marți, 6 decembrie 2022

Elon Musk e la modă

Saturn în Peşti: Ba, să crezi! 

Daţi cîte zece euro, să meargă treaba mai bine la vamă! De ce se aud ţipete noaptea în pădurile austriece? https://freefrompress.blogspot.com/2022/12/saturn-in-pesti-ba-sa-crezi.html#more

Dr. Dominatrice şi bătătorul de covoare, spotul care-ţi scade tensiunea  https://freefrompress.blogspot.com/

Am aflat de ce nu vor guvernanţii să mărească pensile? Răspunsul te va surprinde! https://antipresa.blogspot.com/2023/02/de-ce-nu-vor-guvernantii-sa-mareasca.html#more


Saturday, January 15, 2022 - https://fee.org/articles/elon-musk-had-the-pandemic-100-right-from-the-very-beginning/

Elon Musk a avut dreptate încă de la început în privinţa pandemiei

În al treilea an pandemic, pare că oficialii guvernamentali încep, în sfîrşit, să ţină cont de ce spune Elon Musk.

Cum o fi mai bine, cu mîinile pe genunchi sau cu mîinile pe cap?  https://freefrompress.blogspot.com/2023/01/ce-i-spus-politistul-criminalului.html#more

În mai 2020, Elon Musk a apărut în show-ul lui Joe Rogan, ca să vorbească despre ultimul copil, despre Warren Buffett şi despre coronavirus lockdowns.

Musk, unul dintre oponenţii, încă de la început, ai lockdown-ului, spunea că felul în care au fost înregistrate cazurile de covid, spitalizarea şi mortalitatea puse pe seama acestui virus sunt foarte controversate. A început prin a scoate în evidenţă că guvernele au numărat la cazuri-covid personae care nu fuseseră niciodată diagnosticate cu covid, după care a făcut o afirmaţie pe care, pînă şi Joe Rogan a considerat-o greu de crezut.

Musk: Atunci cînd cineva moare, Covid e prima cauză a morţii? Adică, dacă cineva are covid şi ajunge să fie mîncat de un rechin – îi găsim braţul şi braţul are covid – acesta va fi înregistrat drept mort de covid?

ROGAN: E real aşa ceva?

MUSK: Practic, ar putea fi.

ROGAN: Asta poate e prea mult dar infarcturile, AVC-urile…cancerul.

MUSK: Dacă te loveşte un autobuz, ajungi la spital şi mori, iar ei îţi găsesc şi covid, vei fi înregistrat ca mort de covid.

Rogan: Totuşi, de ce-ar face asta?

“Încă sunt înregistrate ca morţi-covid”

De ce? Asta-i întrebarea importantă, dar trebuie pusă, mai întîi. Chiar e adevărat ce spune Musk?

Oricît ar fi de greu de crezut, răspunsul e da. Încă de la începutul pandemiei, nu s-a făcut nici un effort real de a distinge între a muri de covid şi a muri cu covid.

Uneori, oficialii responsabili cu sănătatea publică ne-au spus-o-n faţă:

“Chiar dacă e clar că ai murit din altă cauză, dar ai avut şi covid, tot ca moarte-covid va fi înregistrată.” - Dr. Ngozi Ezike, directorul Direcţiei de Sănătate publică, explicînd reporterilor, în aprilie 2020, într-o conferinţă de presă.

În mai 2021, într-un interviu la CNN, directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky a dat o definiţie asemănătoare, în timpul unei discuţii despre cele 223 fatalităţi din cauza vaccinului, precizînd că “multe spitale fac testul covid pacienţilor încă de la intrare” şi nu toţi cei care decedează “chiar au murit de covid”. […]

Din cîte cunosc, n-a fost declarată moartă de covid vreo persoana ucisă de rechini, dar nici nu e greu să găseşti exemple aproape la fel de absurde – cum ar fi cazul tînărului din Florida, mort în accident de motocicletă şi trecut la moarte-covid.

“Ai putea să argumentezi că, tocmai covid-19 l-a determinat să producă accidentul. Nu ştiu care sunt concluziile în acest caz…” - a declarat Dr. Raul Pino, Orange County Health Officer, pentru un post de radio din Orlando.

După ce cazul a ajuns de rîsul lumii, cauza morţii motociclistului “a fost revizuită şi motociclistul scos de pe lista cu morţi-covid.”

Totuşi, de ce-ar face asta?

Nu înseamnă că virusul nu e cît se poate de real sau de mortal. Aici e clar.

Problema e că informaţiile adunate pînă acum ne dau o reprezentare distorsionată a realităţii despre Covid-19. De la începutul pandemiei, unii epidemiologi au tras un semnal de alarmă asupra acestei probleme.

Pe 17 martie, într-un articol din STAT (site de ştiri medicale), Dr. John Ioannidis, şeful Catedrei “C.F. Rehnborg”, de Prevenţia bolilor, din cadrul Stanford University, a avertizat că, Covid-19 se poate transforma într-un fiasco al secolului, în ce priveşte cercetarea şi documentarea acestui virus. Ioannidis se îngrijora că principalii responsabili cu pandemia fac modificări extinse şi profunde în domeniu, bazîndu-se pe date insuficiente sau chiar greşite.

Asta ne aduce la întrebarea importantă.

Totuşi, de ce-ar face asta?”, îl întreabă Rogan pe Musk, cel care spune că, dacă te loveşte autobuzul şi mai ai şi covid, vei fi trecut la morţi de covid.

Răspunsul poate fi în motivaţia de bază. Charlie Munger, mîna dreaptă a lui Warren Buffett, avea o vorbă: “Spune-mi care e răsplata, şi-ţi voi spune care va fi rezultatul!”

Cum a spus şi Musk, legislaţia federală a creat o structură motivaţională, care a devenit problematică.

“Stimulentele financiare acordate spitalelor înţesate de pacienţi-covid, cu intenţia de a le ajuta, au creat motivaţia de a înregistra cu Covid orice, fiind greu să refuzi s-o faci, mai ales dacă eşti un spital în faliment din lipsă de alţi pacienţi”, i-a explicat Musk lui Rogan.

“Deci, spitalele sunt în încurcătură, depind de aceşti bani, acum. În situaţia asta sunt o grămadă de spitale şi doctori, cum spuneai. Dacă spitalul tău e plin doar pe jumătate, e greu să sfîrşeşti cu pandemia. Ce să zici, “Dacă pun un “x” aici în căsuţă, primesc 8 000$; mai bagă-l şi la ventilator cinci minute şi primesc 39 000$ înapoi sau Trebuie să concediez cîţiva doctori?”. E dură o asemenea dilemmă morală!

Rogan l-a întrebat pe Musk ce soluţie vede la toate astea.

“Să clarificăm ce e informaţie exactă, a răspuns Musk!”

În al treilea an de pandemie, pare că unii oameni ar putea fi pregătiţi să ia în considerare sfatul lui Musk.

În New York, Gov. Kathy Hochul a notificat recent spitalele că trebuie să înceapă să înregistreze separat datele, aşa încît să se ştie cîţi oameni, spitalizaţi cu covid, au fost internaţi din alte motive medicale. Ordinul a dus la obţinerea de informaţii importante: s-a aflat că, din 11 500 pacienţi - COVID-19, spitalizaţi recent în Empire State, 43% fuseseră internaţi pentru altceva decît covid.

De asemenea, CDC dă semnale că, în sfîrşit, recunoaşte deficienţele din propriul system de raportare.

“Ştiţi cîte, dintre cele 836 000 de morţi din SUA puse pe seama covid, sunt chiar morţi de covid şi cîte sunt cu covid dar cu alte comorbidităţi? Aveţi această clasificare?”, a întrebat-o Bret Baier pe Walensky la "Fox News Sunday”.

Walensky n-o avea dar, după ce-a ezitat şi cugetat o vreme, a oferit un răspuns de luat în seamă.

“Dezvăluirea acestor informaţii este iminentă, i-a spus lui Baier.

Asta-i o veste bună. Singura întrebare care rămîne e: De ce oficialii nu l-au ascultat pe Elon Musk de-acum doi ani?”

“Stat (stylized STAT, sometimes also called Stat News)[1] is an American health-oriented news website launched on November 4, 2015” WIKIPEDIA



Aţi observat că jucăriile din plastic se decolorează după ce copiii le bagă în gură?  https://freefrompress.blogspot.com/2022/12/start-la-cumparaturi-spitalele-sunt.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu