luni, 8 iunie 2015

Tentativă de lovitură de stat. USL zvâcnește.




La Antena3 se prefăceau a nu-l cunoaÈ™te pe stegarul dac, Avrămuță. Invitat în È™tiri, sociologul Pieleanu, însărcinat cu “încrederea” în sondaje a lui Traian Băsescu în vederea suspendării din 2012, s-a bucurat că “există reacÈ›ie” dar s-a întristat că e “puÈ›ină reacÈ›ie”. Åži el se prefăcea a nu-l cunoaÈ™te pe protestatarul cu steagul.
Nu e tentativa asupra lui Ponta, cum se spune, este tot asupra Președintelui!

Scurt, fiin’că m-am plictisit de È™mecheriile de doi bani ale cartelului politico-mediatic.

Cele două jumătăți de USL-eu l-au înghesuit pe “independentul” Iohannis. Åži i-am zis odată să È›ină cont de “popor” fiindcă va avea nevoie de el!

Mai întâi Ponta s-a substituit Președintelui făcând politică externă în locul lui și fără mandat din partea lui (data trecută s-a dus la Comisia Europeană în locul Președintelui Băsescu), apoi s-a ivit cazul Rarinca apucat de presa del Ponta cu amândouă mâinile (asta a fost în loc de învățătoarea grevistă a foamei), au urmat stegarul dac (protestatarul symbol al puciului anti-Băsescu din 2012, înscris apoi în PNL), mama de tripleți reîncărcată cu scrisoare către Iohannis fiindcă viața ei tot nu e mai bună după lovitura de stat din 2012 unde a fost activă ca cetățean care s-a săturat de Băsescu, șoșonari săraci în stradă cerând demisia șefelor de la Anticorupție și Înalta curte (pentru că actualul Președinte încă are încrederea mare în sondaje).

În timpul ăsta, geamănul bagabont al USL, noul PNL, împreună cu blatiștii rămași din vechiul PDL își încercau șutul spre putere cu mingea spartă a Răului Absolut care, de data asta, era Ponta. Dar jucau alene, nu-și dădeau silința deloc. Mai mult, siamezii USL-iști au făcut terci legea electorală, n-au rezolvat votul pentru diaspora și l-au scăpat, în grup organizat, pe Şova din ghearele Justiției.

Asta pentru că ANTICORUPTIA se tot apropia de PNL, adică s-au vehiculat nume ca Blaga, Predoiu, Gorghiu, Antonescu etc., toÈ›i cu oarece “conflicte de interese”.

Parlamentul, în integralitatea lui (aia e vrăjeală cu grupul de corecÈ›i care votează pentru ridicarea imunității dar, ce să vezi, niciodată nu sunt de ajuns!), a început să pună talpă JustiÈ›iei. Marele PNL, prin Ludovic Orban, s-a răsculat, alături de fostul coleg, Tăriceanu-tatăl embrionarului PNL, împotriva “abuzurilor JustiÈ›iei”. Au renunÈ›at la sloganul “lăsăm JustiÈ›ia să-È™i facă treaba”).

Alina Gorghiu l-a inviat pe Crin Antonescu (două posturi tv. l-au luat la telefon zile-n È™ir) È™i au apărut “dezvăluirile” murdare ale Adrianei Săftoiu despre “mandatele lui Băsescu” (posturile tv. s-au aruncat buluc să le mestece).

DesfiinÈ›area sau demonizarea “mandatelor lui Băsescu” nu sunt despre Traian Băsescu. Dacă, de mâine, politicienii ar scăpa de AnticorupÈ›ie, ar face să dispară È™i dosarele de cercetat ale fostului PreÈ™edinte. “Mandatele lui Băsescu” trebuie să fie compromise total pentru ca puciul din 2012 să pară justificat È™i USL-ul să se refacă, pe față. Ruptura a fost doar o strategie ca să ajungă la Putere pe bucăți. La fel cum sunt È™i rupturile periodice dintre trusturi de presă/vedete analiste față de partide/politicieni. Totul e un bal mascat cu scopul de a conserva actuala clasă politico-mediatică!

Anticorupția însă, le strică deocamdată planurile.

Gemenii USL-iÈ™ti au crezut că, după câteva “sacrificii ritualice” de ochii partenerilor externi, JustiÈ›ia se va domoli. Ponta, de pildă, se înÈ›elege că a fost colaboraÈ›ionist. Mesajele, cel puÈ›in două, ale È™efei DNA cum că Ponta, din câte È™tie ea, n-are “dosare”, susÈ›in această teorie.

Numai că ceva s-a întâmplat între timp. Unii spun că au apărut taman acum probe care să-l incrimineze, alții că s-a sictirit Justiția fiindcă parlamentul nu i l-a dat pe Şova iar alții că Iohannis vrea să ia Puterea de la Ponta și s-o dea la liberalii lui mari.

Însă, așa cum se vede cu ochiul liber, USL-ul, adică Marele PSD+Marele PNL, îi pregăteau ceva lui Iohannis după modelul din 2012.

Asta pentru că se poate!

Indifferent de încrederea arătată în sondaje, actualul Președinte poate fi suspendat cu doar 30% din poporul votant (și membrii de partid sunt mai mulți) deci Ponta, ca lider al haitei, trebuia zguduit la imagine.

A fost o contralovitură!

P.S. Astăzi n-o să citesc ziarele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu