vineri, 6 iulie 2012

SUSPENDAREA PRESEDINTELUI ROMANIEI

Lovitura de stat continuă cu sărăcirea bruscă
Crin: Sunt pregatit sa fiu orice fel de presedinte.


În timp ce Tăntălăii iau fața știrilor și se fac da râs, pentru că, de acum, nu mai au cale de întoarcere, Pucimea se îmbogățește zilele astea fiindcă lovitura asta e despre bani, nu despre politică.

Încă de când a venit guvernul de renume mondial (asa l-a lăudat un analist) și l-a umflat pe Euro, Ponta a ieșit, de câteva ori pe zi, să spună că leul nu trebuie susținut iar puciștii din presă l-au transmis mai des ca pe timpul probabil, cu accent: Nu vă schimbați banii din euro în lei!

Evident, speculatorii și cei cu conturi în euro au profitat și norocul lor e în plină desfășurare ca și lovitura de stat. Orice “lovitură” s-a dat în țara asta, de la mineriade până la caritasuri, a avut drept scop  - dincolo de încălecarea instituțiilor ca să se știe cine-i șeful – prăduirea en-gros. De fiecare dată, s-a mai înhățat ceva din averea statului, averea acumulată sau averea neretrocedată, în contul boierilor noi. După ce se va așterne și “pacea” asta, vom fi  iar mai săraci dar vom privi cum aleșii se preocupă de amendarea constructorilor care nu fac mai repede autostrăzi (se dă așa ceva cu Ponta în direct și-n reluare pînă la leșin) și cum se alocă bani pentru bolnavii de cancer. Asta ca să nu uite romînii că există și poate lovi în orice moment așa că, ce mai contează o inflație galopantă, acolo!

Cel mai probabil, firmele care n-au cotizat destul la partid trebuie să cotizeze la amenzi. Doar, sloganul Gărzii Financiare este: Dă tu singur că io, dacă vreau, tot îți găsesc ceva!  Așa poate face rost chiar și guvernul pucist de bani, în acest regim al “democrației controlate”, dibuit déjà de germani dar susținut de presa românească interesată! Sigur, ca o pată de culoare, guvernașul e criticat ușor de unii analiști cu nuielușa de puf, doar de plăcerea imparțialității. Gândul, de exemplu, a pus rubrica de reacții externe lîngă știrea catastrofală din josul paginii, sub rubrica Meteo și, la mișto, lângă Filme Horror.

În ceea ce-i  privește pe cei doi lideroi cu care USL și mercenarii din presă vor să ajungă cu prăjina la nasul poporului care nu vrea să voteze ce i se indică, e clar, pentru toată lumea, că doar ei doi vor fi sacrificați în tranziția prin lovitura de stat.
Ponta, de pildă, se află în situația celui care a ajuns prea sus, prea repede, prea devreme și nemeritat. Toată lumea cunoaște tipologia și știe că, în astfel de situații, individul nu doar că se va prăbuși în gol dar va fi și definitiv. Deja e delirant de ceva vreme, de cînd tot repetă papagalicește că el și guvernul  respectă deciziile Curții Constituționale, pentru ca imediat să-i altoiască una cu ordonanța de urgență. La fel, ieri, a ieșit de mai multe ori panicat că-i ia Președintele ministrul de externe și că i-a trimis legile înapoi fără să le semneze după care a recunoscut că i s-a părut. Când va fi schimbat să nu va sfiiți să-i trimiteți “bezele” prin televizor fiindcă ecranele se curăță!

În ceea ce-l  privește pe Antonescu, e chiar mai rău. El este tipologia celui tentat de putere, aici, autoproclamat “Președinte și Monarhist” al nației, care va continua să facă greșeală, după greșeală, după greșeală, până la ireparabil. Atunci, satisfacția noastră va  fi târzie dar să nu ne sfiim să ne bucurăm din toți porii și să declanșăm o sărbătoare națională, chiar dacă-și trage și el în C.V. o “sinucidere”!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu