duminică, 16 decembrie 2012

ARD s-a desființat. PDL nu e nici cal, nici măgar!





Acum că PDL-ul e frunză-m vânt sau tijă de păpădie după ce i-a zburat puful, toată presa îl căinează ca și când n-ar fi avut nici un amestec.

Pe de-o parte, presa “îndosariaților” de stânga se preface a-i vrea binele, pe de altă parte, presa cresținilor și monarhiștilor trage de cea mai rămas din partid să se înființeze, fie ce-o fi, polul de dreapta. Nu contează că d-acolo i s-a tras PDL-ului, dacă tot e să moară, să lase o doctrină de clasă în urmă, ca s-avem și noi.
PDL-ul, la rândul lui, se întreabă unde a greșit și dă și la presă, pe surse, ca să pară sincer. C-o fi de la tăieri de salarii, c-o fi de la T.Băsescu sau de la mișcarea “ingenioasă” de a se ascunde în inima dreptei, e încă în coadă de pește. Se mai spune că PDL-ul a crescut artificial datorită “locomotivei” dar, nici asta, nu e pe deplin adevărat. PDL-ul, cel puțin o vreme, a avut personalități recunoscute și votate.

 

Să fie clar, la început, PDL-ul a scăzut din cauza indolenței! După ce a câștigat Traian Băsescu președinția, nesimțiții au găsit de cuviință să candideze în numele “dirigintelui” ca să nu-și mai miște ei fundul făcând campanie. Apoi au pierdut primăria Capitalei, Sorin Oprescu a câștigat dintr-un singur motiv: doar el voia să câștige! După ce Traian Băsescu a câștigat pentru a doua oară președinția, în urma primei campanii în care presa a dat semne de demență, pdl-iștii, în loc să schimbe discursul, fiindcă tot erau cu sacii în căruță, au mestecat în gol aceleași deșeuri pe care le scuipau adversarii iar acum se vaită c-au pierdut pentru că n-au comunicat. Cu alte cuvinte, în loc să explice măsurile de austeritate sau măsurile bune, recalcularea unor pensii, pensiile agricultorilor, tăierea din pensiile speciale, tăierea sporurilor de “acomodare” cu locul de muncă și legea salarizării, legea învățământului și scoaterea la iveală a “bacalaureaților” în serie, veneau la televizor și stăteau la taclale. In plus, austeritatea și TVA-ul mărit s-au făcut în condițiile în care munca la negru n-a fost scoasă la suprafață, evaziunea au descoperit-o mai  mult reportajele de la Protv decât angajații statului, Oltchimul și Compania Huilei au trăit pe datorie, unele salarii immense pentru clientelă s-au păstrat etc.

Dar PDL nu se sinchisea de explicații pentru că, pe nesimțite, se pitea în polul de dreapta. Așa era să treacă legea de torturare a femeilor înainte de avort care, tot la Protv, a avut parte de campanie de promovare. Pur și simplu, înțelepții neamului cel mai sărac din Europa, când s-au uitat în jur și au văzut că românii fug din calea lor iar, în urmă, nu mai are cine să muncească pe ogorul patriei și-au zis: trebuie să ne-ntoarcem la tradiție și la valorile naționale adică vatra satului cu wc-u în curte și o droaie de copii mucoși pe bătătură. Mama națiunii urma să se întoarcă la statutul de născătoare eroină și să repopuleze pustietatea că prea mult se-nmulțesc chinezii! Bisericile, singurele ctitorii ale politicienilor de doi bani care s-au forțat în fruntea țării, s-ar fi umplut de supuși, moșiile de argați iar, din ce-o prisosi, mai dădeam și la alții, spre adopție și ne puneam bine și cu străinătatea!

Așa ne-am ales cu 52 de parlamentari care au semnat legea torturării psihice a femeilor și pe care încă îi mai avem!

La ultimele alegeri locale, PDL-ul nu s-a bătut pentru nimic! La București, cel puțin a fost o panaramă de care Elena Udrea s-a ocupat personal și a făcut programul ca televiziunile, după rating. In loc să propună o persoană onorabilă care să-și facă notorietate pozitivă, a pus un “notoriu” ca ea pentru c-așa îi dădea în sondaje. Ghicitul în sondaje e mai nesigur decât ghicitul în frunze de ceai! Așa i-a dat Elenei Udrea că Prigoană ar fi cel mai votat, 17%, dar nu a învățat-o pe cine să propună ca să ia peste 50%. Drept pentru care a propus bucureștenilor un personaj care nu era de nasul lor și, în general, de nasul unei capitale. Dar, Elena Udrea voia să-și adune în jur o armată care să se încoloneze sub ea, ca notorietate, că doar așa s-a umplut PDL-ul de “doamne” îmbrăcate în piele de șarpe, tigru și alte imitații de huse de canapele de budoar. Singura “vină” pe care și-a găsit-o a fost “cochetăria” care a atras invidia, fiindcă așa e lumea, rea! INADECVATA e cuvântul real care o definește, de fapt! Imbrăcămintea prea strâmtă, brațele groase și, în general, “Eleganța” ei se găsesc  la orice nuntă de cămin cultural!

Ultimele alegeri, în care PDL-ul a candidat în virtutea inerției și fără tragere de inimă, d-asta au și pus o inimă artificială în siglă, le-au adus chiar prea multe voturi dreptacilor dar mai puține decât dacă PDL-ul ar fi candidat singur. Au făcut pe morții în păpușoi cât s-au spart în capul “dirigintelui” toate măsurile de austeritate deși unii, cum ar fi Marius Spânu de la Iași, au băgat de seamă că electoratul PDL-ului se supără și nu mai votează spre deosebire de ceilalți care, la un semn, ștampileaza USL-ul fără să clipească. Am înțeles că acest “îndosariat” de la Arad, Gheorghe Falcă, a venit cu ideea împreunării cu asociațiile creștine și tot el o ține și acum langa cu polu’ de dreapta.

Incă o dată despre sondaje: sondajele care l-au prăbușit pe Traian Băsescu și l-au băgat în suspendare, la anul, vor arăta cu totul altfel, sondajele care, chipurile, le-au dat apă la moară pdl-iștilor de București să omoare câinii comunitari pe banii clientelei lor politice nu le-a adus mai mult de 17%, sondajele care dau 37% împotriva avortului, în caz de vre-o nenorocire, o să le dea și mai mulți care să le ia gâtul etc. In realitate, campaniile de presă și “sondorii” au creat, artificial, un current anti-Băsescu, oamenii văd foarte bine că s-ar fi putut face sterilizarea câinilor și că atâția imbecili sadici cu două picioare profită de pe urma lor apoi, n-am văzut nici un sondaj care să întrebe: vreți să dispară etnobotanicele, drogurile, prostituatele după străzi? Dacă doar 37% sunt împotriva avortului, în mod sigur 100% sunt pentru evitarea avortului și a sarcinilor nedorite, așa că educația prezervativului și contraceptivele gratuite ar rezolva problema și ar face și economie. Dar nu despre asta e vorba, nu?

In sfârșit, jurnaliștii “filozofi” de dreapta și intelectualii din extrema asta și-au adus contribuția lor, neprețuită, la nealegerea PDL-ului prin aroganțe de genul: socialiștii sunt tot comuniști sau Franța nu e democrație sau bolșevicii sunt râi, legionarii sunt buni etc. Presa și politica măsoară totul prin intermediul “ratingului” care, tot timpul, e minoritar. Tot sondajele dau Biserica în capul listei cu încredere și unii au vrut să se cocoațe pe un trend care s-a făcut nevăzut când s-a văzut călărit.

Românii nu sunt dresați să răspundă sincer în sondaje iar, în ultima vreme, fie nu mai vor să răspundă, fie răspund pe dos, ceea ce e foarte sănătos! N-ai nevoie de sondaje ca să-ți spună că pedofilii trebuie internați definitiv în ospicii-închisori, că trebuie colectat gunoiul și trebuie să existe sistem de canalizare la țară, că manualele trebuie făcute, neapărat, atractive pentru elevii zilelor noastre care sunt absolut tâmpiți de televizor, că trebuie direcționate profiturile loteriei spre îngrijirea și tratamentul copiilor, că traficanții de droguri și de ființe umane ar trebui să primească de la 25 de ani în sus  etc.!

Cam astea ar fi problemele adevărate în timp ce doctrina de dreapta pot să și-o bage propagandiștii unde n-ajunge soarele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu