joi, 16 mai 2013

INFORMARILE PRESEDINTELUI DE LA COTROCENI




Asta le-a iesit in "sondaj" fix in momentul loviturii de stat!
“M-am împăcat cu Dumnezeu și cu oamenii și vreau să las în urma mea o lume mai bună decât am găsit-o!”

Cam asta spune președintele Traian Băsescu în ultima vreme și asta a spus și aseară, cu o singură excepție teribilă. In mare, coabitarea sau compromisul politic s-ar justifica prin faptul că România, stabilizată, într-o oarecare măsură, din punct de vedere economic, ar face bine să nu piardă șansa de a se relansa și să nu sperie investitorii cu crize politice într-un asemenea moment când țări mai acătării nu stau deloc pe roze și nici Europa Unită nu se simte prea bine.

 

Asta-i una, dar să spui că suntem singura țară fost-comunistă care a restituit proprietățile in integrum și rău a făcut, e culmea! In primul rând că nu ne putem compara cu nici o astfel de țară din punctul de vedere al comunismului și al efectelor lui. Nicăieri nu s-a colectivizat, prăduit și distrus proprietatea privată și întreprinderea individuală cum s-a făcut la noi în comunismul ceaușist! D-asta era bine dacă chiar se restituiau proprietățile sau se despăgubeau proprietarii, ca să învețe tot românul că ce e al altuia nu e și-al lui! Apoi, să te plângi de restituiri când hoardele de profitori ai regimului trecut au înșfăcat chiar ei proprietățile, după revoluție, deposedându-i a doua oară pe cei în drept, e din cale-afară!

Ce trebuia scris în legea restituirii corupției țâșnită din capul comunistului fanatic Iliescu era tocmai ce se încearcă acum într-o oarecare măsură: să se restituie numai proprietarilor și urmașilor acestora, fără schimb de proprietăți și exclus celor care au cumpărat drepturile litigioase!

Pentru că, să se restituie acolo “unde se poate” a fost o nenorocire care n-a restituit nici pe departe și a dus la îmbogățirea samsarilor sau becalilor în timp ce deposedații regimului criminal au murit pe scările tribunalelor! Câți dintre cei care și-au primit proprietățile pe drept se află acum printre îmbogățiții din terenuri și imobile?

După ce, în vară, niște iresponsabili au distrus singurul lucru bun care se păstrase atâția ani, alegerile la timpul lor, asta mai lipsea, talmeș-balmeșul dreptului la proprietate care e relativ și ce rău ne pare că există!

Nimic nu se mai înțelege din democrația asta!

Bine c-a observant cineva! Mastectomia unei “vedete” americane care se dă actriță: 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu