vineri, 21 septembrie 2012

PRIVATIZAREA OLTCHIM-exotic și original

In timp ce sălbaticii caută “fiara” care, în legitimă apărare, a omorât un braconier care se chinuia s-o omoare cu o cange după ce o prinsese în capcană, un alt eveniment, la fel de exotic, se petrece la privatizarea Oltchim unde, Dan Diaconescu, patronul OTV, a transparetizat licitația cât să se vadă din televizorul poporului.
Oltchimul, ca toată industria românească după revoluție, trebuie privatizat majoritar pentru că a fost atât de căpușat până când s-a umplut de datorii mai mari ca el. Ca de fiecare dată, descăpușarea e imposibil de realizat drept pentru care, mai degrabă societatea se vinde pe nimic, numai să scapi de ea. Vom vedea ce va fi acum când, oferta “senzațiomală” a lui Dan Diaconescu a adus privatizarea în “direct” pe televiziunile de știri și în “exclusivitate” pentru România dacă nu și pentru restul lumii.
Practic, după ce a căutat-o pe Elodia în serial, ani de zile și s-a ocupat de subiectul Mădălina Manole pe care Protv-eul, televiziune la șosea, vorb-aia, l-a măsluit într-o aberație de interviu, patronul televiziunii de garsonieră, nu doar că a reușit să OTV-izeze toată țara, cum a promis, dar a ajuns  să facă el emisiunile celorlalte televiziuni.
Pentru că oferta politică este leneșă iar presa e falsă în tot ce face, “poporul”, plictisit de moarte de-atâta nimic pe alese, a primit în dar de la Dan Diaconescu o televiziune, un partid iar acum i se oferă șansa să
să fie “proprietar asupra mijloacelor de producție”, adică să cumpere Oltchimul. Această “nișă” enormă, ignorată de toată lumea în speranța că va dispărea, a fost băgată în seamă de OTV și va băga în Parlament un partid din care nici nu știm cine face parte pentru că, practic, înțelegem că nici fondatorul lui nu s-a înscris în partidul care-i poartă numele. Asta e foarte interesant pentru că oamenii par c-ar vota mai degrabă fără să știe pe cine decât să-i voteze p-ăia pe care-i știu.
Gânditorul nației i-a calificat pe cei care ar vota PPDD drept retardați de parcă cine votează USL, adică tripleta Felix Antena, Mincinosu’ și Bagabontu’,  sunt niște oameni cu scaun la cap care vor binele țării. Cea mai mare parte dintre votanții USL sunt în plată la stat, sunt atât de săraci încât votează pentru nenorocitele alea de pomeni electorale care sunt un dispreț la adresa ființei umane sau nu știu de ce votează. Așa că, apariția “exotică” DD în peisajul politic nu face decât să se asorteze cu nivelul de “cultură politică” pe care l-am arătat lumii în vara asta și să mai adauge un element de originalitate la frunza turistică.
Pierderea acestei perioade este, în realitate, faptul că se vorbește în gol despre “căpușe”, fără să li se dezvăluie identitatea, ca și când ar fi vorba de “găurile negre” din spațiul cosmic, nu din bugetul țării. Nu e de mirare că Adrian Năstase se oftică să intre la pușcărie după ce, hoarde barbare de “căpușe” au prăduit fără frică de lege toată economia și au sărăcit poporul care acum, ori e plecat din țară, ori stă la “garsoniera” PPDD, ori nu votează.
Drept urmare, având în vedere democrația originala în care ne scăldăm de 22 de ani, n-avem de ce ne sclifosi de politica OTV-istă, pentru că nu suntem mai buni de atât. Avem doctori care fură milioane și lasă oamenii să moară, o maternitate la care s-a pus afiș pe ușă în care pacienții care nu oferă “respect” sunt interziși, avem profesori universitari cu plagiate, judecători care se trag de brăcinari cu interlopii, copii ținuți în sclavie la muncă și cerșit, o cultură maneloasă impusă de presă, tone de diplome de bacalaureat copiat și absolvenți de facultăți pentru proști, mii de permise de conducere date la analfabeți, împărați, regi și corupție generalizată iar “tineretul” are “masteratele” lui Sova și Ponta sau n-a învățat și nici nu poate învăța ceva. Apoi, mai avem guvernarea USL care a tras cea mai mare țeapă chiar bugetarilor care-i votează prin înjumătățirea întregirii salariilor și lovitura de stat care s-a lăsat cu creșterea prețurilor, a furat milioane de voturi la referendum și, acum, e clar, că și la locale, a propus turnătoria ca mijloc de adus bani la fisc și o lege care să permită înțeparea cauciucurilor în caz că te deranjează parcarea altuia.
Şi mai credem că PPDan Diaconescu este o “ofertă exotică”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu