vineri, 12 iulie 2013

EXAMENE LA LICEU




58,8% considera ca show-bizzu' le influenteaza perceptia asupra frumusetii
Nu se mai termină cu ideile de schimbare în învățământ!

Astăzi am aflat că se vor reintroduce examenele de admitere la liceu și la facultate. La facultate e și normal, mai ales acolo unde materiile de la bacalaureat nu sunt și materiile de profil pentru învățământul superior dar, dacă se vor introduce și la liceu, corupția de la bacalaureatul ăsta va părea soft pe lângă ce-o să fie!

Ecaterina Andronescu, atunci când a introdus repartiția computerizată, știa foarte bine asta! 
Liviu Pop a venit cu ideea proastă, de fapt, și înțeleg că și ministrul Funeriu a băgat-o în lege dar Prof. A. Hader a sesizat imediat potențialul de corupție pe care îl conține o asemenea măsură fiindu-i clar că directorii și profesorii din tagma celor care pun botul la șpăgi vor profita cu două mâini.

Așa numitul “scandal” de la bacalaureat care i-a dat pe mulți pe spate a consternare n-a fost decât o părticică din ce se întâmplă de fapt. In învățământ se întâmplă lucruri mult mai grave, de pildă, elevii nu sunt lăsați să intre în Bac și, mai grav, nu li se încheie mediile din același motiv sau până nu dau banii pentru balul de sfârșit de an pe care îl aranjează unii în același loc. Sunt cazuri sociale, pentru Dumnezeu, chiar cu un părinte decedat, obligate să dea banii ăștia! Si-apoi, de ce dracu să sărbătorești dacă tu nici nu iei examenul final sau nici măcar nu treci clasa?!

Profesorii sau maiștrii nu îi învață nimic iar la sfârșit le cer direct banii pentru proiect sau ca să le încheie mediile! Apoi îi invită să se înscrie la școlile postliceale la care tot ei predau. Voi chiar nu știți nimic în Bucureștiul ăla!

Cât costă, de fapt, Bacul-Moise Guran  http://www.biziday.ro/2011/07/04/cat-costa-de-fapt-bacul/

Lăsați repartiția computerizată la clasa a IX-a, refaceți învățământul obligatoriu de 10 clase-urmat de treapta a doua sau profesională ca să țineți copiii ăștia mai mult în școală, reintroduceți profilul sanitar- e nevoie de mai multă școală ca să fi asistentă medicală decât o postliceală plătită!-interziceți etnobotanicele și păcănelele-toate dau dependență-, găsiți o metodă să obligați profesorii să le predea ceva, scoateți-i din învățământ pe cei șpăgari, nesănătoși, bețivi, dezinteresați, instruiți-i pe ceilalți să nu mai pună note mari atât de ușor-e nerealist să ai atâtea note de zece și ridicol pentru nivelul de educație de la noi- iar, dacă școala e obligatorie, obligați-i pe părinți să-și dea copiii la școală!

Băgați uniformele alea albastre la loc, la fel în toată țara pentru că nu poți să te lași la “gustul” profesoarelor!

Dați un rost mersului la școală care să inverseze “valorile” promovate în presă potrivit cărora e o rușine să fii un meseriaș oarecare și diploma e mai importantă decât învățătura!

Ăștia care promovează așa ceva sunt exact “piloșii” de ieri și de azi, ăia pentru care se făceau “clase speciale”, cei care erau programați să reușească în viață și care au moștenit și capitalismul nepotist (vezi, de exemplu, “Reuniunea de clasă” de la Prima)- pe care l-au stricat și l-au manipulat până l-au făcut pe măsura lor!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu