duminică, 24 martie 2013

ALEGERILE DIN PDL


Blaga a dat lovitura de grație PDL-ului

Ieri, televiziunile de știri răsuflate și reciclate au scăpat de teleshoppingul de cratiță și au trecut direct la reclamă la Mercedes. Nu pentru că a fost congresul unui partid, motiv pentru presa analitică să contramandeze celelalte emisiuni și să se așeze la taifasuri inutile, ci pentru că Vasile Blaga a furat PDL-ul și l-a depus la piciorele USL-ului.

Ieri, liderul Blaga, cel mai iubit dintre PDL-iști în tabăra adversă, cel care “și-a lăsat loc de bună-ziua”, cel pentru care camarilla Antenei3 l-a “linșat” pe liderul ăla de sindicat care a zis că Blaga e Regina Vămilor, “cel cu care se poate negocia” cum s-a spus de multe ori și a spus-o și ieri Olguța Vasilescu la RTV, le-a spus tovarășilor de partid că nu se mai poate trăi în “izolare”. PDL-ul, zicea el, n-o să ia niciodată 51% așa că trebuie să se gândească la “negociere”. Seara, după ce tabăra adversă a numărat și i-a dat cu vre-o 300 de votanți în plus față de ce era pe listă iar Elena Udrea l-a anunțat pe Blaga că va contesta rezultatul, aripa pro-USL-istă, care avea un copil folklorist pregătit din timp, l-a împins pe micul cântăcios în scenă ca să acopere huiduielile cu sârbe și hore și l-a anunțat câștigător pe liderul lor. Mai mult, au luat urnele la spinare și, după ce au stins lumina, au șters putina. Că le-a și zis Bogdan Chireac, rămas pe-ntuneric la fața locului, ăstora de la RTV care pierdeau esențialul: aici s-a stins lumina și de aici au plecat două partide. Adică PDL-ul pe din două.


Uite-asa se dă o lovitură! I-a plăcut și Ralucăi Turcan, cea care, împreuna cu Sulfina Barbu, a susținut legea PDL de torturare psihică a femeilor care vor să facă avort. Uscățiva cu față înțepenită și character incert agita pumnul în aer către sală ca îndemn pentru votanții lui Blaga să-și zbiere victoria mai tare.
Antena3, dar nu numai, a fost topită de admirație dar și de satisfacție! Jurnalista Stancu era transpirată de plăcere și cu gura până la urechi iar, spre seară, după ce Traian Băsescu și-a luat “adio” de la PDL, adică și-a luat proprii susținători înapoi, teatrala dar netalentata Stoicescu îi  întreba pe invitații de casă, fără succes însă, despre suspendare.

Suspendarea ar fi în plus de vreme ce PDL-ul și-a făcut un seppuku mai valoros decât orice puci și a înmuiat pietrele la fiere ale perdanților patetici ai atător alegeri și a unei lovituri de stat, toate în fața lui Traian Băsescu. Ce n-au putut să facă o târlă de presari lipsiți de scrupule și gruparea organizată USL au reușit cozile de topor. Jumătate din PDL a răspuns, în sfârșit, la chemarea bandelor PSD și PNL și s-a lepădat de liderul care le-a spart gașca politică.

Până și monitorul mișcării anti-Băsescu și-a făcut apariția în capul ziarului Gândul după o lungă perioadă de concediu, acum sunt ai lui la putere, dar n-am avut chef să citesc despre urticaria-i ce se simte răzbunată de altul.

Carevasăzică Traian Băsescu n-a bluffat când a zis că Vasile Blaga ține partidul “jos” și că Elena Udrea ar putea câștiga dacă alegerile ar fi corecte. Dacă ar fi fost un tur 2, Elena Udrea ar fi câștigat sigur pentru că “reformiștii” îi dădeau voturile ei și nu USL-ului. Este cea mai tare mișcare din toată cariera ei politică, nici nu gândeam că e-n stare de așa ceva după câte poze proaste și-a făcut! Totuși, ieri, Elena Udrea și-a călcat în picioare toate încălțările și poșetele ridicole și va fi greu, chiar și pentru o presă fără deontologie ca a noastră, să-i mai bagatelizeze imaginea cu videoclipuri anterioare.

De altfel, la talpa țării se vorbea de săptămâna trecută că mai bine Udrea decât Blaga-blatistul cu USL-ul. E interesant că oamenii, de data asta, o acceptau așa cum e, tot pachetul adică. Tocmai d-asta, e ciudat cum Blaga nu-și dă seama că există o aversiune de netrecut în rândul electoratului PDL față de puciști. Sau poate că-și dă seama și, cu bună știință, a făcut un vărsământ din PDL către USL. Bonus, a făcut-o într-un mod chiar mai caraghios decât realegerea lui Antonescu la PNL care, deși alerga de unul singur tot s-a temut să nu iasă pe locul doi, iar străduința i-a fost răsplătită cu vârf: a câștigat cu 103%. Blaga nu știm cu cât a câștigat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu