luni, 19 noiembrie 2012

RATING



S-A PRABUSIT SUSPENDAREA

Doar PRESA a câștigat din “suspendarea” din vară pentru că doar ea a ilustrat-o după ce a pritocit-o la comanda patronilor și cu sprijinul câtorva confrați “imparțiali”. Ratingul televiziunilor de “știri pro sau anti-Băsescu”, pentru că, altceva nu se lucrează la ele, a fost uriaș. Pe perioada suspendării, președintele le-a dat de mâncare zilnic la “garaj” pentru ca, după întoarcerea la Cotroceni, să-i lase singuri pe lume, ai nimănui.

Incă din ziua când C. Antonescu s-a coborăt la sediul PNL, jurnaliștii au simțit că nu-i a bună, despărțirea de rating e tare grea, și l-au întrebat, plini de speranță, pe fostul interimar, când mai pune de-o suspendare. Răspunsul a fost încurajator dar fără elan, microfonarii au știut că totul s-a sfârșit!
Apoi, golul lăsat de Traian Basescu în perioada de silenzio stampa a făcut ravagii. Câte talk-show-ri poți să faci cu tema : De ce tace Președindele?


USL-ul, la rândul lui, a obosit brusc, mai ales că, după înfrângerea parțială a loviturii de stat, s-a arătat pricina care-i dă dreptate lui Traian Băsescu: justiția a fost miza. Acum, baronii au preluat puterea în alianța de stânga și ei l-au delegat pe Antonescu să proclame puterea supremă a parlamentului ales asupra statului de drept, după sloganul: Nu DNA-ul hotărăște, ci poporul!

O vreme, golul a fost locuit de Dan Diaconescu și, mai apoi, de Gigi Becalii dar, cum amândoi joacă teatru, nu s-a putut suplini cu succes “adevărăciunea” Traian Băsescu. De la o vreme, a ieșit chiar Președintele la rampă ca să mai încălzească austeritatea campaniei electorale dar conflictul Ponta –Băsescu nu mai interesează. De altfel,  PDL-ul și USL-ul par să fi lăsat presa în offside, primii mai mult tac iar ceilalți și-au tocmit niște guriști așa cum se tocmesc bocitoare la înmormântări. Bine-ar fi dacă politicienii și-ar da seama că presa și-a depășit “atribuțiile” și că trebuie pusă la locul ei, adică la conferințe de presă!

Deși breaking news-uri au mai fost: arestări, demascări, prostii anti-europene sau anti-americane iar subiectele de sezon: românii nu vor avea ce pune pe masă de sărbatori, prețurile vor exploda, întreținerea e de neplătit alături de tentativa Antenei3 de sculare a “stindardului” celor 7,4 mil. anti-Băsescu și, peste toate, amenințările cu apocalipsa, impotența și cancerul, nimic nu se compară cu triumful de-astă vară!
De-asta, chiar și în zilele noastre, câte un ziarist se mai trezește întrebând: îl suspendați dacă nu-l numește pe Ponta, îl suspendați dacă vin extratereștri, îl suspendați dacă…

P.S. Cel mai relaxat ziarist din perioada asta este Ion Cristoiu care se distrează sincer de acest “sfărșit al lumii”. El a numit aseară la B1, la emisiunea lui Nelu Barbu, acest patriotism leșinat pe care-l încearcă unii: “naționalismul de brânză făcută de Miorița” sau “naționalismul de urdă”.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu