joi, 14 august 2014

CACEALMAUA: SUSPENDAREA PRESEDINTELUI ROMANIEI



SUSPENDAREA PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI A FOST O FĂCĂTURĂ 1

Totul pentru împărțirea stânga-dreapta!
S-o luăm cu începutul! Președintele Traian Băsescu intră în direct la Realitatea-tv și încearcă să-l “execute” din funcție pe dr Arafat, cea mai populară, în sondaje, figură publică din România, pe motiv că acesta se opunea noii legi a sănătății. Imediat, la Tg. Mureș, ies susținătorii doctorului în stradă. După modelul “Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!”, de la Tg. Mureș protestele au poposit în București unde au fost umflate și stropite cu “sânge” de presă. Așa s-a născut o nouă stea pe firmamentul televiziunilor românești: România tv, televiziunea lui Ghiță-omul Serviciilor, cum este numit de presă, tânărul milionar făcut cu mâna de Adrian Năstase după modelul Iliescu-Patriciu.

Momentul izbucnirii așa zisei revolte populare anti-Băsescu a fost pregătit ani de zile de ambele părți beligerante prin campanii pro și anti-corupție. Băsescu se războia cu statul gras și cu mogulii-în principal cu Voiculescu și încuraja justiția să-i șo pe ei!, pe corupți, iar presa de casă a PSD-ului vindea indulgențe pentru corupți, o crăcăna pe Elena Udrea pe toate ecranele și pregătea Revoluția prin marketizarea lui Băsescu drept Răul Absolut.


Şi-au venit alegerile locale când aliața USL-formată din PSD și PNL- a încercat să ia aproape tot pentru ca, atunci când s-ar fi despărțit, PNL-ul să poată să conducă pe dreapta în fața PDL-ului. PDL care se îndoctrinase pe ascuns cu creștin-democrație și se împreunase cu Biserica Evanghelică dinspre vestul țării-pornind de la Falcă, din Arad-și care încercase să treacă pe șest, prin parlament, legea anti-avort, ajutată și de presa de toate culorile care a făcut anticipat o campanie perversă referitor la numărul mare de avorturi și scăderea natalității. Legea a fost oprită de societatea civilă iar, din partea PSD-ului, a fost combătută slab de Rovana Plumb care a zis că n-ar fi bine doar pentru că nu s-au șters amintirile oribile din communism, că altfel…

Asta le-a adus aminte oamenilor că PDL-ul și Băsescu se înscriseseră în PPE, Partidul Poporului (sau popular) European (ce minciună: poporului!), un eveniment peste care presa a trecut ca peste un accesoriu banal. ARD-ul din alegerile locale s-a întors la PDL ca să ia păcăleala de la capăt.

Şi a venit Campania pentru referendumul de suspendare!

Sobor de teologi se strânsese în jurul dreptei între care unii știau ce se pune la cale iar alții, ca Mihail Neamțu, nu. Tânărul, educat de mic la sânul nițel legionar al partidelor istorice reînviate după Revoluție, s-a apucat să recite cu entuziasm poezioare deloc liberale “pentru copiii nenăscuți, încă”, exact în campanie. In timpul ăsta, PDL-ul mai mult tăcea parșiv. Adică, după ce i-am ales ca fiind “răul cel mai mic” pe slogane goale cum ar fi “facem ce trebuie” și strânși uniți în jurul “dirigintelui” s-au gândit că și tăcerea e campanie.
Traian Băsescu s-a prins și el că electoratul de dreapta nu l-ar fi urmat ca pe Moise și a jucat la offside. A făcut bine pentru că noi o lăsam lovitură de stat!
Tot între cei care nu știau toată farsa dar au fost ademeniți în ea se aflau și Mihai Răzvan Ungureanu și Crin Antonescu. Atenție, ei nu știau de schemă și că vor fi trași în piept, nu c-ar fi curați ca lacrima! MRU, în scurtul timp ca prim-ministru a încheiat un contract cu Chevron iar Antonescu a vrut să ajungă mare și el și partidul lui cu ajutorul camarilei PSDisto-anteniste.

Când USL-ul s-a adunat pe stadion după referendum cu niste socialiști europeni lângă el, exact când Angela Merkel făcea pe “populara” la București în sprijinul lui Băsescu (Stânga-Dreapta, nu!), Ponta déjà o lăsase mai moale cu anti-europenismul dar C. Antonescu îi dădea înainte fiindcă nu știa că se dezumflase cacealmaua.

Crin Antonescu n-a fost niciodată candidat la președinție pentru PSD.

Va urma!

EUROPENII LUI BĂSESCU vs. ELECTORATUL LUI PONTA 2

Crin Antonescu n-a fost niciodată candidat la președinție pentru PSD.

Primul lucru pe care l-a făcut Ponta după parlamentare, a fost să-și facă el însuși campanie de imagine și să se măsoare în sondaje ca să vadă cum îi crește popularitatea de prezidențiabil. Mă rog, nu chiar primul, pentru că protocolul cu Traian Băsescu a stat la baza facerii lumii. Atunci când PSD-ul a acceptat-o pe Codruța Kovesi iar Traian Băsescu s-a debarasat de Daniel Morar. Stânga și Dreapta!
Dar, care dreaptă, fiindcă PDL-ul stătea ca mortu’n păpușoi asteptând să treacă zufa anti-corupție și să facă și el niște alianțe ca să se-ntremeze!

Oricum, nu dreapta PDL-istă prezenta interes, pentru că Ponta nu se împuternicea pe stânga cu anti-Blaga ci cu EUROPENII LUI BĂSESCU vs. ELECTORATUL LUI PONTA.

Numai că Băsescu tăcea, la ușa Casei Poporului băteau cu berbecele vreo șase sute de parlamentari ce nu răzbeau neîmpinși iar electoratul era obosit după două prașile la urne.

Se simțea nevoia de primenire a entuziasmului politico-mediatic și, în acest scop, Rtv-ul  îl trimitea “cu daruri” pe Becalii în PNL în timp ce, la Antenă, jurnaliștii întru Domnul Voiculescu tot întindeau de zgârciul suspendării.

Altceva n-aveau de făcut pe timp de pace pentru că, în fond, ambele părți câstigaseră: președintele fusese relocat la Cotroceni grație neatingerii pragului de 50% iar USL-ul întărâtase 7 mil. de anti-băsiști ca să legitimizeze lovitura de stat și ca să se-ncălzească pentru parlamentare. Cel mai greu moment pentru USL-iști trebuie să fi fost ăla de după referendum când baronii, care credeau c-a fost pe bune, forțau o încălcare a legii pentru validarea suspendării iar lideriștii de la centru se dădeau învinși de structurile occidentale.
“Jocul democratic” se sfârșise, Dragnea era liniștit ca o vacanță, Mazăre se dădea cu zmeul iar Ponta i-a fluierat final unei ziariste tâmpite care l-a întrebat dacă n-a putut să mai strângă vreo câteva voturi: De unde, doamnă? Făi, doamnă, s-a metamorfozat mai târziu din bălțile euro-electorale.

Imaginea președintelui plecat din garaj către Cotroceni, în mașina cu zâmbet de grilaj, din care a salutat proștii fără să mai trăncăne la ziariști în prealabil, părea că prevestește trecerea intr-o dimensiune mai serioasă a politicii.

Asta n-a ținut, însă, decât puțin după ce, doborâți de rubrica Meteo, cei cinșpe protestatari cu piepturile pline de 7,4 mil. de inimi anti-Băsescu și miezul dintre pancartele santinelei care nu știa că s-a terminat războiul- liberalul Ghișe-au lăsat trotuarele pustii.

Apoi s-a lăsat o liniște adiată perfect de septembrie, care a toropit ratingul și a ruginit  publicitatea, moment în care trusturile s-au trezit din picoteală fiindcă li se zbătea un ochi a faliment: De ce tace Băsescu?! De ce tace Băsescu?! De ce tace Băsescu?! De ce tace Bă…

Ieri, la B1, ecranul plângea aceeași amintire: De ce tace Băsescu?!
Va urma!

De ce tace Băsescu? 3

Președintele jucător s-a întors, din păcate, și, după ce a transmis subliminal dar bolduit că Ponta nu s-ar încadra în portretul robot de prim-ministru pe care-l avea în cap, l-a și numit. Nu numai că l-a numit dar i-a adus și câteva laude părintesc-instituționale, la scurt timp, care chiar l-au înmuiat pe acest colos, ce să mai…! Şef de Govern. Cum conduce el celulele de criză, în direct pe minimum 4-5 televiziuni, și cum salvează el rațele de inundații, mai rar!

Şi, pentru că toată politica e înfășurată în sondaje iar capitalismul prost l-a făcut pe Ceaușescu bun, “bonomul dictator” a fost marketizat în emisiuni fluviu pe Rtv, întrerupte doar de publicitatea pe care și-o făcea Ponta dând circa 7-8 interviuri pe zi și un talk-show pilot pe seară. În oglindă, care va să zică, să observe alegătorul de stânga unde s-a încarnat cârmaciul!

Ceaușescu, însă, oricât de regretat ar fi (peste 60%), nu poate să-i dea replica lui Ponta care, la rândul lui nu poate să vorbească singur iar clica politico-mediatică, fără opoziție, nu-și poate ține firma, așa că, cele două fronturi analiste s-au înțeles să nu se ignore și să înghită tot timpul și spațiul cu protejații lor!(Care timp și spațiu ar putea să fie unul și același lucru sau să nici nu existe, ce știm noi!)

Practic, dimineața televiziunile revarsă cotele apelor Dunării “raportate” umil de meteorologi către comandantul suprem al guvernului (pentru că prim-ministru nu e!) iar după-masa, pe când tot pensionarul a servit un pahar de vin cu sifon și a ieșit pe gaura de la balconul închis, în maieu, ca să-și răcorească subțiorile, hop și Băsescu! anunțăndu-și mesajul, aproape zilnic, către țară, de la ora 18:00. Ca o alarmă pe timp de război! Evident, discuții interesante înainte și după: ce credeți că va spune Traian Băsescu și de ce credeți că a spus Traian Băsescu. In situații preafericite, și sunt exagerat de multe, cei doi candidați universali participă în același timp la talk-show-uri seara, pe când tot românul se-nchide-n casă de frica fenomenelor meteorologice anunțate dimineața. Pe orice post dai, oricare dintre cei doi comentează ce a spus celălalt și la fel titrează și televiziunile ca să nu piardă telespectatorul din vedere despre cine e politica. Despre stânga-dreapta, adică Ponta-Băsescu, evident!

Dar care dreapta?

Ca să nu-i prindă nepregătiți limpezirea apelor, PDL-iștii l-au reales pe Vasile Blaga și au stins lumina peste Elena Udrea ca s-o facă să plece de la petrecere. Consecința: Traian Băsescu s-a ițit de după o perdea de facebook și și-a luat Adio, PDL! Ulterior și-a făcut singur partid, Popular, ca și când asta era grija unui președinte!

Un partid nou-nouț ca un second-hand îmbrăcat pentru prima oară, format din trei inși: Președintele reformat (din democrat-liberal în creștin-politic), teologul și varianta de dreapta a compromiterii intenționate a egalității dintre bărbați și femei, mai ales în politică. Înțelegem că e “copilul” lui Traian Băsescu acest PMP, odraslă concepută în laboratoarele cercetării sociologice, un pripas politic pe care-l va crește și-l va antichiza după ce își termină președinția. (Dar să nu-l bagatelizăm în două vorbe, e atât de greșită creatura, încât merită atenție în particular!)

A treia aripă dreaptă, PNL-ul, desprins târziu, zic unii, din alianța USL-istă, partidul care, de la centru, poate să se-ncline stânga-dreapta, a fost făcut sandviș de cei doi extremiști mediatici chiar și înainte de campania europarlamentară. De fapt, PNL-ul a ieșit la timp din strânsoarea PSD-ului, măcar și pentru c-a lăsat in urmă “rușanii” istorici ai partidului, dar nu numai. Nebunia pe care a iscat-o în cele două tabere conduse de Băsescu și Ponta, isteria cu care televiziunile interesate au șters ecranul cu cei doi cât a fost campania europarlamentară de lungă dar mai ales depresia profundă “Dragă Crin, USL trăiește!” înseamnă c-a scăpat ca prin urechile acului.

De ce-o fi zis, totuși, Norica Nicolai, că momentul cel mai bun de rupere ar fi fost ăla de după protocolul de coabitare, cât încă nu se sleiseră detot idealurile reîncălzite ale “exercițiului democratic” anti-Băsescu? Şi de ce s-au fluturat, din nou, titlurile suspendării pe ecranele PSD-iste în timp ce, la B1, Turcescu și M. Marian au încearcat jenant să i-l bage lui Blaga în alianța de dreapta pe T.Băsescu și PMP-ul lui în timp ce Ponta se cerea, din nou, la Comisia Europeană în locul președintelui? De ce, mai ieri, după ce Ponta renunțase la slogane anti-Băsescu (după mișcarea PDL-PNL de a nu angaja discuții cu PMP-ul, cu scopul chiar de a îngropa campania pro și anti-Băsescu), acum PSD-ul s-a aliat cu Dan Diaconescu și l-a împins în conferință de presă ca să cheme toate forțele împotriva lui Traian Băsescu? De ce tace, din nou, vorbărețul din campania europarlamentară?

De fapt de ce e musai să se-mpartă lumea în două, sub denumirea Stânga și Dreapta?
Va urma!

De ce e musai să se-mpartă lumea în două, Stânga-Dreapta? 4

Păi, ar fi mai multe motive sugerate de agenții implementării democrației, democrație din care suntem hrăniți forțat ca să nu murim neîndoctrinați.

O dată, zic specialiștii în nutriție democratică, pentru că “lumea civilizată”-occidentul-ar vrea să știe exact care sunt șefii de triburi, de preferat să fie doi, ca să știe cu cine negociază un gaz de șist, o pandemie, o hibridizare sexuală sau o groapă de deșeuri toxice. În acest scop, e necesar ca babilonia doctrinară de la noi să-și ia un blid din cazanele cu ideologie prefiartă din Parlamentul European Supranațional,  acolo unde, oricum, s-a scurs toată suveranitatea națiunilor și unde se iau toate deciziile fie că ne convine sau nu, de la ceaiul de mușețel până la spălarea pe creier. Cu alte cuvinte și-n numele progresului, democrație fast-food!

Asta e varianta de export.

Pentru uz intern, împărțirea stânga-dreapta ar fi necesară, chiar obligatorie, pentru că actuala fărâmițare politică face democrația ineficientă, neputându-se adopta legi pentru care sunt necesare majorități.
De parcă independența Justiției ar fi o chestie doctrinară într-o democrație! La fel anti-corupția, imunitatea parlamentarului în fața legii sau, la un alt nivel, atragerea de fonduri europene, construirea de autostrăzi, protejarea mediului etc.? La drept vorbind, nu există nici un motiv pentru care primarii trebuie să fie afiliați politic sau nici un alt motiv decât că trebuie să le servească bazinul electoral aleșilor incompetenți de la centru!

Apoi, după cum se vede cu ochiul liber, ghiveciurile politice din parlament se omogenizează perfect când vine vorba de propriile salarii sau construirea prostească de biserici ca și în acordarea de tainuri prin “privatizări” strategice în vederea integrării României în “lumea civilizată”.

Deci, care stânga, care dreapta?

E de stânga să dublezi numărul asistaților social? Nu, e mită electorală! De stânga ar fi fost  repartizarea de clădiri care stau goale spre înființarea de azile pentru bătrâni, majoritatea cu pensie,  fiindcă aproape toată lumea a avut serviciu pe vremea lui Ceaușescu. De stânga ar fi cantinele școlare și reducerea unui an până la pensie pentru fiecare copil născut, pentru că tot e o problemă de natalitate! Binențeles, de stânga ar fi fost să reprezinți sindicatele din mediu privat dar…4 mil. de români muncesc în străinătate așa că, de unde stânga? PSD-ul e un partid de stat, nu de stânga!

Care dreapta? Majoritatea celor care se plasează aici sunt plătiți de la buget. Singura măsură liberală care a sărit în ochi, în 25 de ani post-comuniști, a fost când Tăriceanu, din Alianța DA, a scurtat perioada de înființare a unei firme la câteva săptămâni și câteva hârtii față de minim o jumătate de an și un teren de fotbal acoperit de semnături birocratice-concepția maniac anti-capitalistă a lui Iliescu. În rest, pe ce se bazează dreapta? Liberalii ar trebui să se bazeze pe o clasă de mijloc, în principal, adică exact aia pe care n-o vrea nimeni și în care bat toate taxele și impozitele. PNL-ul, în schimb, s-a aliat cu organizatorii de mineriade și, în plus, și-a dat aere “istorice”, inclusiv  de monarchist, ceea ce a îndepărtat electoratul.

Cât despre dreapta-creștină, aia cu uniformizarea pe verticală…eh,da! Asta e o doctrină, dar ce minciună! Partid popular, vezi Doamne, în care populația trebuie s-o ducă rău și să se-nchine mult și bine, unde femeia nu e egală cu bărbatul, nici aristocratul cu argatul, unde șomajul trebuie să fie mare pentru ca salariile să fie mici, unde femeia trebuie să fete, să zicem… 8-9 copii ca femeia romă (după T. Băsecu) iar bărbatul să meargă la război în locul stăpânului.

Așa, da! Acum ne dăm seama că, atunci când ne uitam la filmele cu Robin Hood, noi credeam că filmul este despre trasul cu arcul în timp ce “nobilii” autohtoni gândeau că noi ne-am născut ca să-i slujim și că doar comunismul stricase această ordine divină!

Eeei, dar cum spuneam, se făcea că lumea trebuia să se împartă în două. Unii de-a dreapta și alții de-a stânga, dar nu oricum! Cele două cete, era musai, să aibă două căpetenii, dar nu oricare! Marele Ponta și Marele Băsescu, susținuți de cartelul de presă pro-contra și de institutele de sondare și hipnoză, era musai să preia frâiele șaretelor războinice și asta cât mai degrabă!

Şi știm și de ce! Pentru ca cei 70-80% nemulțumiți să nu ocupe ei spectrul stânga-dreapta cu politică adevărată și să-i măture, așa cum ar fi normal, pe acești distrugători auto-intitulați aleși ai poporului.

Pentru că, o concluzie se desprinde clar după urma celor 25 de ani post-comuniști: nimeni, din afara clicii, nu intră în scena politică de zeci de ani și puțini ies din ea, formarea și ruperea de alianțe fiind o farsă continuă cu scopul de păstrare a stării de fapt, un reshuffle de popi, dame și valeți politico-mediatici ai aceluiași pachet de cărți.
Va urma!

CACEALMAUA: RESHUFFLE (5)

Recapitulare și concluzii

După lovitura de stat din 2012, despre care unii știau adevărul, alții nu iar alții s-au prins pe parcurs, presa și divele ei politice s-au ales cu foarte mulți bani. Astfel, stilul inventat de Realitatea tv pe vremea lui Vântu, ăla cu pixelul albastru și Răzvan Dumitrescu, a continuat și după realegerea lui Băsescu la același post dar și pe Antena3 și s-a ramificat mai târziu cu RTV iar după puciul profitabil s-a întins și la B1. B1 are, de altfel, chiar director importat de la Antenă.

Jurnaliștii din aceste televiziuni au zburat din siglă-n siglă de-a lungul anilor, unii au ajuns chiar de unde-au plecat, făcând politica postului, doar pentru asta erau plătiți. Adică să fie actori mediatici sau dubluri care să-i ajute pe actorii politici să-și spună replica.

În același timp, partidele de pe scena politică au făcut toate alianțele politice indifferent de rivalitățile de moarte din campanie, încuscrirea și înrudirea transpartinică e sărbătorită cu alaiuri de nuntași pe tot teritoriul țării și sunt familii în care soțul e șef local la un partid iar soția la alt partid.
Nimeni nu se retrage din joc! De pildă, deși degringolada care a dus la căderea guvernului Răzvan Ungureanu a fost declanșată de plecarea unor PDL-iști la USL, între care baronul Sorin Frunzăverde, “Impăratul”-cum i se mai spune- este, în zilele noastre, chiar făuritorul monturii PDL-PNL. Şi se presupune c-ar trebui votați, ca alternativă la PSD!

De partea cealaltă, Toni Greblă-PSD, cel care l-a “executat” în direct pe Avocatul Poporului la Suspendare, a ajuns la Curtea Constituțională cu susținerea declarată a lui T. Băsescu iar medicul Arafat, a evoluat cu viteza luminii de la personalitatea pentru care s-a ieșit în stradă la Tg. Mureș la “Vă raportez, cu respect, d-le prim-ministru!” despre inundații, sau Trăiți-ar intenția de vot, Mărite Ponta! și “Doctore, vino-aici!”-chemarea lui Oprea către noul Lăbuș de partid. Evident, campania “român și orthodox” a lui Ponta trebuie să-i pice foarte bine Dr. Arafat!

Printre cei picați din pachetul de cărți și redistribuiți sunt și Mihalache-cel care în 2012 voia să ne plebisciteze în rafală iar acum a-nceput a se iți la televiziunea anti-puci, Elena Udrea care face rating la TV Ghiță aproape la fel de des ca Ponta, PDL-iștii cu PNL-iștii care lucrează frumos împreună ca și când n-ar fi fost certați niciodată, după cum duios ne povestește Blaga dar și cuplul Ponta-Băsescu, cei doi lideri absoluți care ne amenință cu războiul și recrutarea la unison, ca și când ar fi înțeleși.

Înțeleși să nu mai scoată nimeni capul deasupra politicii!


Asta pentru că, după acea scurtă dar grea tăcere, președintele Băsescu și-a făcut o fundație care, evident, amenința să se transforme într-un partid. De unde Traian Băsescu anunța odată că, să fii președintele României e un maxim după care nu mai ai ce să-ți dorești și mai apoi, că se va retrage într-o școală de îndrumat tinerii într-ale politicii, acum ne spune că vrea să fie prim-ministru, după modelul Putin, exact cum s-a anunțat în timpul campaniei de suspendare la RTV-iul lui Ghiță. Acolo unde Ponta e marketizat după modelul Ceaușescu ca să pară de stânga.

De-a dreapta, Udrea a slăbit temporar ca să intre-n generația în blugi, și-a lăsat breton (ca să fie alta!), a luat o bucățică din PDL și a sărit cu parașuta, totul în ideea de a brandui băsescianismul care, cum ar veni, să fie ca Thatcherismul, ca s-avem și noi.

Şi să-i facă opoziție lui Ponta ca să-l crească-n sondaje fiindcă întregirea salariilor își epuizase efectul și fusese înghițită de mărirea de taxe. În rest, TVA-ul de 24%, Codruța Kovesi, legea sănătății, universitatea în limba maghiară, gazele de șist, Roșia Montană, niciuna nu-i mai displăcea lui Ponta atâta timp cât putea și PSD-ul să bage o Marțe Neagră, o amnistie, o lege care să scoată primarii și parlamentarii de sub controlul DNA-ului, o alta care să alimenteze clientela politică prin încredințare directă, fără licitație ș.a.

În timpul ăsta, ceilați potențiali lideri de dreapta erau trântiți atât de Traian Băsescu cât și de presa care-i chema la televizor doar ca să-i bârfească pe motiv de lipsă de rating sau pentru că nu trec prin sticlă!
S-a sugerat la un moment dat că, “exercițiul democratic” din 2012 ar fi fost gândit ca o tentativă de lovitură de stat menită să absoarbă din tensiunile accumulate la nivelul acestei clase de corupți, văzute și nevăzute, care domină spațiul public și chiar conduce țara din umbră și care era pe cale de a pune de o diversiune violentă. O cacealma ascunsă de altă cacealma!

Cert e că în țara asta nu s-a spus niciodată cine a fost adevarata clasă conducătoare în communism și cine sunt milionarii din vremea lui Ceaușescu, cine a făcut Revoluția (pe bune, adică, cine a pus-o la cale și a regizat-o), cine a “minerit” (presa minte continuu spunând “mineriada din 13-15 iunie” când minerii au venit abia pe 14 iunie) și cine a pus la cale Piața Universității, cum apar partidele istorice (reșapate după “89), în arhivele Securității, cât ne-au costat “integrările” în UE și NATO și ce dracu’ ne-așteaptă de-acum încolo, in contextul globalizării.

Cacealmale după cacealmale cu același pachet jerpelit de cărți pe care le știm pe dinafară!

UPDATE: Imediat ce Klaus Iohannis s-a declarat împotriva exploatării cu orice preț a gazelor de șist și a exploatării cu cianuri (a mai și povestit la Realitatea de accidentul ecologic din Canada) toată presa de-a dreapta s-a dezis de el și l-a prăbușit în sondaje. Nu știm dacă Iohannis e bun sau rău de Președinte dar știm că, alături de anticorupție, urgența imediat următoare e …civilizarea!

Iar asta nu se va întâmpla până când bestia politico-mediatică nu va fi obligată, prin lege, să-și declare sponsorii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu