sâmbătă, 14 ianuarie 2012

LEGEA SANATATII

Trecuse o săptămană de la primul revelion pe anul ăsta, şi tot romanul stătea atarnat pe gaura de la balconul închis savurand o ţigara împuţită autohtonă în timp ce nevasta încălzea, în acelaşi serial, oala cu sarmale. La televizor se transmiteau cutremure de pană la 4 grade, din oră în oră, zilnic, în aşteptarea unei catastrofe aducătoare de bani. Nimic nu părea să-i aducă împreună pe cei dragi, de parcă maieul lui jovial şi halatul ei decolorat dar plinuţ se respingeau reciproc avantajos iar axilele lui puternic păroase şi părul ei tapat şi lipit de cap se ignorau cu aroganţă.
In timpul ăsta, din televizor se fasaiau ştiri de interes naţional cum ar fi: pitonul pus la cură de slăbire, vanturi în Campia Romană şi fufe opărite pe burtă la saloane cosmetice.

 Un moment prost pentru lansarea spre dezbatere a noii legi a sănătăţii. Un moment neinspirat şi pentru preşedintele Traian Băsescu de a lansa un atac la imaginea dr. Arafat, în ţara în care Becalii este primul model al ţării. Să spui că nu dr. Raed Arafat a făcut SMURD-ul, ci poporul roman, e un atac urat şi nedrept ca să nu zicem că e o minciună. Poporul roman nu face niciodată nimic dacă nu-şi găseşte un lider care să încaseze mizeriile în locul lui. D-aia l-a ales poporul preşedinte pe Traian Băsescu!
De această nefăcută a preşedintelui a profitat presa proastă care a dat de înţeles că Smurdul se privatizează. Sigur, şi dr. Arafat s-a arătat convins că serviciul de urgenţă de stat va fi învins de cel privat aşa că, în final, s-a tras concluzia dementă că T. Băsescu vrea să distrugă Smurdul.
Realitatea şi Antena au invitat forumiştii să-şi arate susţinerea faţă de doctor, atat on-line cat şi în stradă. Dar legea nu era despre SMURD şi Arafat!
Oamenii au făcut manifestaţii împotriva unei legi necitite şi pentru fondatorul serviciului de urgenţă, în trei oraşe din ţară dar, ca totdeauna, s-au trezit înghesuiţi de gloata manifestanţilor plătiţi de opoziţie şi de revoluţionarii pe bani. La Bucureşti, aşa zisa demonstraţie, a fost compromisă cu totul de josbăsiştii de serviciu.
Mai ales că, între timp, Traian Băsescu retrăsese legea din dezbatere iar proştii din opoziţie, lăsaţi în offside, s-au trezit că manifestă fără motiv. Sigur, zicea presa, oamenii au multe nemulţumiri, pensii, salarii etc. Un penibil absolut!
Se-nţelege, s-a băgat în vorbă şi ziaristul bănuit de sindromul Tourette care l-a făcut dement pe preşedinte şi i-a sugerat să demisioneze, punandu-se astfel de accord cu manifestanţii de pe urmă. Realitatea a intervievat cu success demonstranţii şi a obţinut, ca de obicei, reacţii de tot rasul: unul a zis că ce ne trebuie nouă guvern si ataţia care să ne conducă, ne trebuie un conducător şi atat, iar altul era revoltat pentru că auzise c-o puseseră pe Elena Băsescu la 3 ministere. Cu manifestanţi d-ăstia şi cu pancarte gen: Privatizarea ucide, presa şi-a dat încă o dată măsura ratingului.
Degeaba a dat dr. Arafat un comunicat prin care cerea oamenilor să nu iasă în stradă pentru că manifestaţiile vor fi folosite politic, pentru că oportuniştii au tras un profit.
In plus, deşi pare un success al doctorului, este, de fapt, un eşec definitiv. A ieşit la iveală stangismul lui absurd pe care şi l-a manifestat prin propriile vorbe cand a spus că privatul îi face concurenţă neloială statului şi îl scoate după piaţă. De ce neloială şi de ce să nu fie concurenţă? Suntem în capitalism sau unde suntem?
Stangismul totuşi, este numai jumătate din problema dr. Arafat şi, în timp, ar fi trecut în uitare. Cealaltă jumătate este asocierea lui cu presa şi asta va fi de neiertat.
Stire de ultimă oră: a nins în Canada!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu