joi, 4 decembrie 2014

REVISTA Fracking PRESEI

Mai întâi, nici nu s-a răcit bine campania prezidențială- noul “ales” încă se încălzește pe margine până pe 21 dec.- că presa a scos din sertarul cu știri ținute la cald campania pro-fracking.

I CAN’T BREATHE! Libertatea de respirare.  

Plecând de la un articol, jalnic de manipulator, din New York Times- Russian Money Suspected Behind Fracking Protests, mai toată presa românească a preluat mesajul-în titlu-fără “suspected”, chiar dacă în conținut s-a spus că nu există dovezi, cam în același timp cu decizia definitivă pe care a dat-o Curtea de Apel Iași, decizie bazată pe depoziția unui “expert independent” plătit în trecut de Chevron, împotriva autorităților locale care erau contra exploatării gazelor de șist.[1]


Articolul din NYT e o insinuare bazată pe o epidemie de presupuneri ale unor personaje atât de diferite încât să acopere toată zona, de la primarul acuzat de corupție de la Pungești[2] și primul ministru acuzat de mincinos, până la fostul secretar general al NATO. Totul, se spune, pentru ca Rusia, prin Gazprom, să ne țină dependenți de gazele ei!
Acum, e déjà de “presupus” că toate protestele din lumea asta sunt folosite de grupuri de interese și se prea poate ca Rusia să-și fi băgat nasul în anti-fracking doar ca să-și apere interesele dar, să scrii un articol de juma’ de metru împănat cu  “Suspected”, “no proof”, “no direct evidence”, “no documents proving payments”, “circumstantial evidence” încheiat cu George Maior: “There might be a Russian element here,” he said, “but I don’t think this is proven.”, fără să amintești de banii pe care i-a investit Chevron în munca de lămurire pe care a dus-o cu autoritățile, bate la ochi ca “presumably paid”.
Iar, cel puțin atâta timp cât presa nu va fi obligată să-și declare toți sponsorii, o presupunem mincinoasă.
Din aceeași “știre” face parte și publicarea unei liste a colaboratorilor români cu rușii, listă descoperită întâmplător, cum altfel, prin hackerit, dar și Russia Today care a zis că pe Ponta l-au terminat televiziunile care l-au promovat până la refuz ceea ce, la noi, a fost interpretat pentru public drept sfatul Rusiei către Ponta. Ceea ce e o minciună- binențeles că asta l-a terminat!-dar presa nu vrea să recunoască pentru că nu vrea să renunțe la profitabila nișare politică stânga-dreapta și pentru că Ponta e de accord cu orice exploatare, indifferent de cianuri, numai să rămână la putere. 
În același timp însă, vestea că guvernul ar putea reduce TVA-ul la alimentele BIO a generat o altă reacție de tip globalizare: oamenii mor de foame iar pe noi ne preocupă mâncarea sănătoasă! Asta e o mare vrăjeală, toată lumea știe că hrana modificată genetic, aditivată și hormonizată nu combate foametea, din contră. E drept că ar trebui scăzut TVA-ul la toate alimentele pentru că altfel producția internă intră în faliment neputând să concureze cu țările europene unde taxarea e mult mai mică dar producția BIO ar trebui să fie prioritatea nr.1 pentru că sănătatea e cea mai importantă.
Am observat că Oana Cuzino, cea cu rubrica de sfaturi medicale de la Pro-tv, nu mai zice că sănătatea e mai bună decât toate fiindcă proverbul ăsta autohton nu e pe placul schimbătorilor de mentalitate și a industriei de medicamente.

Unele lucruri rămân la fel, totuși: parlamentarii, împărțiți la mișto în putere și opoziție, se fac că le scapă printre degete ridicarea imunității unor “colegi”, nici o vorbuliță despre schimbarea legii partidelor, a legii electorale (Monica Macovei, #uniți salvăm și cine-o mai fi trebuie neapărat să-și facă partide chiar în condițiile legii de-acum fiindcă ăștia sunt înțeleși să nu scăpăm de ei), redevențele OMV rămân la fel deși le-a venit vremea renegocierii- doar d-aia compania are ministru în actualul govern, nu!- Ponta se contrează cu Consiliul fiscal de parcă s-ar certa Băsescu, reclama firmei de credit Kruk- cea care folosește un copil ca momeală în atragerea familiilor în mrejele îngropării în datorii- rulează într-o continuă nesimțire, reporterițele englezoaice de teren încă n-au aflat că în limba română exista “dubla negație” (ex. nici unul, nici altul n-au venit în loc de și unul și altul n-au venit sau atât unul cât și altul n-au venit).

Avem însă și o noutate, de fapt un patron vechi de presă care s-a antichizat la pușcărie iar acum e luat de nou, S.O.Vântu care a fost “salutat” de presă de când a trecut la munca de analist și din care se citează cu interes în televizor de parcă, alături de referendumul despre monarhie, asta ne mai lipsea.
S.O.Vântu, înainte de a trage sforile în presă profitând de “golănașii” care-i mâncau din palmă, a avut niște firme de înșelat oamenii, atingând “succesul” maxim pe vremea CDR-ului și a lui Emil Constantinescu.

Şi nu e adevărat că din lăcomie și-au riscat românii toți banii ci pentru c-au fost “pregătiți” pentru asta de către bestia politico-mediatică!
  
Unii și-au pierdut toată averea și s-au sinucis!  

Scenariu de film prost: “But the encounter between big business and rural Romania quickly turned into a nightmare.” http://www.nytimes.com/2014/12/01/world/russian-money-suspected-behind-fracking-protests.html?_r=0 



[1] Nicuşor Dan a precizat că expertul ar fi trebuit înlocuit întrucât, în trecut, a avut raporturi contractuale chiar cu compania Chevron. „Universitatea «Alexandru Ioan Cuza», prin Departamentul de Geologie, avea în desfăşurare contractul de servicii nr. C981073 cu Chevron România, pe perioada 2012-2015. Practic, întreg Departamentul de Geologie era plătit de Chevron România prin acest contract de servicii. Deşi Curtea de Apel Iaşi a fost înştiiţată asupra acestui element de incompatibilitate, Curtea de Apel Iaşi a păstrat în cauză ca specialist pe domnul Daniel Ţabără, respingând cererea de recuzare. Fără nicio surpriză, prin punctul său de vedere, dl. Daniel Ţabără a sprijinit poziţia Chevron”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.”

Citeste mai mult: adev.ro/ng0unv

[2] Primarul din Pungești a fost cercetat penal pentru modul cum a intrat în posesia terenului pe care l-a concesionat Chevron, reclamat pentru lovirea unui copil și pentru ilegalităti cu tichete de combustibil și alimente de la UE. http://www.ziare.com/articole/plangere+dna+primar+pungesti
“20 de oficiali din judeţul Vaslui, printre care primarul comunei Pungeşti, Mircia Vlasă şi primarul comunei învecinate Băceşti, Horaţiu Cărăuşu, au efectuat, în iunie 2013, pe banii Chevron, o excursie la un sit de exploatare al gazelor de şist, pe care compania americană îl are în Polonia” http://activenews.ro/video-primarul-din-pungesti-polonia-pe-banii-chevron_182729.html

http://www.kmkz.ro/opinii/editorial/new-york-times-posibil-finantat-de-chevron/ 9dec.2014



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu