joi, 10 aprilie 2014

BREAKING NEWS-O PROBLEMĂ DE SIGURANŢĂ NATIONALĂ



Cum faci, în condițiile unei democrații, să ții 70% din populație sub dictatură și să duci acest procent de nemulțumiți într-o direcție care nu e și a lor? Printr-o rețetă simplă și brutală: îngropi problemele reale ale celor 70% într-o agendă publică falsă, faci propagandă neobosită acceptării acestor subiecte sau, când publicul amenință cu plictiseala, insulți, instigi și inventezi pericole iminente.
De pildă, se face un sfert de secol de post-comunism și nimeni nu face o inventariere cap-coadă la ce-am avut și ce-am pierdut. Pentru că poporul, ăla pe care conducătorii trebuie să-l apere sau, dacă nu, să-și piardă legitimitatea, a pierdut 4 mil. dintre ai săi, locuri de muncă, siguranța zilei de mâine ș.a. și nimic bun nu se zărește ca perspectivă.

In schimb, pentru prelungirea la infinit a perioadei de așteptare sau de tranziție spre o zonă pe care cei 70% n-au vrut-o niciodată, fiecare zi din viață este umplută cu must have-uri.

In scurt: responsabilii din sănătate cheamă periodic la vaccinare împotrivă unei molime globale ce se poate ivi din răceala de sezon, guvernul vinde truse de cutremur și autostrăzi inventate care să justifice taxele și un program de guvernare anti-Băsescu, climatologii vând încălzirea globală, meteorologii calculează îngrijorați media temperaturilor zilnic, cercetătorii cu lobby-iști în spate inventează boli și alimente mortale, președintelui i s-a revelat că o mișcare creștin- populară și el însuși prim-ministru, de la anul, reprezintă un “must” pentru țară, Biserica vede întoarcerea femeii sub “ascultare” ca singura soluție de salvare a lumii de la un sfârșit prevestit în draci de zeci de ani continuu, primăvara inventează conflicte care obligă la înarmare și la exploatarea gazelor de șist iar presa transmite breaking-news-uri cu toate aceste tâmpenii propagandistice.

Ultimul eveniment de ros este acest conflict din Ucraina care ne obligă să primim trupe americane și să dotăm armata, ceea ce ar fi o chestiune de siguranță națională de extremă urgență. Sigur că ar fi bine ca soldații români să nu mai moară din cauză că patrulează cu tancuri proaste pe care le face zob orice grenadă și evident că trebuie să te ții de cuvânt și să faci cheltuielile aferente aderării la o alianță militară.
Pentru noi, însă, o chestiune de siguranță națională este și Institutul Cantacuzino, de pildă, pentru ca să ne facem propriile vaccinuri și nu să cumpărăm la prețuri nesimțite de la alții, în momente de extremă urgență. 

La fel fabricile de medicamente și cercetarea românească sunt vitale, asta ca să nu stăm la mâna altora și doar să exportăm inteligență și experiență. Exodul medicilor dar și al oricărei alte forțe de muncă țin de siguranța națională pentru că, și după 24 de ani, românii fug în masă de această țară, în timp ce politicienii nu mai pleacă. Zone protejate de OMG-uri, de exploatări cu cianuri, de defrișări, hrana naturală și fără chimicale, pentru că românii sunt mai bolnavi acum decât pe vremea lui Ceaușescu, ar trebui să țină de siguranța națională.

Şi, dacă siguranța națională are a face și cu omul, nu doar cu Europa și SUA, atunci transparența finanțării politicii, inclusiv din afară, e obligatorie iar campaniile de manipulare (pozitivă, evident!) din presă ar trebui să poarte pe ecran numele finanțatorului de știri amenințătoare, mincinoase și bolnăvicioase.

Astăzi, de pildă, ploaia a fost știrea cu care a deschis Realitatea iar breaking-news-ul care a interrupt acest fenomen meteorologic “de coșmar” a fost o filmare venită de la un telespectator despre o profesoară care bea bere de față cu elevii. Aceeași prezentatoare, pe când era la B1, a dat știrea despre un politician-actor în filme homosexuale și a lăsat să ruleze pe ecran toată ziua filmulețul explicit și hard, apparent blurat, fără ca nimeni să se sinchisească.

Evident că profesorul nu are voie să bea și să fumeze în fața elevilor dar, să faci un breaking news pentru un pahar de bere, e o exagerare ipocrită! Sunt multe alte lucruri grave ce țin de elevi cum ar fi păcănelele și bătăușii pentru care ar trebui reinventate școlile de corecție, fiindcă brutalitatea lor distruge viața celorlalți! 

Apoi, copiii sunt expuși în fel și chip tuturor abuzurilor între care, îndoctrinarea religioasă, expunerea lor la televizor drept cazuri sociale sau concursurile Grand Supreme, sunt niște orori care văd că nu-i deranjează pe moraliștii internaționali care mor de grija lor.

Mai degrabă, cei 350 000 de copii cu părinți în străinătate sau copiii adaptați forțat în afara țării, toți cu probleme grave, ar trebui să fie o problemă de siguranță națională!

Altfel, NATO se va ocupa doar cu securitatea unui teren arendat de interese și populat de o adunătură de zombie, caz în care nu ne mai interesează. Deja s-a instalat starea de spirit: noi și-așa nu mai apucăm tâmpeniile pe care vor să le facă ăștia, dă-i dracu’!  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu