luni, 29 septembrie 2014

112 pentru presă!



Tocmai acum, o jurnalistă, Mădălina Dicu de la B1tv, s-a dovedit a fi de o prostie uluitoare, să-i spargi televizoru’-n cap, nu alta. În urma sinuciderii în stil de terorist kamikaze a unui dereglat mintal, prietena care l-a părăsit, din cauza căreia susținea dementul că “se duce într-o lume mai bună”, a postat pe rețeaua de socializare părerea de rău însoțită de mustrarea de conștiință că 5 oameni nevinovați ar fi murit din cauza ei. “Ea este autorul moral”, zice reporterița dar, continuă ea, la noi în țară nu se pedepsește autorul moral!!!!!

Uite, cum e! Noi am văzut că mulți dintre ăștia care lucrați în presă nu vă înțelegeți limba maternă, nu folosiți correct cuvintele de legătură și nu pricepeți vorbele populare de duh ca și când n-ați fi români dar poate că și-un control la cap, mai amănunțit (adică, dac-aveți vre-un retard, să fiți respinși) ar fi obligatoriu înainte să vă angajați la fabrica de…schimbat mentalitatea, în presă, adică.


În primul rând că autorul moral e unul care îl impinge înadins, pe altul, să facă o nelegiure și n-are nici o legătură cu faptul că fata se simte autorul moral al tragediei. E, mai degrabă, ca atunci când, deși știe foarte bine că popularizarea unei sinucideri poate să fie declicul pentru alți depresivi ajunși la limită, presa repetă obsesiv modalitatea de auto-suprimare, eventual substanța-ca la Mădălina Manole-parcă special ca să provoace sinucideri în serie și să aibă subiecte. Ei, ăsta, cam e… autor moral dar statul de drept îi dă voie!

În plus, de fiecare dată când un obsedat se omoară…din dragoste dar numai după ce-și omoară copiii sau alți membri de familie ca s-o facă pe nevastă-sa să sufere și să se simtă vinovată toată viața, presa ne vorbește despre…iubire!

N-are nici o legătură, să le spună cineva tâmpiților!

Ne-ați omorât cu iubirea în ultimul sfert de secol! Iubirea aproapelui, iubirea până la moarte, iubirea din adolescență care ține toată viața, patetisme de iubire împărtășite public, iubirea “orală” a unei politiciene căreia i s-a înălțat un articol-odă din partea unei jurnaliste, iubirile lui Iri, scrisoarea de dragoste obligatorie la examenul de clasa a VIII-a (data viitoare va fi scrisoare de dragoste pentru o persoană de același sex), silicoane de iubire, iubirea tulburătoarei Corina Crețu pentru Colin Powell și rivalitatea din iubire între masculii fermecatori Ponta și Turcescu pentru femeia cu nasul tăiat-special pentru campania electorală.

Două lucruri sunt importante în iubirea laică și-ar trebui predate la școală: prezervativul și să știe îndrăgostitul sau îndrăgostita de NU!

Iar pentru presă: Dacă ne iubiți, redați-ne libertatea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu