vineri, 23 noiembrie 2012

BLACK FRIDAY




UMOR NEGRU MADE IN ROMANIA
Vinerea Neagră este o sărbătoare a religiei Consume în care americanii, după joia de Thanksgiving, în care mulțumesc Tatălui Ceresc  pentru “recoltă”, îsi iau toată agoniseala și o aduc ofrandă zeului Shopping. O zi în care lumea cumpără lucruri inutile, doar pentru că li se par ieftine iar comercianții fac profituri cât n-au făcut tot anul. Toată șmecheria de marketing constă în inducerea în mintea cumpărătorului a ideii de “chilipir”, aceeași cu cea practicată și la noi la deschiderea unui market când se anunță vre-o două oferte de inaugurare iar, la știrile de seară, vedem câte-o băbuță care a pus toți bărbații jos și-a plecat cu una din cele cinci drujbe acasă.



Doar că Black Friday este așteptată un an întreg și promoționată la greu în mass-media fie pe față, prin publicitate, fie “la negru” prin diverse informații întâmplătoare așa cum se întâmplă, de exemplu, cu marea “dezvăluire” despre locul de unde provin cartofii de la Mac Donald’s sau despre cum românii sunt atât de “săraci” încât mănâncă la fast-food. “Reportajul” este ilustrat cu imagini grăitoare iar, prin spatele reporterei defilează, absolut  întâmplător, însemne ale firmelor incriminate.

Black Friday deschide și sezonul cumpărăturilor de Crăciun iar, anul acesta, cum multă lume așteaptă Apocalipsa din 21 dec., s-ar putea cumpăra ca de sfârșitul lumii, mult și prost. Cine crede în reduceri în magazinele autohtone e bine să se asigure că poate returna produsele peste câteva zile când se vor constata “defecțiunile”.

In politică, deocamdată, joia de ieri a fost destul de neagră pentru unii: Ion Iliescu e negru de supărare după ce, Ion Stan, un vechi  tovarăș de-al lui, care trebuia să fie de mult la “întuneric” dacă nu “dispăreau” probele judiciare,  a fost prins  cerând mită pentru campanie, cei doi procurori candidați la cele mai înalte funcții s-au prezentat  la interviu cu o eclipsă totală în cap iar noaptea minții, Crin Antonescu, cel de care spuneam că va face prostie, după prostie, după prostie…, a anunțat ieri că, dacă președintele propune și Tăriceanu acceptă funcția de prim-ministru după alegeri atunci îi elimină pe amândoi: pe unul îl suspendă iar pe celălalt îl exclude din partid. Mentaliștul “Pană de inspirație” trebuie să fie mândru de ce-a făcut!  

Elena Udrea, cea care a trecut la negru pentru că slăbește, dacă ești miop,  a intrat într-un con de umbră  pe uliță unde consătenii o strigă d-na Lenuța. Ea sigur, când o scăpa d-acolo, shoppinguiește până crapă!

UPDATE: PROFILUL CUMPARATORULUI DE BLACK FRIDAY  http://www.gandul.info/financiar/sapte-din-zece-romani-nemultumiti-de-reducerile-de-black-friday-care-a-fost-profilul-cumparatorului-10398989

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu