vineri, 2 martie 2012

SUB SEMNUL INTREBARII

PRESA TURULUI

Aseară, la emisiunea “Sub semnul întrebării”, Robert Turcescu a stricat venirea primăverii cu o temă femenină, abordată de obicei în zilele cu meciuri de fotbal. Si-a propus el să găsească “doamna de fier” autohtonă, în bătaie de joc, desigur, pentru că toate discuţiile astea cad în prosteală de fiecare dată. S-a văzut derizoriul imediat cand a apărut Mădălin Voicu, un trăncănitor necioplit care mai e şi neplăcut privirii pe deasupra. Şi care este ţinut de PSD şi presă ca detector de ţigani iar la televizor, are rolul de a atrage publicul care s-ar duce la o petrecere de adolescenţi cu cadouri scârboase.

Tema emisiunii a băgat în călduri repede invitaţii iar muzicianul a început să se înghiontească cu Dan Matei Agaton, prietenul lui care, ca un copil căruia i se dă nas, începe să vorbească gura fără el. Pe cand cei doi mucoşi dominau platăul cu obrăzniciile lor şi atmosfera devenise cam irespirabilă pentru ceilalţi invitaţi, Adrian Moraru i-a zis lui Agaton că vorbeşte prostii iar ministrul palmierilor s-a apărat ca D-l Goe: Iar tu eşti prost! Pentru că Turcescu n-a detensionat atmosfera, era şi greu, la drept vorbind, A. Moraru a ieşit din scenă cu acelaşi nod în gat pe care trebuie să-l fi avut de multe ori în viaţă fiecare om cu bun simţ trăitor în ţara asta luată în stăpanire de lepre. După pauza publicitară, Agaton s-a întors în platou şi, tot ca un copil prost crescut a zis:
El e de vină, ca mi-a zis ca vorbesc prostii!
Această întamplare vine după ce, M. Gâdea, l-a făcut dobitoc şi nesimţit pe şeful CAS, pentru că, vezi Doamne!, el se răscula de grija bolnavilor rămaşi fără morfină. In realitate, pe Tweety îl apasă grija că haina de şef stă pe el ca pe mort şi e nevoit să se înfoaie ca să mai şteargă din dispreţul subordonaţilor şi invitaţilor. Totuşi, colegii lui de meserie au fost indignaţi, de parcă presa ar fi o castă onorabilă. Măcar p-ăsta l-a luat valul şi-a uitat că n-are pamperşii pe el, pe cand CTP, jurnalistul Invectivă nici nu înmoaie creionul chimic în gură până cand nu ticluieşte metaforele urât mirositoare. Ce să mai zicem de Poetul-Porc, scârbavnicul de la Realitatea, pe care şi copiii l-au auzit cand a insultat-o pe Andreea Pora cu trimitere la fundul lui Băsescu?
De fapt, cine mai ştie de unde o fi pornit presa pe arătură şi cate brazde a fertilizat?
In orice caz, pentru seria asta nouă, totul a pornit de la nebunul ăla care înţepa femeile în fund. Apoi, Ion Iliescu s-a operat de polip pe colon după care, nu ştiu ce-a zis Traian Băsescu şi Cristian Tudor Popescu a sărit de fund în sus. A urmat profesorul pervers de la Jean Monnet care a violat o elevă si toată presa a sărit în apărarea sexului anal. N-a mai trecut mult timp şi Dan Voiculescu s-a uitat pe gaura…cheii în fundul lui Emil Boc unde s-ar fi aflat Vantu dacă n-ar fi fost un tip reţinut.
Astea sunt consecinţele luptei pentru Putere care, la noi, se afla pe Scorpion, pe aparatul excretor şi partea terminală a intestinului gros, de unde se trage concluzia că, în Romania, e mai folositor în carieră să te uiţi în fundul altuia decat în mintea altuia. Presa, pe care o mănâncă să deţină puterea, nu se dă în lături de la chestii perverse sau de la a-şi face rating intrând în atenţia publicului pe uşa din dos. Iar cand se loveşte cu capul de pragul de sus, în loc să-şi frece cucuiul că poate-i vine vreo idée, ea se dă cu fundul de pămant de necaz. După care se ridică amnezică şi, dacă vreunul dintre “colegi” e prins urinând la colţul Casei Presei, toţi neprinşii care s-au uşurat înaintea lui ţin lecţii de etică.
Acestea fiind zise, mai dărâmaţi dracu’ din şandramalele alea, că sunteţi mulţi,  neecologizaţi iar unii imposibil de reciclat, ca nişte deşeuri toxice!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu