vineri, 30 noiembrie 2012

CRISTIAN SIMA LA B1




După ce, Robert Turcescu l-a avut invitat pe președintele țării marți, miercuri și joi a dat lovitura cu interviul cu Cristian Sima, brokerul care a pierdut banii clienților “inocenți” care au crezut că jocul la bursă e la fel de sigur ca depozitul bancar doar că de cinci ori mai profitabil.

Cristian Sima povestește în interviu cum se învârtesc banii în politică și cum a fost boicotat de păpușarii care conduc din umbră țara dar, mai ales, povestește de “maestrul” Chireac, marele “formator de opinie” care-l numește pe președinte “guvernator”.

Pentru că i s-au stricat ploile cu ministerul comunicațiilor în guvernarea PDL, jurnalistul a fost foarte activ  în timpul suspendării președintelui și turbat în perioada post-referendum în care îl soma pe Ponta să facă ceva cu decizia CCR, datorie pe care primul ministru ar fi avut-o față de “el”-alegătorul Chireac. Deși este notoriu pentru că a fost dat afară din presă de vre-o 4-5 ori pentru că scria de bine despre firmele cu care era în afaceri și, chiar dacă a fost înregistrat pe bandă când își dădea arama pe față împreună cu Roșca-Stănescu, “maestrul” Chireac este invitat să emită opinii la toate televiziunile de știri. Poate pentru că, pe vremea lui Ceaușescu a fost ghid touristic și, fiind un om umblat, “știe multe”.

Aseară, Cristian Sima a confirmat încă o dată ce știa toată lumea despre “lobbistul” la negru, Chireac și a mai adăugat că presa e plină acum de agenți de vânzări camuflați.

Asta lămurește definitiv cum e cu “coabitarea” președintelui cu ăștia, dacă mai era cineva care nu credea că lovitura de stat a fost dată de corupția generalizată.

De altfel, lovitorii de stat nici nu s-au căznit să demonstreze că președintele a încălcat Constituția ci, pur și simplu, au amenințat că, dacă nu-și dă demisia, nu va fi “liniște”. La fel acum, când președintele a spus că va desemna premierul care reprezintă “interesul național” și Ponta nu dă semne că s-ar încadra, analistul dislexic în logică l-a făcut pe Traian Băsescu scelerat pe motiv că, nesupunându-se ordinului puciștilor, ar provoca iar “neliniște”, adică suspendare. In logica lui, președintele ar trebui să se arate înțelept și să nu-i mai supere baroni și pe “golănași” pentru că-i enervează și îi aduce în stare de orice. Apoi, zice analistul, se mai pierd și bani, de parcă, astă-vară, a fost pe gratis.

Pentru că va fi timp sufficient până la suspendarea următoare, vor ieși la iveală lucruri mai interesante chiar decât corupția cu stenograme, anume marele secret ascuns în sondaje: popularitatea lui Crin Antonescu.

Adică, va ieși la iveală faptul că presa și institutele de sondare i-au umflat cota ca să-l “legitimize” ca președinte pe timp de puci, pentru că, în realitate, el n-ar fi câștigat niciodată alegerile la președinție în fața unui contracandidat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu