marți, 19 martie 2013

NĂSTASE E UN OM LIBER





TITLURI BUNE
Ăsta era titlul pe televiziunile de știri după pronunțarea sentinței de eliberare condiționată a “trofeului anti-corupție” Adrian Năstase. Cel puțin până au început să iasă PSD-iștii să explice cum e cu statutul partidului care nu i-ar permite lui “Dânsul” să se mai întoarcă prea curând în partid. Cel puțin până i s-o lăsa popularitatea sufficient cât să fie sub a lui Ponta.

Acum ne dăm seama de ce apărea pupilul încarceratului la televizor toată ziua, pe la toate televiziunile și cu tot familionul! Pentru că, Adrian Năstase, de cum s-a eliberat, a ocupat locul de “Primul Ministru”. Dintr-o dată, “fostul prim-ministru Adrian Năstase”, rostit pe toate posturile, făcea ca “prim-ministru’ Victor Ponta” să sune a șefuleț de birou.

Așa că, a fost tristețe mare ieri la PSD! Presa a tot titrat în ultimele două săptămâni că Ponta ar fi zis că Năstase e așteptat cu brațele deschise în partid, i-au păstrat și scaunul, zicea el deși nu asta era esența spuselor principalului profitor de pe urma dosarelor lui Năstase. Primul ministru al guvernelor reciclate din ultimul an a zis, în principal, că: să vedem dacă A. Năstase vrea să se întoarcă în politică, poate vrea să stea cu familia iar ieri, când micuțul prim-ministru a ieșit la presă, exact când se extrăgea din galeră stăpânul lui de altădată, ca să ocupe și el o jumătate de ecran, Ponta a zis că PSD-ul este “partidul lui Năstase cum este și al meu”. Cu subînțeles! 


TITLURI BUNE
Prin urmare, ieri, presa nu i-a mai sorbit conferința de presă zilnică primadonei de la govern (a cules doar poziția PSD-iștilor care se apărau ca în fața unui penalty) ci l-a așteptat pe “Dânsul”  în vre-o trei puncte energetice: la tribunal, la domiciliu și la penitenciar. Pe la 16:30, o jurnalistă de la Realitatea abia anunța că: “cu siguranță că vor mai dura câteva ore” până va ieși Năstase pe poarta penitenciarului. O zi plină, carevasăzică, de agitație în gol, pentru că personajele principale s-au ferit de lumină reflectoarelor. Numai Codrin Stefănescu, un adorator al “marelui om de stat”, a făcut atmosferă în punctele de întâlnire iar Rtv-ul a umplut ecranul de bluff-uri cum ar fi: imediat reacția lui Băsescu la eliberarea lui Năstase și a avut chiar tupeul să ia o reporteră în direct pe subiectul ăsta, reporteră care a zis că președintele n-a avut nici o reacție. Cât timp fata cu microfonul relata despre nimic, pe ecran scria mare: Reacția lui Băsescu la eliberarea lui Năstase. Incredibil, ce presă caraghioasă!

Tot acolo, Costin Georgescu, fost șef SRI-actual consilier al lui Antonescu, și-a exprimat părerea de expert în legătură cu implicare alui Traian Băsescu în arestarea lui Năstase, implicare ce i-ar fi devenit evidentă sri-stului din sloganul de la prezidențiale: “Adriane nici nu știi, cât de mic începi să fii!”. Zgomotosul inutil Codrin Stefănescu a intrat și el pe telefon după agitația cu aplauze de la tribunal și ne-a povestit cum a simțit el o emulație anti-Băsescu ce va cuprinde toată țara. Mai pă seară, le-a făcut faimă și CTPopescu, cel care crede că cel mai bine i-ar sta lui Năstase în spatele tronului lui Ponta. Măi, să fie! Adevărul e că, dacă ar mai dispărea în anonimat și al doilea pucișor, cine ar mai sta pavăză de legitimitate pentru “exercițiul democratic” d-astă vară la care analistul a fost chiar amfitrion!?

Mircea Diaconu, ca să fie și un actor calificat, preluase déjà, la Antena 3, pledoaria lui A. Năstase de la tribunal și declama cu vorbele Dânsului că “dreptatea și nu justiția” trebuie să conteze. Asta, de parcă juristul Adrian Năstase n-ar ști că Justiția nu face dreptate, Justiția aplică legea!

In sfârșit, pe seară, un grup de încarcerați comuni au avut onoarea să iasă din penitenciar în direct la toate televiziunile în timp ce camerele de luat vederi scotoceau prin spatele lor în căutarea prim-ministrului pierdut printre străini. De parcă “El Însuși” ar fi acceptat să iasă la înghesuială și, eventual să meargă acasă cu autobuzul! Pentru Dânsul s-a trimis chiar și o ambulanță particulară, poate se împușca și la ieșire, cine știe? 

A fost scump la vorbă și, după ce i-a asigurat pe ziariști că-i este bine, i-a lăsat cu ochii în apus de soare când a adăstat la un spital particular unde s-a băgat în carantină ca să se curețe de detenție. Sau ca să se caute de substanțe periculoase care i-ar fi fost inoculate din cauza “testamentului politic” cu care a amenințat… Sau ca să-și înregistreze niște boli care l-ar ține departe de pușcărie la o adică, pentru că mai are niște dosare pe rol, cine știe!

Deocamdată, presa a trebuit să se mulțumească doar cu scriitorul de fii-su care le-a spus că tătâne-său ar putea să rămână peste noapte în spital sau ar putea să nu rămână. Ziariștii l-au tot așteptat și, după unii povestitori, îl mai așteptă și-n timpurile noastre! 

„Însuşi” Năstase şi marea nedreptate

http://www.gandul.info/puterea-gandului/insusi-nastase-si-marea-nedreptate-10675144 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu