miercuri, 6 februarie 2013

CONSTITUTIA USL PENTRU PROSTI




Aseară, la B1, pnl-istul Mihăiță Calimente a reiterat  zisa folk-istului revoluționar Victor Socaciu, cum că poporul român e prea prost să se pronunțe pe unicameral, număr de parlamentari și alte modificări pe Constituție. Sigur, nici Constituția ce se pregătește nu se crede mai brează dacă tac-su e Crin Antonescu! Asta dacă e să ne luăm după C. T. Popescu, cel care i-a exagerat prestația de candidat de pe locul trei la prezidențiale dar a sărit ca ars când l-a auzit că se crede calificat pentru funcția de prim-ministru, funcție pentru care îl credea prea prost. Cu alte cuvinte, orice ciosvârtă politică inaptă de a face o muncă calificată e numai bună de aruncat spre votare poporului prost căruia să-i fie șef! Asta deși, inițial, Antonescu a intrat în Parlament la redistribuirea proporțională pe pile, așa cum a gândit-o Cristian Pârvulescu, cel care ne prostește acum că legea lui electorală s-a dovedit a fi bună fiindcă, vezi tu, altfel n-aveam opoziție acum. C-așa avem!


Având în vedere ultimele evenimente, democratice ca o lovitură de stat, USL-ul are toate motivele să-i facă proști pe alegători. Numai niște proști puteau să creadă că, în România, președintele e dictator, unor proști li s-a adresat Lidia Mitchievici când le-a sugerat spectatorilor să nu se lase descurajați de dosarele penale ale candidaților pentru că, se știe, justiția este sub Traian Băsescu, proștilor li se adresează îmbogățitul de stat A. Năstase când se jeluiește și retardaților mintal Dan Voiculescu atunci când leagă demisia din fața Inaltei Curți de onorabilitatea renunțării la imunitate. In sfârșit, după tot ce s-a întâmplat în timpul mandatului ridicol al lui Crin Antonescu și presiunea pe Justiție care continuă și-n zilele noastre, doar proștii mai au dubii în legătură cu democrația pipăită, trasă de nuri și ciupită de fund din vara trecută.

Evident, atunci când vezi cohorte de oameni încolonați la moaște cum umflă buzunarele nesătule ale Bisericii Ortodoxe și votezi politicieni care risipesc banii pe biserici în timp ce copiii care au nevoie de tratament sunt nevoiți să-i cerșească la televizor, înțelegi, ca politician, că e sufficient să pupi icoane și proștii te vor vota.

Proști-proști dar nu așa de mulți! In medie, votează cam 40% iar 10%, după cum au calculat sociologii, votează “constrânși”, într-un fel sau altul, de ajutoare sociale sau perechea cizmei de cauciuc. 

De-asta, acești deștepți între proști, adică USL-ul și presarii de partid, gândesc să reducă pragul de validare a referendumului la 30%, procentul de proști pe care se bate toată clasa politică!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu