot proşti pe bandă rulantă care se angajează la stat, că doar nu-şi inchipuie cineva că o firmă particulară ar angaja, să zicem, un jurist cu studii la privat. Securiştii lui Ceauşescu au continuat tradiţia şcolarizării la locul de munca, de pe vremea cand te trezeai cu cate o neştiutoare de carte că are diplomă de bacalaureat şi era la un pas de o facultate muncitorească. Măcar atunci erau caţiva “aleşi”, acum, practic, cei cu studii la stat sunt înlocuiţi de cei cu o capacitate mai mică de a învăţa. Probabil d-aia d-na Preoteasa vrea să scoată 80% din programa şcolara, să le facă loc.

De 20 de ani n-auzim decat ce grozavi sunt “dascălii” noştri şi ce invăţămant grozav avem. Totul bazat pe faptul că avem olimpici. N-am văzut niciodată ca, după olimpiade, să ni se spună cate medalii au luat alte ţări ca să facem o comparaţie şi nici caţi bani i-a costat pe olimpici s-ajungă medaliaţi. Ca să nu mai vorbim că, acesti olimpici, invaţă mai mult de opt ore pe zi cu un scop pe care şi l-au propus incă din copilărie: să scape dracu’ de ţara asta ca să n-ajungă subalternii proştilor. Nu pleacă doar pentru bani, cum vor unii să sugereze, pleacă pentru că şi-au pierdut increderea că ţara asta va mai fi civilizată şi pentru că sunt mai deştepţi ca noi astia care ne-am înţepat rămanand aici in capcana televiziunilor au distrus constant orice speranţă pentru bunul simţ natural.
“Frumoasa Melania”,cum îi spunea D-l Geo la Bingo, a vrut să fie glumeaţă, stilul “băşcălie”(umorul proştilor) şi după alegerile din America a întrebat un invitat dacă nu cumva varianta Obama pentru Romania ar fi Vanghelie. Ce amuzantă a fost! Cred că toată ţara s-a cutremurat, de ras, binenţeles. Nu doar că tampiţica părea să nu fi auzit ceea ce s-a spus tot timpul şi anume că preşedintele american e un intelectual, dar mai făcea aluzie şi la culoarea pielii ceea ce e foarte inteligent, cred că reprezentanţilor ambasadelor le-a plăcut foarte mult. Carevasăzică, ce mi-e populaţia afro-americană care a fost dispusă să moară pentru dreptul de a vota şi a merge la şcoală, ce mi-e “populaţia inutilă” care votează ca să primească ceva şi cumpără diplome deşi nu ştie să vorbescă sau să citească. Asta e, nu poţi să-ţi critici propriul target, că doar reclama aia la transit intestinal n-o fi pentru bancheri că ei ştiu să mănance cate o pară, cate o prună,cate o gutuie coaptă. Si apoi ar trebui să vorbim de o “mafia” şi n-avem voie pentru că I. Iliescu se enervează rău cand aude cuvantul ăsta urat care n-ar fi potrivit decat in Italia. I. Iliescu a spus, la un moment dat, că problema lui Vanghelie este că n-are studii superioare. De parcă el n-ar şti că vorbirea în propoziţii se invaţă la clasa întai. Acu’, că profesorii l-au trecut clasa şi presa l-a făcut mare, creatura îşi va lua şi diplomă de facultate. Să sperăm că într-o zi va ajunge şef la Realitatea împreună cu Becali care a dat un ban da’ s-a ales parlamentar. L-a băgat acolo presa ca să aibă şi ea despre ce scrie fără să fie prea tehnică şi să inţeleagă telespectatorul. Bine, să nu-i acordăm ei toate meritele, şi-a adus aportul şi securitatea aia care nu-l lasă pe Vadim să se retragă deşi el a distrus, practic, PRM-ul ca să scape. Noi, de fapt, ştim că în presă au ajuns puţini de capul lor şi ca mulţi au fost puşi acolo să mănance şi ei o paine cu orice preţ iar cei care i-au pus sunt o “elita” care s-a format în comunism.

Degradarea învăţămantului a început inainte de”89 şi mulţi dintre cei care ne vorbesc acum sunt beneficiarii corupţiei din învăţămant. După revoluţie presa a făcut o campanie susţinută pro-meditaţii susţinand că-i pasă de salariile mici ale profesorilor. Nici un cuvant despre profesorii care nu erau solicitati să dea meditaţii. Punctul de vedere al lui T. Băsescu că trebuie să şcolarizăm şi ospătari sau tinichigii e corect, orice profesor de economie de liceu, îţi spune că o societate are nevoie şi de ei ca să funcţioneze. Nu e corect ca preşedintele să spună că elevul poate învăţa despre “păpădie” după internet. E o greseala, aşa cum este şi specializarea cu orice pret si in detrimentul culturii generale. Dar presa a sesizat-o p-aia cu “filosofii” iar astăzi C. T. Popescu a profitat de 40 de ani de la aselenizare şi ne-a scris un S.F., pentru ca el da bir cu fugitii cand nu-i convine subiectul. Poate maine are timp şi ne spune ce studii au “tinerii” din presă. (Nu mai spun de defectele de vorbire: una de la Realitatea pronunţă “ the money ţeanel”, un băiat care nu-l pronunţă pe “r” ne-a vorbit într-o zi continuu despre un “furt” iar altul vorbeste cu limba intre dinti si sasaie.)
La urma urmei nici nu mai contează. Acum nimeni nu mai poate face deosebirea între unul care a învăţat carte şi altul care a cumpărat examene sau pur şi simplu n-a învăţat nimic la şcoală. Prostimea s-a inmulţit cu douăzeci, ratingul e asigurat. Dacă iniţial, pro-tv n-a putut să impună telenovela dublată, deşi le-a spus “fanelor” că aşa se poartă în ţările civilizate, de-acum o să fie mult mai simplu. Desenele animate au fost dublate în ciuda tuturor protestelor pentru că prostirea a devenit obligatorie. Scoala scoate “premianţi” pe bandă rulantă: învătătoarele au coroniţe pe mană fără număr, la capacitate şi la bacalaureat avem , în unele judeţe, numai “valedictorian” iar unele licee cu pretenţii îi lasă pe elevi să copieze că să nu se vadă nivelul şi să le pice gradele. In curand toată ţara va absolvi cu zece, zece, zece… şi-şi va primi diploma de la Vanghelie. Aceia îşi vor iubi ţara aşa cum e şi vor rosti mantra de la PRO-tv (duminică ora 18:00), ţara pe care a vrut-o presa. (reclamă la pufuleţii decapitaţi)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu