miercuri, 16 decembrie 2015

Jihadi Mărin, Războiul pentru pace și Ştiința prostiei




Bun. Acum că toată presa a iubit-o pe România peste tot, în transmisiuni directe și politic indirecte, și a țucat-o agresiv de-a sărit ratingul din ea în chiar ziua-i națională, când i-a pus și-o bombă de presă la ceas de mare audiență, să facem un pic de ordine în entuziasmul creator!

Deci, ce-am trăit noi să vedem în aste vremuri?

Mai întâi un incendiu neobișnuit, iadul pe pământ în cea mai horror variantă, care a omorât, prin ardere, descărnare, cianurare, infecție, neglijență, nepricepere, orgoliu prostesc, indiferență și statistică, 60 de tineri (62 între timp).  
Presa a pierdut pe drum două indicii esențiale aici: răspândirea în doar 5 sec. a focului în tot clubul (nici un polistiren, fără accelerator, nu ardea chiar într-o clipită!) și faptul că patronii mai fuseseră amenințați și incendiați.

Nici o problemă, când e vorba de omisiuni, o rezolvă Servici’le cu poveștile lor!

În cazul de față, mai întâi, un politician PSD-ist absolvent de școlițe SRI a lansat o artifică încărcată cu unguri care ar fi incendiat clubul din București ca să-și declare independența la Cluj…  Mă rog! Apoi, cât stăteau invitații prin platăuri cu o mână pe drapel și alta la gură ca să nu pufnească în râs, Serviciile lui Hellvig au descoperit o petardă într-un coș de gunoi, tocmai la Tg. Secuiesc, și mi ți l-au înșfăcat pe ungurul care se juca, de mic, de-a autonomia, chiar de ziua națională. În fine, pentru că nici petarda cu telecomandă n-a fost luată în serios, deunăzi, l-au înhățat pe Jihadi Mărin de la Craiova. Da’, o răpire de jurnaliști în Irak, n-aveți!

Bun, care va să zică, nimic nu se pierde, totul se confiscă!

Şi se conservă, până data viitoare, pentru că nici o măsură n-a fost luată ca să nu se mai întâmple nenorocirea. Amenzile și închiderile de cluburi nu sunt măsuri. O legislație clară și concisă, nu 400 de legi despre incendii pe care nu le înțeleg nici specialiștii, o birocrație ticluită de politicieni special ca să-și ia dreptul cu orice preț, moară câți or muri.


Nu o lege “primul club”, cum a zis cineva, rezolvă problema, ci un STAS, cum se spunea pe vremuri, care să specifice odată pentru totdeauna, ce materiale de construcție poți folosi (ignifuge etc.) și, mai ales, ce nu poți folosi, câte ferestre, ieșiri etc. Că veni vorba, s-a constatat că majoritatea clădirilor aparținând statului nu au autorizație ISU. Asta înseamnă că, în afară de tragediile inerente, stadionul Național Arena, de pildă, n-are asigurare la incendiu și, dacă arde, ard și sutele de milioane, cu șpăgi cu tot, care l-au construit.

Nu, nici legea anti-fumat nu va înlătura pericolul: vine un glumeț cu bricheta-n pantofi și-i dă foc la fustă unei fete. Apropo de haine, câți dintre cei din club erau îmbrăcați în hidrocarburi? Vorb-aia pseudo-eco: o sticlă de plastic-un tricou!

Oricum, ceva nu e-n regulă! Colectiv, underground, rock/Bataclan (junk), rock/sinucideri orfelinat (underdogs)… în sfârșit, n-am văzut pân-acum ca natura să le potrivească atât de bine încât să-ți intre semnele-n ochi!

Mai sunt două lucruri ce s-au pierdut pe drum după ancheta super-profesionistă făcută de C. Tolontan și Gazeta Sporturilor: declarația unui doctor la B1 vizavi de refuzul de a-i trimite pe răniți în străinătate- Din zece, nouă îi rezolvam și noi… și ridicatul din umeri al unui alt doctor referitor la protocolul, pe care îl au francezii și noi nu, de a da răniților în incendii, preventiv, antidot la cianură. Asta în condițiile în care mulți au murit de la cianură și nu de la arsuri! Protocoalele, zicea acesta din urmă, nu salvează oamenii. Dar cine, Dumnezeu!

Între timp ni s-a arătat, încă o dată, pricina penuriei de medici din țara noastră: absolvenții de medicină nu sunt primiți în țară să-și facă rezidențiatul, ba chiar au fost zgorniți în străinătate de Ministerul sănătății. Ministerul ăsta proaspăt al guvernului Iohannis!

Ăsta care vrea să facă pace-pace între două dobitoace între care ăl mai mare va fi ăl de mai votează!
Expirat este denumirea primului club care s-a auto-închis după Colectiv și ăsta e un mesaj și pentru clasa politică!

Nici vorbă de pace!

Chiar dacă atâția bezmetici globali mint că se luptă cu ISIS când de fapt încălzesc încontinuu războiul pentru pace: rușii cu trupe în Siria care vor să aducă pacea în lume, turcii care doboară avioane rusești fiindcă nu-i lasă-n pace să-și facă afacerile cu teroriștii, americanii care stau în pace, chipurile, adică nu se bagă și EU care vrea să facă pace cu forța între proprii cetățeni și teroriști.

Sau ce-or fi cocalarii ăia pe care i-au alergat prin toată Europa și care nu sunt de-ai noștrii. Creierul atentatelor,cocalarul șef, adică, pentru că ăștia nu sunt jihadiști iar ăsta nu e război religios, n-a fost prins încă. Să mai facă Hollywood-ul un film să avem și noi un happy-end! Bruce Willis ce păzește?

Până una-alta noi o s-avem aici celebrele “lupte intestine” fiindcă, vre-o jumătate de an, politicienii care au înțeles “mesajul străzii” (vax!), împreună cu presa aferentă care va stimula peristaltisul, vor șantaja electoratul cu aceeași democrație a lui Rău cel mic, patriotism folcloros, start la cumpărături, cancer, Crăciun, fii mai bun, discursurile lui Mihalache pentru Klaus Iohannis- goale și USL-iste și alte rețete tradiționale.

Nu vă mai prostiți pentru că s-a terminat! Chiar s-a terminat! Tinerii nu mai vor să plece, mirajul străinătătii s-a diluat, nici o promisiune pe termen lung nu mai e înghițită, adevărul va continua să iasă la iveală iar oamenii vor reacționa ca și când n-ar mai avea nimic de pierdut (și furioși c-au pierdut atât de mult).
EXPIRAT!

Reporter: Cum vi se pare asta, că fiul dvs. şi soţia lui aveau firme de PSI, iar dvs. eraţi în sistem? Gen.maior (r) Udor Aurel: Păi eu sunt retras din 2009. Reporter: Dar eraţi inspector-şef al ISU Bucureşti când au fost înfiinţate. Gen.maior (r) Udor Aurel: Ce vreţi să vă spun? Luaţi ca atare. “
Citeste mai mult: adev.ro/nydwve

Absolvent de medicină după ce a fost la Ministerul sănătății: “Ni s-a spus că nu se poate și ni s-a spus să plecăm în străinătate. Lucru pe care noi nu-l acceptăm.” http://www.biziday.ro/2015/12/14/biziday-luni-14-decembrie-2015/
Antena3 și-a pus catindat: “Candidatul PNL la Primăria Capitalei ar putea fi Cristian Bușoi. Liberalii atacă Bucureștiul cu un politician cotat, cel puțin pentru moment, la doar 4% încredere în rândul electoratului.”

 “Președintele Klaus Iohannis îl sprijină pe tânărul politician liberal. Șeful statului l-a scos ieri în lume la Institutul Astronomic, pentru a privi, probabil, împreună la procentele acestuia cu ajutorul unui telescop spațial „Hubble”. Lăsând gluma la o parte, președintele speră să-i transfere capital de imagine unui politician obișnuit cu studiourile Antenei 3, încremenit parcă ideatic în proiectul USL, care nu se adresează mai deloc electoratului liberal.” http://www.evz.ro/pnl-partidul-piticilor-de-sondaje-se-pregateste-de-alegeri-editorialul-evz.html
“Ipocrizia televiziunilor și a moderatorilor lor principali, a feluriților „maeștri“, „con­sultanți politici“, „analiști“, „invitați spe­ciali“ (dar cvasi-permanenți) e următoarea la rând. Iată-i pe aceștia deplângând aproa­pe la unison reaua guvernare; în schimb, au amuțit cu privire la „cel mai bun guvern al României“ și au grijă să ne asigure că ei, personal, sunt democrați și țin cu strada și revendicările ei. Dar noi n-am uitat cum în 2012 mulți din­tre aceștia au susținut puciul par­la­mentar al troicii Ponta-Antonescu-Voi­culescu.” http://revista22.ro/6024743/zile-ale-doliului-zile-ale-ipocriziei.html

Chinese police have killed 28 members of a “terrorist group” after a 56-day manhunt for those responsible for a deadly attack on a colliery.” http://www.thetimes.co.uk/tto/news/world/asia/article4619210.ece




Oricât de revoluţionar ar părea, adevărul crud este că partidele româneşti ar trebui acum să renunţe la aproape toate feţele care populează birourile lor naţionale. Birourile centrale ale partidelor au fost umplute, în 26 de ani, de feţe îmbâcsite de setea de putere, sete izvorâtă din dorinţa de parvenire şi îmbuibare. Aproape niciun politician nu mai reuşeste nici măcar să mintă credibil în aşa fel încât să poată deveni o locomotivă pentru o mişcare politică de masă. Politicianul de astăzi contaminează orice ”om de bine” care se asociază cu el în vreun proiect politic.” Citeste mai mult: adev.ro/nyb2sa



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu