vineri, 1 februarie 2013

IULIAN CRACIUN PENTRU SECTORUL 4



http://www.iuliancraciun.com/




MAI MULTA EDUCATIE PRACTICA, MAI PUTINE TEORIE LEGEA CRACIUN

THE ECONOMIST - Romania's elections- An uneven fight Dec 5th 2012, 19:21 by V.P.

http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2012/12/romanias-elections

"IN Romania's strident political environment, dominated by ex-spooks, dodgy businessmen and their sons and daughters, Iulian Craciun (pictured above) is a refreshing exception."

 
Intr-o perioadă când presa a reușit să omoare orice interes pentru indifferent ce se întâmplă în țara asta, când până și Ariel Sharon dă semne de viață mai încurajatoare decât politica românească, fuga rușinoasă a lui Voiculescu din parlament a resuscitat atenția electorului pentru încă un rând de alegeri în sectorul 4.

Problema e, având în vedere candidatura lui Iulian Crăciun-un IT-ist cu handicap locomotor, că eventualii aspiranți la notorietate în politică nu știu cum să abordeze Campania. Ce să-i spună: ne scuzi, noi știm că ți-ai făcut studiile, ai o firmă și angajați, ai proiecte de viitor dar, vezi tu, n-ai forță-n picioare și noi, ca parlamentari gândim cu picioarele deci s-ar putea să avem o problemă de comunicare telepatică…

 

Politicienii lu’ Pește Fiert nu pot să-i spună asta, nu în față, și atunci încearcă să-l doboare admirându-i curajul, compătimindu-l, adică, doar-doar vor reuși ce n-a reușit învățătoarea care-i spunea că n-are rost să meargă la școală, adică să-l facă să se lase. Prima odioșenie am văzut-o în Campania trecută, la Realitatea, când Sorin Roșca Stănescu și-a citit un mesaj de pe telefon în care un “prieten” era impresionat de “ochii în lacrimi” ai ziaristului USL-ist, umezeală provocată de “povestea emoționantă” a candidatului în scaun cu rotile.

Aseară l-am văzut și pe Mihail Neamțu la B1 impresionat la maxim de “povestea de viață” și “curajul”  lui Iulian Crăciun. Asta în loc să-i dea el înainte cu locurile de muncă mai bine plătite pentru tineri așa cum își propusese odată! Peste toate, PDL-istul Tinel le atrăgea atenția să nu se certe “de-a dreapta” ( Alianța dreaptă, Prima la dreapta, Creștinii Dreptaci Udrea și Falcă, Obligatoriu la dreapta și mulți alții) fiindcă se uită chiorâș alegătorul, același alegător pe care se bat toți politicienii de doi bani care au invadat imașul. Mircea Marian le-a sugerat să mai încerce să se converseze și cu restul de 60% care nu votează, dar degeaba!

Nu doar politicienii se simt inconfortabil alături de Iulian Crăciun, presa, la rândul ei, ar vrea să-l primească în studiouri pe muzica de la Surprize-Surprize și să Danseze pentru el altfel, dacă nu cerșește nimic și nu se înfățișează ca în platoul care “schimbă destine” (o prostie, să nu mai ziceți așa ceva!), presa nu e interesată. Puterea ei de rostire e filoloagă și/sau filozoafă, lată în umeri și vânjoasă ca un bou și stă pe picioarele de dindărăt când nu e în genunchi în fața patronilor! Apropo de asta, l-am văzut pe Florian Bichir insultând inginerii care n-ar avea ce căuta în politică fiindcă nu știu să vorbească. Nimeni nu e destul de bun pentru “elita” asta care e presa românească și, se vede treaba că, după ce 3 mil. de români au fost “deportați” prin țări străine (că avem mai mulți popi decât muncitori calificați), epurarea continuă până când vor mai rămâne doar telespectatorii care “respectă” presa. Așa cum e ea!

Foarte aroganți sunt acești vorbitori din televizor cu știința lor de carte în loc să fie ei înșiși o sursă de informație interesantă și să nu se mai arunce în capul canalelor Discovery sau al privitorului care le dă voie, din telecomandă, să vorbească la el în casă!

In ceea ce privește candidatura lui Iulian Crăciun, presa n-are nici o dilemă. Telespectatorul român, intellectual de felul lui, va face întotdeauna rating la o emisiune în care lui Geoană îi iau foc călcâiele într-un danț nebun alături de nevastă-sa, ca și când n-ar trăi pe banii și-n casa statului, dar s-ar putea plictisi de omul cu proiectul, care trăiește pe picioarele sale.

Iulian Crăciun s-a născut cu o dizabilitate locomotorie dar a primit, în compensareo minte bună, o fire optimistă și prietenoasă și unii dintre cei mai grozavi părinți din lume. La momentul ăsta, cum știm, sunt copii care abandonează școala pentru că sunt terorizați, elevi care intră la liceu cu opt și ies cu doi, violuri în școli care nu sunt investigate de presă (nu se coboară ea până acolo, doar “pulitica”, așa cum pronunță o “mare moderatoare”, e de nasul ei), copii rămași analfabeți care nu-și vor cunoaște niciodată potențialul etc.

De-asta, Iulian Crăciun știe, probabil, că, într-un fel, e un tip norocos și vrea să-i ajute și pe alții. D-aia intră în politică, bă, dăștepților!
 


 http://www.epochtimes-romania.com/news/iulian-craciun-ard-prin-internship-am-incercat-sa-le-oferim-tinerilor-modele-pentru-ca-la-noi-se-mediatizeaza-mult-anti-modelele---175450
http://www.politicaromaneasca.ro/iulian_craciun_vrea_sa_reprezinte_in_parlament_persoanele_cu_handicap-12384 "În calitate de parlamentar, voi iniţia un proiect care să aibă ca finalitate accesibilizarea tuturor spaţiilor publice. Voi iniţia Legea Crăciun, pentru o educaţie bazată pe modele şi având o platformă, care va indentifica toate potenţialele şi abilităţile socio-profesionale, de integrare ale persoanelor cu handicap, pe principiul educaţiei individualizate", a declarat Iulian Crăciun.

 

“I.C.: Mi s-a spus la început: „Nu are rost să faci școală, că oricum nu o să faci față“. Asta i-a spus prima învățătoare mamei mele, deși eu nu aveam handicap mental. Părinții mei m-au dat însă la școală normală, nu pentru că aveau un master plan, ci din instinct, din dragoste. Apoi, când să plec la facultate, la fel li s-a spus părinților, că e greu, că nu se poate, eu fiind din Ploiești, iar facultatea era în București. Tatăl meu s-a mutat însă cu mine și a stat cu mine în cămin. Chiar râdeam că e cel mai conștiincios student, că se trezea primul și ne trezea și pe noi să plecăm la cursuri.”

www.evz.ro Buget 2013: bani pentru biserici şi o şpagă electorală

 “Fenomenul este comun tuturor legislaturilor: de obicei, banii pentru Culte sunt de fapt destinaţi unor biserici aflate în curs de construcţie, în colegiile unor parlamentari care îşi oferă, la schimb, votul la buget.





 


 


 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu