joi, 25 octombrie 2012

ZIUA REGELUI




Regele Mihai I s-a născut la 25 0ct. 1921, în același an cu Partidul Comunist Român cu care, ca un blestem, se sărbătorește și la 91 de ani.


Monarhia n-a avut succes în România post-decembristă, nu atât pentru c-a fost târâtă prin noroi de comuniști cât pentru că s-a încercat impunerea ei prin amenințări primitive cum ar fi: regele e legătura lui Dumnezeu cu oamenii fiindcă divinitatea nu se coboară la nivelul plebei. Mai nou, regele ar fi legătura noastră cu restul lumii pentru că nici lumea civilizată nu se mai uită la noi.

Așa stând lucrurile și pentru că poporul n-are “modele” se vorbește, din nou, în ultima vreme, despre ce bună ar fi o monarhie pentru România. Asta după ce a fost infiltrată cu dinastia Duda, plimbată la brațul lui Voiculescu și împrietenită la cataramă cu Iliescu.

Oare cu ce ne-am alege în urma instalării acestei monarhii? Antena ar fi postul official al Casei Regale, actorul Duda și-ar lua atât de mult în serios rolul de os domnesc încât s-ar confunda cu personajul, Gabriela Vrânceanu ar umbla cu tiara pe cap prin comuna Voluntari, Iliescu s-ar întreține cu Majestatea Sa cu “măi dragă” și “dumneata”, Crin Antonescu ar fi un paj lenevind la soare, Gigi Becalii l-ar invita în palatal “său”, regele Cioabă și-ar oferi înțelepciunea ca sfetnic iar baronii și-ar primi titlurile pe bune după ce-și vor fi adus obolul prin strângerea cu arcanul, la referendumul de instaurare a monarhiei, a tuturor iobagilor din județele pe care le-au sărăcit.

Apoi, în mai puțin de un an, poporul se va plictisi de noii “întronați” și televiziunile se vor muta iar la poarta lui Becalii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu