miercuri, 14 noiembrie 2012

DECLARATIILE “ANTI-AMERICANE” ALE LUI MIHALACHE




Mai bine, fără!
La fel ca în cazul altor subiecte, holocaust, pretențiile UE de la Statul de Drept, cerințele FMI, subiectul Mihalache a fost abordat superficial, chipurile, simplu, ca să fie pe înțelesul tuturor dar să nu înțeleagă nimeni nimic.

In realitate, holocaustul a fost crimă în masă și el nu trebuie relativizat ca să nu se mai întâmple, stat de drept vrem și noi să fim că doar nu vrem să fim dictatură, FMI pune condiții când ne împrumută pentru că vrea să-și recupereze banii, ca orice bancă iar, pentru parteneriatul cu NATO, România s-a rugat până a devenit penibilă.

Presa și Vasile Blaga au interpretat  ieșirea prostească a lui Mihalache drept “anti-americană” lăsând impresia, poate voit, că nu e voie să crâcnești împotriva americanilor. Mi’alache, de fapt, a spus, cu subiect și predicat: Dacă parteneriatul româno-american stă în Horia Georgescu la șefia Agenției Naționale de Integritate, mai bine fără! Deci, un politician al țării România, care este angajată într-un parteneriat military cu SUA, spune că se



 “lipsește” de acest parteneriat. Chiar și așa, dat fiind poziția de demnitar al statului, Mihalache tot are voie să se răstească la partenerii strategici ai țării, problema e dacă își asumă până la capăt. Adică, fie alianța politică din care face parte e de aceeași părere, fie el își dă demisia și atunci poate să trăncăne liber din afara politicii. Deocamdată, colegii lui de partid și de alianță vor să rămânem sub “scut” ca să fim și noi în rândul lumii în care am ales să trăim și să nu ne bată vânt de la răsărit.
Altfel, presa să nu mai lase impresia că nu se poate vorbi anti-american sau anti-orice pentru că nu vrem să ajungem, din toate punctele de vedere, ca în America unde nu poți să sufli împotriva războiului și a Papei că ești îngropat în invective și huiduit că exiști de către presa “liberă și independentă”.

Mai rămâne de spus că declarația lui Mi’alache nu va face gaură în cer pentru că toată lumea a înțeles despre ce e vorba: întâmplă-se ce s-o întâmpla, cutremur, inversarea polilor magnetici, eclipsă de soare, invazie extraterestră sau ruperea parteneriatului strategic cu Nato, dar, pe el, să nu-l controleze nimeni la “integritate”.

P.S.  Presa, mai quality, crede că telespectatorii ei  sunt de două feluri: proști, și atunci trebuie să le “traduci” pe înțelesul lor sau deștepți și atunci pricep și singuri. De fapt, celor cu mai puțină minte trebuie să te străduiești să le explici fiindcă s-ar putea să înțeleagă greșit iar celor deștepți  e bine să le spui lucrurile exact cum sunt. Presa pare să nu știe că nu toți cei cu educație sunt  interesați de politică și că mulți dintre ei muncesc  zi lumină iar, când vin seara acasă, nu mai au dispoziția să se afunde în meandrele abstractului și iau de bun doar ce scrie mare pe ecran. La alții, pe ecran!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu