vineri, 4 ianuarie 2013

A MURIT SERGIU NICOLAESCU






              “Față veche”
Prilej pentru presa “liberă” să se arunce asupra cadavrului și să-l băloșească de bârfe și măscări pe motiv că făcea filme în communism în timp ce intelectuali ca ei tremurau de frica muncitorilor care le stăteau cu secera și ciocanul deasupra capului din care cauză geniul nu putea să se producă.

Mai întâi, limbricul de presă RTV s-a repezit cu amenințări asupra familiei care a anunțat că nu va permite presei să-i miroasă și să-I filmeze coșciugul, și-n acest sens a enunțat și articolul de lege cu care se poate apăra de cioclii din presă. Ca la un semn, ecranul s-a umplut de insinuări de-a valma despre colaborarea cu securitatea și interesele ascunse ale soției. Lidia Mitchievici, cea care în ziua alegerilor făcea servici’ tot la Rtv și-i îndemna pe oameni să-i voteze pe cei cu dosare penale pentru că justiția e sub Traian Băsescu, și cealaltă care, de Revelion, când i-a tras producătorul un bici peste picioare, s-a apucat să joace hora, împreună cu colegul ei, exact ca animalele de circ, au început să scuipe minciuni cu miros de șantaj. Scriitorul Tudor Octavian, la rândul lui, considera că, vezi Doamne, înmormântarea e “eveniment public” și nu poate fi interzisă ochiului șașiu al presei.


“Față nouă”
Peste zi, am aflat că, Cristian Tudor Popescu a publicat un articol cu reziduurile terapiei prin violență verbală pe care o practică, regulat, ca să se descarce nervos. Seara a și intrat pe post cu completări: filmele istorice ale lui Sergiu Nicolaescu nu respectă adevărul istoric și sunt pline de clișee, sunt superficiale și lipsite de sentiment. Așa e, dacă stăm să ne gândim! Prin comparație, filmele americane de război unde li se fâlfâie steagul la sfârșit peste happy-end sunt adevărăciuni, nu glumă, tonele de filme cu regele Arthur, la fel; Cleopatra, cu E. Taylor, cel mai costisitor kitsch, cum îl numea cineva, e, desigur, istorie pură, la fel filmele propagandistice despre George Bush sau regina Marii Britanii. Mai rămâne să criticăm din același punct de vedere Laleaua Neagră, Zorro, westernurile spaghetti și altele asemenea.

Apoi, nouă ne-au rămas multe scrieri din vremea dacilor, adică nimic iar din restul istoriei, până pe la pa’șopt, avem mai mult folclor și turci.

Dacă vorbim de clișee, Titanicul lui James Cameron te face să te lași de filme pe viață,  superficialul este sinonim cu vremurile pe care le trăim iar “sentimentul” e un reality-șhow grețos.
Sigur, replica pe care am auzit-o la începutul filmului Pistruiatul, pe Antena 1, aia cu proprietarii de fabrici care sunt niște “paraziți”, e communism în stare pură dar și propaganda capitalistă “la sentiment” e la fel de împuțită pentru că îți interzice să gândești cu mintea proprie.

Sergiu Nicolaescu a făcut multe filme, s-a distribuit, din păcate, în prea multe dintre ele, dar, măcar, filmele lui n-au distrus ființa umană așa cum au făcut televiziunile după Revoluție prin imbecilizare forțată. Apropo, emisiunile pornografice de la Protv n-au indicația: interzis minorilor! Apoi, dacă despre filmele și piesele de teatru propagandistice comuniste puteam să nici nu știm, de mizeria produsă în lumea liberă nu scapă nimeni pentru că-și face reclamă pe toate drumurile!

“Tușa groasă” Becalii va rămâne ca o cicatrice pe “epiderma” a ce-o mai rămâne din poporul ăsta în câțiva ani așa că, decent ar fi ca, presa care acum, în condiții de libertate,  “joacă” precum îi comandă “dresorul” de democrație să se gândească ce-ar fi făcut în alte vremuri dac-ar fi avut ocazia pentru că, pe cei mai mulți îi văd ca pe niște activiști criminali, nu doar zeloși. In plus, decent ar fi ca, dacă n-ai “față” să-i spui omului ce-ai de spus cât e în viață, să nu te mai cerți singur cu cadavrul care nu-ți poate răspunde.

Până atunci Breaking News dupa 23 ani de “civilizație”: Pentru a evita îmbulzeala la apa sfințită, Arhiepiscopul Tomisului a decis ca apa să fie împărțită cu porția, adică la sticlă. Realitatea

(Foarte bine, că Sergiu Nicolaescu a cerut să fie incinerat! Cine vrea să facă parte din aceeași “gloată” cu ăștia de mai sus și cu Becalii!)



Intre timp, Presa și Biserica Ortodoxă au dat în turbare pentru că Sergiu Nicolaescu, reprezentat acum de familie, nu le permite să profite și să savureze “spectacolul morbid”,cum l-a numit, absolut correct, Dan Mihalache, al îngropăciunii la români.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu