luni, 13 ianuarie 2014

Invățământul românesc este un “vânt”


Romania nu e o "tara saracuta" cum spune Radu Stroe


Evident, la doar câteva zile de la dovada audio a terorismului șpăgii din Educație, subiectul nu doar s-a stins dar mai și rămâne cum am stabilit, adică așa cum au concluzionat-o Marius Nistor- activistul USL și șeful unui sindicat din învățământ și președinta asociatiilor de părinți pe țară, Mihaela Gună: Să nu confundăm cadoul, care este plăcerea părinților și a copiilor să “ofere”, cu “șpaga”-un fel de cadou la cerere. Ei o confirmă, astfel, pe învățătoarea Blându care i-a educat pe copii să ofere iar dacă părinții nu vor… Copiii voştri insă o să fie, in schimb, nişte săraci in suflet! Pentru că i-am văzut cum doreau să se ducă să ofere.”  Ăștia doi trebuie să dispară din Educație ! http://stirile.rol.ro/invatatoarea-spagara-dana-blandu-de-la-scoala-nr-10-a-a-fost-demisa-906796.html
 

Sigur, nu ești obligat: Vreau să-mi spuneţi un nume în plen la şedinţă să văd şi eu cine comentează şi cine efectiv sabotează evenimentul.” http://www.romaniacurata.ro/articol-4339.htm

Nici un cuvânt în presă despre cât scrie pe fluturașii acestor învățătoare, directoare etc. și despre faptul că manipulatoarea de părinți și protocoale este cea care s-a certat cu ministrul Funeriu când a vrut să interzică strângerea de sume uriașe pentru"gustărileprofesorilor examinatori de la bacalaureat.

Apoi, poate unii se întreabă, ca și părinții din înregistrare, de ce trebuie să le cadorisească și pe femeile de serviciu, pe bibliotecară etc. ? Răspunsul învățătoarei Teroare : pentru că e o comunitate, înseamnă, de fapt, că orice școală este o familie de pile, mulți sunt chiar rude de-adevăratelea și între ei există o solidaritate de gașcă. De pildă, femeile de serviciu fac, uneori, curățenie în casa minunaților noștri dascăli și nu sunt nici ele de colo, le-a adus și pe ele cineva ! Este știut că elevii sunt puși să-și facă singuri curat în clase, în curtea școlii iar nouă, de exemplu, ni s-a spus la clasa I-a să le spunem copiilor să nu-și mai facă.. nevoile  pentru că se face murdar și femeile de serviciu trebuie să curețe ! La țară e chiar mai rău, să vezi ce comandă de note face femeia de serviciu pentru fata ei, note care trebuie s-o bage în pedagogic !

Așa că, femeia de serviciu, secretarele și alții ca ei sunt foarte importanți la număr pentru comunitatea sindicatelor și partidelor și asta s-a văzut și când i-a scăpat porumbelul din gură activistului Marius Nistor care se certa cu actualul guvern că nu i-a dat 6% pentru Educație ca să mai angajeze 4 000 de auxiliari…  Incă o dată : când ți-oi face tu o afacere, (nu cu statul), în care să dai salariu la 10 angajați, atunci să ceri să se mai angajeze la stat !

In ceea ce privește faptul că n-ar fi obligatorii contribuțiile la fondul clasei, fondul școlii și alte cadouri, uite un exemplu : te cheamă învățătoarea la școală ca să-ți arate vre-o un teanc de lucrări ale copilului, la matematică, notate cu trei și patru, pe care nu ți le-a trimis la timp; ideea este să te șocheze, după care să se ofere să te ajute : dacă veniți mai des la școală și ținem legătura, o să scoatem ceva din copilul ăsta !

Ce se întâmplase, de fapt ? Un coleg rezolvase greșit la tablă o problemă iar învățătoarea n-a corectat-o. După asta le-a dat extemporale în fiecare zi cu același tip de problemă, pe care ei au greșit-o, evident, de fiecare dată, și i-a cadorisit cu trei și patru. Atâta că, din cât a frunzărit ea hârtiile pe catedră (n-a vrut să-mi dea lucrările acasă), am văzut despre ce era vorba și am descâlcit malversațiunea.

Păi, dacă generația noastră n-ar fi știut să rezolve probleme de clasa a IV-a, ați fi văzut-o la petrecerea tematică Marele Gatsby sau Anii 1920 horind pe Trandafir de la Moldova sau am fi fost corespondenți în TV și am fi spus așa : fratele  "reneagămoartea lui… (e în negare, adică) , "atât bunica cât și tatăl, nu știu ce s-a-ntâmplat  (RTV,16sept.2013,18 :06). 
Se poate, to’arșa !

Revin. Deși copilul învățase corect (acasă, binențeles), pentru că problema fusese rezolvată altfel pe tablă, a crezut c-așa e bine. I-am rezolvat și demonstrat problema în cele două moduri, ca să vadă copilul cum se verifică matematica, și n-am mai fost la școală chiar dacă știam că-l aruncă după premiul întăi, ceea ce s-a și întâmplat. Copiii se simt prost când se întâmplă asta dar așa învață și ei în ce țară trăiesc. Apoi, atâtea premii sunt o imbecilizare și o minciună dacă ne gândim că, în vremea noastră, erau șase cu mențiuni cu tot. Da’, sigur, dacă vrei inel de aur, șase cotizanți sunt puțini !

In concluzie, nu există altă soluție pentru eliminarea șpăgii din școli decât desființarea oricărei cotizații a părinților pentru indiferent ce fond, cadou, cretă, materiale auxiliare etc. Nu e adevărat că nu există bani pentru învățământ, pur și simplu politicienii, ca să fure ei cu toată camarila politică și pentru ca generațiile viitoare să fie mai proaste ca să-i facă pe ei să pară deștepți, subfinanțează școala pentru ca, astfel, țara să fie condusă, cu mână de fier, de o elită a corupților. De-asta legea e făcută în așa fel încât nici un șpăgar să nu poată fi dat afară din învățământ ! (Actualul ministru al Educației, Remus Pricopie, a cerut parlamentului să modifice legea astfel încât învățământul să poată scăpa de  un vânt, un sistem, o orientare care-l fac de râs.)

Invățătoarea Blându: "Este in politica românească, balcanică, de sărbători să se ofere. Asta este…” “Ai putere să te lupţi cu un vânt, cu un sistem, cu o orientare? http://www.ziare.com/stiri/coruptie/incepe-ancheta-in-cazul-invatatoarei-spagare-de-la-maria-rosetti-1275980 și din același aluat:
Cătălin Voicu : Dacă mă duc acolo, in trei ani de zile pot face toată reteaua din Romania!”  http://roncea.ro (stenograme)

P.S. Invățătoarele să termine cu poeziile-odă la adresa lor, poezii pe care elevii sunt obligați să le învețe și să le recite la serbări! A murit Elena Ceaușescu, ce dracu’!
  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu