miercuri, 26 septembrie 2012

SALATA RECORD



SALATA ORIENTATA- carcalete record de democrație

După ce au dat cu democrația pe scări, pentru că atât a putut “cultura politică” autohtonă păstrată cu sfințenie din moși-strămoși de către “vectorii de opinie” ai nației, cum își spun mai nou presarii, am ajuns, din nou, în acel punct de unde ne facem iluzii că mai rău nu se poate.

In realitate, reputația țării a scăzut, costul vieții a crescut, dar, în rest, nimic nu s-a schimbat! După opt ani de zile de doctrină “Jos Băsescu”, împănați cu emisiuni omagiale despre Ceaușescu, ode patronului iubit Voiculescu și cultul personalității pușculiței Becalii, ne-am ales cu o lovitură de stat eșuată, după cât se pare, care a lansat și lăsat pe firmamentul politicii două măști ale democrației: Mitomanu’ și Bagabontu”. 
Continuitatea este, parțial, asigurată, dar, viitorul este incert așa că, după ce referendumul le-a  spart petrecerea, agenții de circulație din presă, care au îngropat democrația în vorbe, încearcă s-o pună de un nou bal mascat unde orice se poate tabloidiza în voie.

Viața le dă o mână de ajutor sau doar își bate joc de ei, rămâne de văzut, pentru că, în timp ce unii se șterg de colbul înfrângerii până se-mputernicesc să evadeze, din nou, din chingile democrației, colegi de-ai lor se repară, din mers, implicându-se în talmeș-balmeșul momentului. Televiziunea OTV  a câștigat licitația Oltchim în ideea de a împlini visul poporului, neîmplinit de comuniști, de a fi proprietar asupra mijloacelor de producție iar jurnalista Gabriela Vrânceanu, nevasta lu’ Pandele, a intrat în politică în ideea de a călca pe urmele lui Adrian Năstase. Angajata Antenei3, celebră în lume ca o nuntă de cartier, care atinsese cerul în profesie după ce a recitat psalmii închinați lui Voiculescu, a trecut  într-un alt salon de ariviști. O mișcare la fel de inutilă ca și salata record lansată și aruncată în aceeași zi cu “politiciana”. Şi ea și salata își justifică existența prin grija față de oprimați, ziarista declarându-șe de stânga iar salata pretinzând că va ajunge pe masa săracilor, deși  amândouă știu că sunt “oxidate” și vor ajunge-n troc.

Tot la aceeași masă, ciomăgarul CTP a resetat și el petrecerea de la zero printr-un coșmar S.F. în reluare, în care, un muncitor  semizeu  îl pălește cu târnăcopul în moalele capului și-i stâlcește inspirația. Salata de rating este condimentată de USL, cu propuneri legislative pe alese, cum ar fi  pârâciunea fiscală(Liviu Voinea), înțeparea cauciucurilor mașinilor care ne incomodează(Ioan Calin si Gheorghe Ciocan), neimpozitarea salariilor clericilor(Andrei Sava) și, pe final, happy-end: protejarea, prin lege, a copacilor care declanșează sentimente romantice(deputaţii PSD Dumitru Ion şi Tătaru Florin-Cristian şi de liberalii Berci Vasile şi Horj Pavel).
Cum spunea cineva, ți se nivelează creierul, ce mai!

Obosiți de eforturi inutile dar neputându-se opri din cauza ambiției bolnave de a-și marca teritoriul pentru istorie, uzurpatorii, cu mintea dusă, continuă  să sclerozeze sistemul ca să țină pe loc orice progress care, pentru ei, ar echivala cu un picior în gură care i-ar arunca după schelă. Ar fi, practic, un accident de muncă pe scara istoriei dar și dreptate imanentă.
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu