miercuri, 27 februarie 2013

ROMANII AU TALENT




Ce-ar face unii dacă mâine ar fi sfârșitul lumii?

7 mil. s-ar uita la Românii au talent, cam tot ăia care au votat pentru suspendarea președintelui României ca să-i facă în ciudă Constituției, politicienii, după ce și-ar umfla C.V.-urile cu alte masterate și doctorate, ar da bani pentru biserici iar popii i-ar înhăța și, împreună cu fundamentaliștii de dreapta, ar impune o lege anti-avort, meteorologii ar transmite cod portocaliu de potop și vânt post-apocaliptic, Crin Antonescu s-ar realege în unanimitate la congresul PNL, ministra de justiție s-ar face că uită de nominalizarea procurorului general, Baroneasa Nicholson l-ar vizita pe A. Năstase la pușcărie, C. T. Popescu încă ar scrie în favoarea “președintelui neales” iar Corina Drăgotescu și-ar lua un laptop mov ca o trusă de machiaj.

Apoi, chiar în seara de dinaintea Sfârșitului, Protv ar programa o emisiune de talente descalificate la alte emisiuni dar numai bune de făcut rating pe Arca lui Noe. Ar veni, dinaintea celor 7 mil., români în care plânge talentul de a stoarce lacrimi, s-ar înfățoșa talentul cu rădăcini ancestrale în pieptul de aramă cum ar fi urmașul lui Mihai Viteazu altoit cu Vlad Tepeș, numai bun să fie Rege și Papă Ortodox,


zice el, împins la luptă de fecioara Maria care îl curentează când vrea să renunțe-adică echivalentul lui Becalii, omul-orchestră pe care talentul nu putea să-l mai încapă care cântă la un grup statuar instrumental, pușcăriașul-7 ani bătuți pă muche-fan Ţuțu (Dumnezeu să ne-ajute!), cu binecunoscutul hip-hop dă mamă că tot vine Morțișorul, vorba cuiva-aici se cuvine să dăm cuvântul juriului: Mihai Petre a zis că e adevărăciune, nu alta, Moisescu a spus că e emoționant și Andra a observat că ajunge la public (aia e!); biciclism extrem pe muzică de f…up, larg răspândiții în natură dansatori în grup, tineri pe care nu-i angajează nimeni și, din lipsă de ocupație și de perspectivă, își fac iluzii de show-bizz, bărbați care-și încordează mușchii susținându-se unul pe altul pe umeri, pe genunchi, pe umeri, pe cap și cam atât că doar, pe ce poți să te mai sprijini, nu? Apoi, în premieră, o “Madonistă” care cântă “vehement” și spune bancuri “ca cafeaua și ca nesu’” și, în reluare, o craioveancă multi-task, recitatoare, cântăreață, religioasă care, nu doar c-a mai fost și pe la alte concursuri dar, la ăsta, s-a prezentat în toate orașele la preselecție- un fel de traseistă gen Liliana Ghervasiuc sau Lavinia Sandru, vedete care trebuie să fi inspirat-o și pe cea care s-a prezentat cu talentul de a vorbi mult, un ventriloc și păpușa lui care-și are corespondentul în Crin Antonescu, dosarele ventrilocilor fiind secretizate încă, un dansator de capul lui și un vânzător în piață cu plasture pe coș care știa să cânte, circul Belucci- e și normal!, judokani demonstrativi, nelipsita “indiancă” săltând din colăcelul de pe șolduri, dresorul unor câini mai deștepți decât toate jivinele prezente în concurs, vre-o 6-7 frați cântători și nu prea dar cu o poveste tragică în C. V. numai bună de votat etc. Se pregătește, profesoara care a luat-o razna și dansatoarea la bară cu șpagatul spre public. Cu toții ar spera să le pice ceva din cer și să nu fie un meteorit!

Cine n-ar pregăti giumbușlucuri pentru Circul Mare s-ar prezenta la Eurovision unde două fete anoste și doi bărbați îndesați ar prezenta concursul guriștilor aspiranți la a dezerta în spațiul European ca s-o sfârsească în lumea numită civilizată. Măcar ca să scape de glumele din Televiziunea Română care sunt cam atât de bune: Ce coincidență să vă numiți Station 4 și să intrați în concurs cu nr. 5!

Si aici prezența ar fi de înaltă clasă: copiuțe după Kings of Leon și Robby Williams, o maneluță sărbească, un manelist care a cântat frumos pe italienește dar, tocmai d-aia, publicul lui l-a pedepsit și nu l-a votat, un folklore care se numea “Buddy! Buddy!”, un fel de “Frățâie! Frățâie!” pă țărănește și alte asemenea. Publicul ar vota produsul cu notorietate, un realizator de talk-show. Dacă participau și din cealaltă parte a presei era un echilibru dar așa, să te bați cu niște cântăreți…

Pentru că speranța moare ultima, dacă mâine ar fi sfârșitul lumii, Antena 3 și A. Crețulescu ar continua atacul asupra Justiției adevărate iar magistrații, nemulțumiți că și ei sunt supuși legii, i-ar înlătura din CSM pe Alina Ghica și Cristi Danileț.

Lovitura de stat începută astă-vară ar continua, pentru orice eventualitate!

P.S. Nu, nimeni n-ar aștepta sosirea lui Christos pe Pământ și nici înălțarea la cer în grup organizat a drept-credincioșilor pentru că românii doar fac pe proștii, ca să-și atingă scopul!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu