joi, 12 septembrie 2013

OMORAREA CAINILOR



Cea mai buna poza, MEDIAFAX.
Acum 12 ani catastrofa care s-a petrecut în SUA, deși foarte sugestivă din punct de vedere al imaginilor, nu m-a impresionat deloc! Asta pentru că presa a luat fața dezastrului pe care l-a relatat “efectiv” cum a vrut ea, adică “efectiv” a făcut un film prost de propagandă în care suferința a fost îngropată într-un moloz de “solidaritate” și sloganuri gen  America nu se dă bătută!


La fel e și acum: nenorocirea în care un copil a murit sfâșiat de câini, dublată de drama părinților care vor trebui să supraviețuiască acestei tragedii oripilante, inclusiv prin modul în care s-a produs, nu m-a impresionat deloc! Asta deși încă nu support să văd documentare cu copii bolnavi fiindcă am văzut pe viu în communism!
Mai întâi nu m-a impresionat pentru că, înainte să se instaleze șocul inițial, ceva părea cusut cu ață albă: timpul și spațiul, așa cum se găseau în relatările presei, erau ciuruite de omisiuni. Apoi, ca la un semn, PDL-iștii care n-au putut să-si facă rost de bani de campanie cu “Operațiunea Maidanezul” împreună cu presa anti-câini s-au aruncat pe Sorin Oprescu și s-au legat că doar el avea mâinile mânjite de sângele copilului.
Abia când stingeam televizorul îmi venea în minte tragedia reală dar, pentru că nu aveam toată informația, porneam din nou cutia cu minciuni și mă deconectam. Așa am aflat că trebuie să alegem între oameni și câini. Nu contează că politicienii și camarilele lor au halit multe milioane de euro alocate adăpostirii câinilor fără stăpân, doar masacrarea animalelor rezolvă problema! Cam ca la Oltchim, CFR și la toată industria de douăzeci de ani încoace: dacă nu putem s-o descăpușăm, mai bine o omorâm!
Apoi, președintele Băsescu a luat problema în mână și a folosit-o în continuarea temei de campanie începută de cu vară și, după ce a decretat omorârea câinilor drept singura soluție, a profitat de nașterea propriului nepot și a continuat: când te gândești ce se poate întâmpla?...așa copil drăguț…! Apoi presa a vorbit de îngerul blond…mă rog! Ce-i drept, dacă era mai negricios și sărăcuț nici nu se mai vorbea de el a doua zi! De altfel, la câteva zile a fost mușcat un astfel de copil dar poza lui n-a stat pe ecran pentru că n-avea costum de irlandez!
Şi a venit Oprescu din vacanță! Din prostia lui și a celor care l-au consiliat a făcut un zbucium de conferința de presă unde, cu glasul înăbușit de plâns și cearcăne umede, a spus printre sughițuri și iertăciuni și lucruri importante cum că nu i-au fost aprobate de către consiliu măsurile care ar fi trebuit să stopeze hemoragia de câini fără stăpân.
Pentru că tragedia politică a fost compromisă déjà de Traian Băsescu și pentru că presa se găsea nervoasă după o vară cu Cioabă și-și căuta locul de păscut pe maidanul politicii, nimeni n-a luat în considerare ce era important adică ce s-a făcut cu banii și ce s-ar putea face de-acum încolo, toată lumea a criticat jocul de scenă al primarului.
A venit apoi rândul primadonnei! O mămică arondată la asociația părinților on-line a venit la știrile de noapte după TVR2 și a performat ca sosie a Maiei Morgenstern. Dac-o vedeai p-asta ți se ștergea din minte orice tragedie!
In continuare reverberațiile dramei inițiale s-au dizolvat într-o baltă de inepții în care s-au scăldat scelerații de toate bolile: un popă a zis că urșii ar trebui hrăniți cu câini pentru a face o dublă economie, gurul nației-ăla care credea că noi suferim de delir de interpretare astă-vară când dădea el statul de drept cu cracii-n sus- a zis că nu există noțiunea de “iubitor de câini” decât la zoofili, B1 s-a altoit cu Antena3 și a pus pe ecran în ziua înmormântării copilului “Ionuț pleacă, Sorin rămâne” iar părinții și bunica s-au perindat pe la emisiuni de scandal, p-acolo pe unde-și freacă fundul toate scursurile din show-bizz.
Pe bunică am văzut-o într-o secvență în care se schimonosea a plâns și povestea că oamenii răi au întrebat-o: da’ ce făceai de-ai pierdut copilul, citeai ziarul?, iar ea se dezvinovățea după cum urmează: eu n-am cumpărat niciun ziar în viața mea, nici pe vremea lui Ceaușescu!
Bun! Deci așa se explică faptul că cei doi copii, de 4 și 6 ani, au ajuns la un kilometru distanță înainte să se prindă ea că au dispărut! Asta era una dintre omisiunile presei alături de faptul că nenorocirea s-a petrecut pe un maidan unde câinii și homeless umblă în haite!
Singura urmă de sănătate mintală în această cloacă dementă a fost bunicul copilului care, cu sufletul zdrobit, plângea cât pentru toată nebunia generală.
P.S. Câinii și femeile sunt atacate la pachet și vor fi subiect de campanie electorală.
Am înțeles, de la revista presei făcută de Felix Rache în fiecare dimineață la REALITATEA-tv, că liderul spiritual, ascetul și analistul Cristian Tudor Popescu ar fi zis că femeile se plâng de cruzimea asupra câinilor dar se fac a nu cunoaște cruzimea asupra animalelor sacrificate pentru hrană. Asta pentru că, zice gânditorul, bărbatul este nevoit să taie găina în timp ce ea, probabil, doar o bagă în oala cu apă fierbinte ca s-o potolească din tremurat.
Eu spun că dacă, pe la vreo trei ani omoram puii cu mâna iar când m-au prins îi călcam cu piciorul m-aș descurca să iau gătul orătăniilor ca să-mi hrănesc familia. Le-aș îmbăta înainte, ca să încadrez omorârea la eutanasiere!
Ințeleptule, dacă femeile, dat fiind condiția lor fizică și fiziologică, faptul că nasc sau avortează și faptul că suportă atâtea atrocități din partea masculilor fără să se domesticească niciodată, dacă femeile ar mai pune mâna și pe cuțit, ai umbla numai bandajat!
DeeDee Popescu
Vrem singe de caine ! Pe cine sa mai eutanasiem ?
de Andreea Pora 
“A iesit careva in strada in anii astia sa-l intrebe, ma, nenorocitule, cite adaposturi ai construit, cum e posibil sa fie sterilizati nici un sfert din cainii vagabonzi, de ce ai doar 8 hingheri in loc de citeva sute, de ce umfli fundatiile cu bani daca vezi ca nu-si fac treaba, asa cum sustii sistematic, ca responsabilitatea sigurantei cetateanului nu-i a lor, ci a ta. Nu, n-a iesit nimeni.” http://www.revista22.ro/articol.php?id=30727

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu