miercuri, 22 ianuarie 2014

PRESA POST-MORTEM



Cum spuneam și ieri, presa-majoretă se pregătește de acoperirea propriilor clienți politici, de mușamalizarea vinovățiilor și îmbrobodirea publicului votant.

Antena3 și RTV, cele două organe de presă ale USL-ului, vor să arunce vina pe STS (una din instituțiile care i-a supărat în timpul puciului, când bestia politico-mediatică a aruncat președintele României într-un garaj), pentru ca, în final, să tragă concluzia că Traian Băsescu a prăbușit avionul. Așa se face că, Andreea Crețulescu, de exemplu, a transformat o explicație simplă într-o complicăciune din care să nu mai înțeleagă alegătorul nimic. L-a luat pe purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea, pe telefon și, în maniera pe care o știm din ultimele campanii electorale, l-a interrupt, s-a răstit și a râs disprețuitor ca să-i facă de panaramă comunicatul care se voia official.

Pe scurt, rețeaua de telefonie mobilă, oricare ar fi ea, are puține antene în Apuseni, d-aia și arealul de căutare așa de mare, și antene una lângă alta în orașe, d-aia și localizarea atât de precisă când vine vorba să te înregistreze DNA-ul-obsesia ambelor posturi.  Restrângerea arealului de căutare trebuia făcută de inspectoratele pentru situații de urgență de pe raza de căutare indicată de STS prin discuții la telefon cu supraviețuitorii. Ceea ce a făcut, în realitate, localnicul care i-a și găsit, în final: a dat telefon la 112 de unde a fost pus în legătură cu dr. Zamfir care i-a spus că zăpada în locul în care se află este de 20-30cm și că vede o poieniță. Omul, obișnuit al locului, și-a dat seama unde s-a putut strânge zăpada (dat fiind că abia ninsese și, în zonele joase, nu prea s-a depus) și a recunoscut și poienița. Drept pentru care a ajuns direct la locul prăbușirii. Localnicii împreună cu membri clubului TRANSILVANIA OFF ROAD  au transportat răniții cu propriile mașini de teren până…hăt! unde au binevoit să stea Salvările.

In orice caz, ANCHETA (nu aia pe care o fac autoritățile, ci ancheta jurnalistică) este abia la început. In ziua catastrofei, în timpul taclalelor tv. din amurg, la REALITATEA s-a anunțat o știre de ultimă oră, de să-ți înghețe sângele în vine, cum că un elicopter îi va căuta…dimineață pe prăbușiți. Atenție că ăștia, activiștii de partid care ne conduc, n-aveau de gând să se dea peste cap să-i găsească în viață pe supraviețuitori. Şi asta se concluzionează ușor și din declarațiile salvatorilor care povestesc cum autoritățile se zgâiau pe hărți turistice, zăceau cu mașinile, neatinse de noroi, în drum și refuzau să le dea tărgi salvatorilor fiindcă n-aveau șeful cu ei ca să le dea aprobare! Asta, evident, nu înseamnă că, dacă îl vor demisiona pe vre-un șef ISU din teritoriu, așa cum se prefigurează, s-a găsit vinovatul.Telespectatorul s-a prins déjà care va fi Acarul Păun și l-a și indicat dar, dacă-mi găsește cineva un singur individ responsabil în toată gloata asta privilegiată și numită politic, atunci, în compensare, acela ar trebui avansat în funcție. In realitate ar trebui să asistăm la un măcel de demisii!

In afară de prostia Aleșilor (care a fost o surpriză, totuși, a depășit orice așteptări dacă nu chiar imaginația), mai rămân multe necunoscute în toată întâmplarea. Dr. Zamfir și toți ceilalți supraviețuitori ai catastrofei nu vor povesti niciodată totul, asta e regula când vine vorba de șocuri în legătură cu care noi ceilalți nu putem să spunem că știm prin ce-au trecut, dar… parcă au rămas si alte lucruri nespuse! Ar fi interesant de știut, când ceilalți supraviețuitori vor putea susține o conferință de presă, dacă și pentru ei, timpul petrecut în pădure, 6-7 ore, s-a comprimat la jumătate de oră. 
In orice caz, dacă vor începe să mulțumească autorităților…va fi o problemă. Cineva observa că doctorul care a dat interviu pare să minimalizeze contribuția adevăraților salvatori care n-au fost nici SMURD-ul, nici ISU, nici Stroe, Ponta sau alții ca ei.

Cel mai probabil, presa va îngropa totul odată cu înmormântările pilotului Iovan și tinerei doctorițe Aura Ion iar comisia de anchetă a lui Ponta va îngropa adevărul definitiv.

Bestia mediatică nu se va opri aici (am văzut că, inclusiv, emisiile de lături obscene au mâncat o pâine din această nenorocire), ci va continua să râme în pomana, testamentul și bârfele ce vor rămâne cel puțin după una dintre victime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu