miercuri, 12 septembrie 2018

Ce s-a mai întîmplat în ultima vreme



Pe fondul zbieretelor din concursurile de cîntat, sezonul toamnă-iarnă, și cu participarea extraordinară a editorului de imagine Ponta “Make a photo”, în România se mai toarnă un film din seria “Integrarea în absolutismul global”, cu aceeași Eroi și aceeași Pleavă de treizeci de ani.

Acțiunea se pornește greu, cu un Președinte ca un munte trezit din amorțeală de vreun gărgăune vigilent, anunțînd, pe nepusă masă și-ntre două alerte meteo, că va candida la președinție, încă o dată:

- I’ll be back! (pronunțat buck)


Dar, ce boală gravă o sta, oare, în spatele acestei ieșiri din normalul perioadei? Unii spun că Cioloș, emisarul Franței în țara care se caută de daci, se pregătea să se înscrie, el însuși , primul la coadă la președinție iar Iohannis, adept al Prevenției, și-a luat primul număr de ordine ca să fie sigur că nu cade de pe listă.

În fine, știrea a făcut mai puțină vîlvă decît operația de îndepărtare a grăsimii flasce din coapsele unei vedete autohtone, motiv pentru care, Președintele a ieșit la apel către “societatea civilă” (protestatari de profesie) să apere statul de drept din fața lui Dragnea, Răul Absolut.


O liniște încălzită global, urmată de fulgere de zvonuri (venite de niciunde, de pe internet), au anticipat sosirea Eroului Civilizator, un șofer român cu misie din Suedia, purtînd mesajul “Mai puțină matematică, mai multă UE!”. Poliția Română a fost luată prin surprindere de această obscenitate (alta decît polițistul pedofil), și n-a făcut altceva decît să nădușească promovîndu-l pe intrus și dînd apă la moară televiziunilor implicate. Totuși, nimic nu părea să prevestească ciclonul peste România și, deodată…

Măre, cînd să porniră diasporenii cătă București, întrecîndu-se în traffic așa cum îi place românului să petreacă, la sărbători dar și la priveghi de unde se întoarce uneori mort în accident de mașină, o luară, muică, pă arătură, d-așa fel încît, ajunseră, bară la bară, pe autostrăzile din China și rătăciră drumul spre casă. Sau, cel puțin, așa s-a văzut la televizor, via Facebook, pentru că, în realitate, la protest a mai ajuns un Cal Troian pe care scria Diaspora iar din măruntaiele lui s-au scoborît specialiști în protestareză care, încă de cu ziuă, s-au așternut la conversație, fără violență, cu jandarmii: Şi, dacă ne facem o sută de mii, intrăm în guvern? (Realitatea TV a dat-o în direct, din greșeală)

Oștile au stat față-n față pînă noaptea tîrziu cînd, urmînd ordine haotice sau doar vocile, s-au bătut cu nesaț, lăsînd în urmă aceleași povești cu “teroriști” și un “dosar albastru” secretizat și fluturat la conferința de presă de doamna Ministerului de interne, Carmen Dan, spre a cărei aroganță transmitem următoarele: Auzi…, făi doamnă, cînd vii în fața noastră, să-ți dai silința dacă vrei să ne duci de nas! Fiindcă, noi așa am fost obișnuiți!

Cu protestul dezumflat și opoziția searbădă, în PSD se dădea o luptă intestină pe chestiuni de principiu, desigur, luptă ce s-a cerut afară, în spațiul public, printr-o bătaie în noroi a femeilor mai bărbate din partid. Zice-se că, cele două fee de la capitală, Firea și  Cliseru, auzind că protestele vor ieși nasol, au luat-o la sănătoasa spre Tokio dar, ghinion de neșansă, au pierdut legătura la Istambul iar cea din urmă n-a mai primit aprobare de la Dan să-și continue fuga, în timp ce primărița și-a aprobat o scăpare spre Tallin. (Îți dai seama cine ne-ar conduce în caz de război sau altă catastrofă?) Acum, ministra de la Interne și prefecta capitalei se păruiesc în afara protestelor iar Firea îl lovește sub centură pe Dragnea ca să-i scadă, și mai mult, încrederea-n sondaje.

Noroc cu gripa porcină, care i-a dat șansa lui Dragnea să bage mîna în vistierie și să egaleze generozitatea lui Firea care, înainte de proteste, a donat din preaplinul bugetului capitalei aproape o sută de mii de lei către ONG-uri. Să fii fost taxă de protecție?

Mai ieri, chiar, Dragnea s-a dat vînjos cerînd o anchetă cu privire la sponsorizarea protestelor din străinătate și, chiar dacă șeful PSD, cel mai probabil, va da bir cu fugiții, ca Firea, înainte s-o ducă pînă la capăt, măcar s-a recunoscut public faptul că există ocupația de protestatar și că, de pildă, activiștii pentru cauze bune, gen, Ziua în chiloți la metrou, sunt, de fapt, influenceri plătiți, Dumnezeu știe de cine. Asta a ieșit la iveală la Antena 3 dar celeilalte părți a presei nu i-a plăcut deloc ancheta lui Dragnea (pentru că se creează un precedent ce poate să ceară multor agenți de propagandă să-și declare sponsorii) și aceasta a scos de la naftalină un sondaj din care ar reieși că românii pleacă din țară mai mult ca oricînd iar asta numai și numai din cauza lui, a liderului PSD. În realitate, românii pleacă, în principal, din cauza a două sisteme de care se lovesc inevitabil: Învățămînt și Sănătate!

Ceilalți, care rămîn, vor avea cu ce-și clăti gura vreo două luni, deoarece a fost lansat la apă referendumul așa-zis pentru “familie”, un pretext pentru viețașii politico-mediatici să umble la Constituție și asta nu doar în legătură cu justiția, cum recunoaște Dragnea acum, ci și pentru armonizarea legii fundamentale cu organizațiile în care ne-au internat forțat, în vederea dizolvării României în UE și populării țării cu imigranți.

Românii pleacă și pentru că televiziunile au programe zilnice care îi alungă din țară, tot din motive de “armonizare”. Poate ne spune Dragnea cine sponsorizează așa ceva.

Sau, cine a sponsorizat ieșirea Președintelui la strîns gunoiul din parcuri, braț la braț cu ONG-eurile, să dea o lecție Plevei?


Fiindcă, orice lecție o fi vrut el să dea românilor, concluzia cea mai corectă a tras-o D. Coarnă, lider al unui sindicat al polițiștilor, la B1 TV:

Treaba celor ca Iohannis este să facă să meargă moara, nu să care sacii!
“Unul din generaţia mea e vajnic pensionar. Dar e consilier la un CEO de bancă internaţională, a unui lider de partid, şi analist în timpul liber. Norocul lui a fost că prin anii ’98 era tânăr ofiţer în Armată. Ştia limba engleză. A ajuns la un stagiu de şase luni la Pentagon. După doi ani, copiii lui au devenit mari antreprenori. Acum e #rezist.”  https://romanialibera.ro/opinii/prapastia-unei-generatii-o-munca-de-laborator-749849

“Nu e aproape nimeni din Romania, indiferent pe ce pozitie se afla, care sa spuna ca administratia publica functioneaza bine. Dar nimeni! Si, totusi, nu facem nimic.”  http://www.ziare.com/social/romani/chiar-vor-politicienii-sa-aduca-acasa-romanii-plecati-din-tara-cum-s-ar-schimba-societatea-dar-si-votul-interviu-i-1512844


“Si da, poate ca suna 'extremist'. Aș da drept de vot doar celor care dovedesc că au stat in tara cel putin 3 luni in ultimele 12 luni"”  http://www.ziare.com/alegeri/vot/invatatoarea-grevista-ar-interzice-votul-romanilor-din-diaspora-unii-stiu-cum-mai-arata-romania-doar-din-fotografii-1332374

“Stiu, se spune că trimit bani acasă, dar nu-i trimit la școli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la șomaj.”  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-19240415-ponta-daca-cei-trei-milioane-romani-din-diaspora-cotiza-zece-euro-luna-bugetul-social-romaniei-contributie-care-simti.htm (Să știe și politicienii că, primii români plecați afară își plăteau CASs-ul dar, la un moment dat, li s-a spus că nu se mai poate.)

“De acum incolo, daca trimiti bani in Romania, orice suma peste 1.000 de euro trebuie justificata cu documente, de tine sau de cei care primesc bani.”  http://www.ziare.com/bani/tranzactii/citu-romanii-din-diaspora-vor-fi-obligati-sa-justifice-sumele-de-peste-1-000-de-euro-trimise-in-tara-1509778;; vorbiți protestareza- lait-motiv (opoziția atîta știe), “activist civic – noul terrorist/;; sunteți doar back-up pentru televiziuni;; cosmetic cu “micelle”



 “Vlase nu poate deveni directorul SIE, pentru că în acel moment Dragnea va pierde partidul. Nu pe loc, dar în câteva luni este terminat. Așa s-a întâmplat odată ce George Maior a ajuns șeful SRI în 2006, polul de putere s-a schimbat în PSD. Iar Maior influența deciziile partidului prin grupul de la Cluj, apoi direct prin Ponta, ajutat să preia partidul după îngroparea lui Geoană.”  https://romanialibera.ro/opinii/jurnal-de-razboi-baietii-din-servicii-au-dat-drumul-jocului-politic-la-vedere-iohannis-cauta-suspendarea-735792


 “În 2016, producătorii au avut ocazia să încheie o înţelegere în alţi termeni cu guvernul tehnocrat. Au refuzat propunerea ca producţia să fie impozitată cu 35% în schimbul eliminării OG6/2013 şi OG7/2013.”
Citeste mai mult: adev.ro/pbmch2

“Și când te gândești că toate acestea pot fi oprite cu un singur telefon: Hellvig și Dragnea se pun la un șpriț ca în vremurile bune ale USL, la 10 minute apare și Coldea.”  https://romanialibera.ro/opinii/jurnal-de-razboi-emisiunea-jocuri-de-putere-cu-eduard-hellvig-749308
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu