vineri, 30 mai 2014

PACHETUL DE SANĂTATE: SUNTEŢI OBLIGAŢI



Până la urmă, pachetul de sănătate în stil american va fi impus și românilor. Regula nr. 1 a pachetului este : “Pacienții sunt obligați!”, obligați să meargă la diagnosticare precoce pentru ca tratamentul, în principal ăla cu citostatice, să înceapă sufficient de devreme încât cei care-l vând să poată spune că a crescut eficiența medicamentului administrat de ei, după modelul: 2% dintre pacienții bolnavi de cancer au cancerul X; dintre aceștia 80% au șanse de supraviețuire de până la 5 ani! Aproape că-ți pare rău că ne-a dat Dumnezeu darul…comunicării!



Apoi, a apărut o nouă știință, marketingul bolilor[1], și grație presei care nu e obligată să spună Cine plătește ŞTIREA, omul poate să cumpere de la televizor ce-l doare. Exemplu: “Una din opt femei pot fi diagnosticate cu cancer la sân.” (doctorița PRO-TV-ului )
Vânzarea e bine targetată, pe anotimpuri.  Acum, de pildă, e sezonul cancerului de piele dar campania s-a domolit temporar fiindcă au venit ploile însă a fost înlocuită de reclama mascată la țigări electronice.
Tocmai bine, ca să-și lanseze și Ministerul Sănătății proiectul, când toată presa e cu ochii pe revărsarea Dunării și unificarea Dreptei!

Nu va vorbi nimeni despre zecile de milioane de morți, de-a lungul timpului, din cauza diagnosticării greșite și efectelor adverse ale medicamentelor[2] sau despre obligativitatea recomandării tratamentelor alternative, asta deși, nu-i așa, există pacienți, nu boli! Uite, Dana Deac, de pildă, cea care a făcut reclamă la diagnosticarea precoce, cică s-a vindecat de cancer cu tratament dar și cu o dietă tibetană. Poate ar fi bine să le-o recomande și altora! Şi să le spună și că, în SUA, 1mil. de femei au fost diagnosticate…greșit cu cancer și tratate până la moarte probabil pentru că se știe că actualul tratament distruge sistemul imunitar.
În același timp, toate vedetele care se plimbă cu fundița roz în piept să poarte tot acolo și cecul pe care l-au încasat să facă asta!

Dreptul pacientului, stipulat în pachetul medical, de a cere și o a doua opinie nu e sufficient: o fată a fost diagnosticată de doi doctori cu cancer și abia al treilea i-a spus că are infecție la măsea. Îți dai seama ce-a fost pe întreaga familie!

Mânarea cu forța, ca pe vite, la control nu este despre grija față de pacient și nici măcar despre reducerea costurilor cu tratamentul. Obezitatea, consumul de droguri și infracțiunile associate cu drogurile, creșterea absolut halucinantă a cazurilor de copii cu sindrom Down și autism, alergiile, alte boli pe fond imunitar scăzut costă mult mai mult iar efectele adverse ale medicamentelor-care se întind pe jumătate de metru din prospect-ne spun că e vorba doar despre tributul plătit producătorilor și distribuitorilor de medicamente dar și despre dresaj pe oameni. Pentru că, dacă n-ar fi așa, ne-am preocupa de cauze (să spui că doar fumatul și stilul de viață dau cancerul de sân și de colon e o nerușinare!) și nu de diagnosticarea precoce care nu e dovedită în nici un fel că vindecă sau ca scade mortalitatea!

Ştiu două cazuri de hipertensiune tratată cu un medicament “tare” și urmate la scurt timp de atac cerebral. Ştiți cât costă medicamentele pe lună cu un paralizat? Cinci milioane plus pamperși plus infirmieră ( pentru cel rămas în viață)! Şi asta-n scurt!

Interesantă e și colonoscopia anuală obligatorie la bărbați deși s-a dovedit că “Principala problema indicata de Ablin si alti critici ai PSA este aceea ca testul poate interpreta gresit si o marire sau o inflamare a prostatei, ducand in mod incorect la diagnosticul de cancer.” și prostata, la fel ca alte boli, poate evolua foarte încet, în orice caz mai încet decât omoară medicamentele moderne. Da’, mă rog, trebuie să se obișnuiască tot românul cu valorile europene!

E de neoprit Europa asta, ajunge chiar și acolo unde nu bate soarele!


Din drepturile pacienților: “Hipocrat ne avertiza că pacientului nu trebuie să îi facem rău, nu avem dreptul de a interveni până nu ne asigurăm că viața lui ­este protejată. Mai bine nu intervenim ­dacă există nesiguranță.” http://www.romanialibera.ro/societate/sanatate/bolnavul-si-familia-trebuie-sa-consulte-opiniile-mai-multor-medici  
“Si adultii vor fi evaluati periodic pentru glicemie, colesterol si tensiune arteriala. Medicul va trimite femeile la analize pentru depistarea cancerului de col uterin, de san si colorectal. Atat barbatii, cat si femeile de peste 18 ani vor intra in programul de screening pentru depresie, care va include un chestionar cu 2 intrebari.” “Se va face preventie si in cazul persoanelor trecute de 50 de ani. In cazul lor va fi introdusa colonoscopia obligatorie o data la 5 ani, la fel ca in Statele Unite si in alte tari europene. Iar la asiguratii trecuti de 65 de ani, vor fi testari si pentru depistarea fracturilor si a osteoporozei.” http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/noul-pachet-de-sanatate-intra-in-vigoare-din-acest-an-ce-analize-vom-face-la-medicul-de-familie.html




[2] Pentru fiecare femeie salvata, datorita acestor operatii, alte zece paciente sunt tratate gresit, conform unui studiu britanic, informeaza Daily Mail.”
“Mihaela Geoana, sotia presedintelui PSD, a fost diagnosticata eronat cu cancer, de un medic din Capitala.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu