miercuri, 30 noiembrie 2016

Program tv, arhiva II

Exodul mamelor
selfie stupidity




miercuri, 23 aprilie 2014
PROGRAM TV-STIINTA PROSTIEI


"Femeile nu spun nimănui că dorm în același pat cu bolnavul paralizat sau pe o saltea, jos, lângă patul bătrânei pe care o îngrijesc. Liliana, însă, a hotărât că trebuie să se știe că sunt multe femei care dorm în frig ca să facă economie, că sunt jignite, pipăite, speriate. Dar care nu spun nimic... le e rușine." http://www.ziarulromanesc.net/focus/diaspora/3118-obligate-s-triasc-departe-de-copii-exodul-mamelor-mrturii-emoionante-despre-viaa-dur-a-familiilor-distruse-de-imigraie.html
După statisticile românești 82 000 de copii au cel puțin un părinte la muncă în străinătate, după UNICEF sunt 350 000 de copii în această situație.



COPIL INDOCTRINAT LA "ORA REGELUI"


MISIUNEA TVR http://www.tvr.ro/misiunea-viziunea-si-valorile-tvr_4.html#view
-          Furnizăm informaţie onestă, echidistantă şi actuală, care stimulează formarea unei opinii proprii, neinfluenţate, asupra realităţilor româneşti şi internaţionale.
-          Promovăm educaţia, în toate dimensiunile ei.
-          Încurajăm gândirea critică şi implicarea responsabilă a cetăţeanului.
-          Oferim divertisment de calitate, sprijinind producţiile şi producătorii autohtoni.
-          Suntem aproape de publicul nostru, atât prin conţinutul editorial, cât şi în comunicarea directă.




PREOTUL și PSIHOLOAGA
“„Bărbatul este simplu. Femeia este cea care îl complică”, a completat Nicoleta Vascan.”[1]
Nicoleta Vascan si Doru de la Parlament-nuntă după un scenariu haiducesc.[2]
Nicoleta Vascan si-a refacut viata dupa divortul de Doru de la "Parlament".[3]
Sexy-psihologul Nicoleta Vascan şi iubitul ei fac turul bisericilor. Cu ăsta “se apropie cu pași repezi de altar”, de un an de zile se tot apropie „Parcă suntem de-o viaţă împreună. Ce îmi place la el? Că este frumos, bun şi credincios. Nu aş putea sta lângă un bărbat care să nu participe la sfintele taine, care nu intră în biserică", ne-a spus Nicoleta Vascan, supranumită „Sexy-psihologul". [4]
Nicoleta Vascan găseşte explicaţii din punct de vedere psihologic pentru “greşelile” lui Florin Salam.[5]
“Nicoleta Vascan, scarbita de televiziuni! A luptat cu Vica pentru postul de co-prezentatoare (la Antena 2 n.r.), insa a fost lasata balta”[6]
Nicoleta Vascan, supranumita psiholoaga vedetelor, psihologul sexy de la Animus si anima, psiholog creștin-ortodox, a ajuns la TVR, la Universul Credinței, unde, ce glăsuiește ea:  „Biserica este glasul lui Dumnezeu către lume şi dacă copilul alege să meargă la mănăstire în perioada adolescenţei, este pentru că i se concretizează chemarea” și alte asemenea imbecilități.[7]

Cum a adus emisiunea Andreei Marin o amendă-record pentru TVR.
“Marilena Rotaru a făcut afirmaţii precum: "Republica a distrus familie şi valorile culturale naţionale:"; "A vrut poporul român republica, a votat-o? Niciodată!".”
STELIAN TANASE „interese clientelare“- “„Cu alte cuvinte, niciun angajat al TVR nu a fost considerat suficient de valoros pentru a realiza şi modera un ­talk-show informativ în intervalul 19-23. Niciun conducător de instituţie n-a mers cu dispreţul faţă de angajaţii proprii până acolo încât să-i îndepărteze pe toţi – dar absolut toţi! – din intervalul orar de maximă audienţă a postului”, scrie Rădulescu.”[8]
[7] Citeste mai mult: adev.ro/n1wfma



marți, 25 februarie 2014
VISUL AMERICAN



Visul American nu e la Hollywood, în groapa de gunoi a filmelor propagandistice unde se practică, de o mie de ori mai agresiv decât în communism, dresura pe oameni. Acolo unde, ca să luăm numai un exemplu, s-a pregătit interzicerea fumatului și legalizarea drogurilor, pe baza faptului dovedit că viciul nu dispare ci este înlocuit cu altul. Problema e că, în zilele noastre, stresul, care este cea mai răspândită (cu bună știință) epidemie face omul consummator compulsiv și foarte repede, dependent de orice, de la zahăr până la “recreative”. La noi în țară, etnobotanicele au fost, practic, băgate pe gât tinerilor, ca s-avem și noi “adicții” și să intrăm în rândul lumii.

A
șa că, obișnuiți cu filmele care te toacă până “accepți”, ne-am dat seama cu toții că se vor legaliza drogurile încă de pe vremea când serialul “Lege și Ordine” a început să le numească “ușoare” sau “recreative”. De altfel, se vede acum că le-au refuzat bolnavilor incurabili dreptul de a fuma “iarbă” tocmai ca să obțină liberalizarea consumului.

In sfârșit, părerile sunt împărțite în privința drogurilor ușoare, unii argumentând că, interzicerea lor a făcut loc drogurilor grele, alții spun că, de la “iarbă” la “prafuri” nu e decât un pas.

Dincolo de propagandă însă, visul american adevărat este capitalismul american adică faptul că acolo poți să-ți faci o firmă în 20 min., să dai faliment de zeci de ori și s-o iei de la capăt. Asta ar trebui să vândă americanii ca propagandă pentru că e asset-ul lor cel mai prețios!

Asta
și “istoria” lor care face toți banii așa cum se vede din documentarele Așii amanetului de pe History și Regii licitațiilor de pe Discovery unde, de la arme și documente din timpul Războiului Civil până la benzi desenate și cadilllac-ul preferat al lui  Elvis Presley, totul reprezintă   “o felie de viață americană” cum spune Richard Harrison.

Proprietarul amanetului din Las Vegas, Richard Harrison, un capitalist authentic, a fost în Marina Militară, a pierdut din imobiliare apoi și-a deschis amanetul după ce a dat primăria în judecată pentru licență. A știut exact ce să facă pentru că s-a născut într-o țară care este capitalism.

La noi însă, după ce Iliescu a ordonat înlocuirea PCR-ului cu FSN-ul în toate instituțiile (asta e rădăcina “politizării” de care se tot vorbește) iar nomenclaturiștii și-au dat legi prin care s-au împroprietărit ad-hoc, prima măsură “capitalistă” luată de puterea emanată a fost ca societățile de stat să plătească mai întâi salariile și apoi impozitele, iar cele private invers, mai întâi să-și plătească impozitele și abia apoi angajații. A doua măsură a fost că, de vreme ce societătile de stat nu-și plăteau impozitele iar datoriile companiilor înmânate capitaliștilor preferați trebuiau eșalonate până la devalorizare, trebuiau mărite taxele. Evident, doar privații au fost afectați fiindcă doar ei plăteau! Această măsură “capitalistă” s-a repetat de nenumărate ori!

De acest pseudo-capitalism s-au bucurat și partidele numite istorice: “cuponiada”, ca să dăm numai un exemplu, l-a făcut pe liberalul Rușanu, acum din nou la modă, proprietar peste Internațional Sinaia iar “țărănistul” Ciuhandu a fost primar peste catastrofa, pur și simplu, a intrării clădirilor istorice ale Timișoarei pe mâna clanurilor țigănești.

Să nu uităm că, până la venirea Alianței DA la putere (când s-a redus înființarea unei firme la câteva acte și câteva săptămâni), minim șase luni și câteva mii de metri pătrați de hârtii încă țineau capitalismul pe loc. 

Asta si controalele financiare care luau de două ori, o dată ca să facă planul la amenzi și a doua oară ca să-și ia “dreptul”, obicei care s-a păstrat până în zilele noastre și care este ocrotit de legi tembele, mereu schimbătoare, care ne țin pe toți în ilegaliate cu scopul de a păstra sfânta șpagă, această relicvă blestemată a istoriei noastre.

Așa că, mai încet cu criticile la adresa românilor care n-ar fi întreprinzători și harnici pentru că presa s-a distrat și hrănit foarte bine din corupția post-decembristă!
Nu toate afacerile se țin cu vorbe și cu atât mai puțin cu bârfe și întrebări fără rost gen: Cum mai poate fii dat jos Băsescu? sau Când se rupe USL-ul?

Mă doare fix în tastatură de împărțirea ideologică politico-mediatică! Libertatea individuală, proprietatea, capitalismul, libertatea de conștiință, astea sunt importante, nu propaganda!

Presa nu e profesoară de morală și, încă o dată: nu sunteți atenți cui vă adresați! Ăia care pot fi spălați pe creier nu sunt de nici un folos…acestui…ce dracu’ e la dreapta, acolo, iar ceilalți sunt… liberi sau liberali dar nu PNL-iști, democrați dar nu creștini practicanți!

Liberi, nu ca presa care renunță, de bună voie și pentru bani, la libertatea de opinie, ceea ce e mai odios decât “omagiul conducătorului iubit”!




vineri, 24 ianuarie 2014

TRAGEDIA UMANA, DIVERTISMENT TV

La fel ca și-n timpul loviturii de stat, dictatorii aflați la putere, susținuți de presa aferentă, s-au ținut tari până în ultimul moment și au înăbușit cu succes logica și bunul-simț în trei zile.
Mai întâi, ca la orice accident “de muncă” au lansat ipoteze despre vinovați când încă nu se răciseră victimele (ex. Pilotul Iovan a vrut să efectueze zborul deși știa că e periculos) apoi s-au orientat din mers și, pentru că pilotul fusese prezentat de dr. Zamfir drept salvator atunci să fie doctorul de vină fiindcă n-a dat coordonatele exacte!
Intre cele două “vinovății” nu s-a putut arunca pământ peste tragedie dat fiind că localnicii salvatori au povestit cum se formează, în mod natural, celula de criză, când vine vorba de salvare de vieți, pe bază de adrenalină, adică (am auzit, ne-am sunat, ne-am organizat, i-am găsit, le-am dat haina după noi, i-am transportat), toate în antiteză cu inerția și inepția autorităților.
In timpul ăsta, coaliția emanată de puciul din 2012 făcuse celulă de criză ca să-și apere miniștri și reputația. 
Televiziunile neUSL-iste demonstraseră că localizarea victimelor se putea face în zeci de moduri-STIRILE PRO-TV de acum două zile au oferit 55 min. de informație în stare pură-și, în plus, ieșea la iveală și faptul că victimele au murit în chinuri și, foarte probabil, cu zile.
Cu alte cuvinte, nici moarte și înghețate nu lăsau “emoția publică” să se răcească, așa cum a observat Crin Antonescu în apărarea lui Stroe: “In asemenea momente de emoție publică este greu să fii ministru” (B1) Crin care, la rândul lui, sigur că era afectat de ce s-a întâmplat, mai ales că o cunoștea pe una dintre victime (REALITATEA)…

Mai îndrăzneață, Firea, politiciana importată din celula lui Voiculescu, a încercat chiar un knock-out: “o demisie nu-i mai aduce în viață pe cei doi” (RTV) apoi a încercat să ducă discuția înspre transplant și avion.
Nici ea n-a putut să bată gongul de final însă, pentru că monumentul de prostie și indolență, ministrul M.A.I. Stroe (camaradul de arme al lovitorilor în statul de drept, cel care l-a înlocuit pe Rus, cel care s-a extras din grupul infracțional), s-a îngropat pre limba lui și din vârful celor două buzițe ca două cireșe: “Imi reproșez (doar n.r.) că s-a întâmplat în timpul mandatului meu nenorocirea.” Asta după ce s-a mirat ca un trăitor într-o altă dimensiune: Ce celulă?! (“In ce…lula mea”, vorba lui Gheorghe Dinică în Gaițele).  

N-am avut celulă de criză, n-am fost noi acolo sus tot timpul? Vorba șefului de sindicat D. Coarnă: Stroe crede că celula de criză e totuna cu biroul!
In sfârșit, Stroe a fost demis cu chiu cu vai, catastrofa politică fiind mai mare chiar decât catastrofa aviatică, dar “emoția publică” nu poate s-o stingă decât tot presa, ca de obicei, care, cu măiestria specifică, scuipă cu ridicol peste orice doliu. Așa că, în ziua înmormântării fetei înghețate în munți, un copil cu cinci ani de medicină militară, s-au spus poezii idioate, s-au făcut comentarii patetice de felicitare a salvatorilor, Mircea Dușa și-a suflat nasul la înmormântarea fetei și și-a curățat cu îndărătnicie sinusurile ajutat de o batistă uriașă, albă iar atmosfera s-a destins ușor spre după-masă.
Mai rămânea o problemă de rezolvat: în aceste zile, locuitorii din țara tăcută și mută ținută sub papuc de bestia politico-mediatică, au văzut că nu sunt singuri și că există o altă Românie dincolo de România de la televizor. Problemă care trebuia rezolvată rapid!

Astfel că, seara, salvatorii au fost ademeniți între picioarele emisiunii Acces Direct unde au primit diplome care-i umplea de Respect și da…cecuri d-alea ridicole, uriașe cu câte o mie de euro! A fost ca și când niște pustnici ar fi primit inițierea în bordeluri mixte!
Apoi i-a luat la mână predicatorul Gâdea ca să-i convertească la voiculescianism pe de-a-ntregul. Fiindcă moartea tinerei doctorițe a ținut țara cu dinții încleștați, convertorii de la Antena 3 au purtat tricouri cu chipul ei, o șmecherie ordinară, sadică ce are dublu scop: fie de a face publicul să-și întoarcă fața, scârbit, când poza ei va mai apărea la alte televiziuni fie, din contră, chipul ei să le amintească fanilor, cu duioșie, de Gâdea și de operatorii din celula3 de transmisiuni politice.                       
In timp ce memoria morților și a salvatorilor era bagatelizată, autoritățile puneau localnicii din Apuseni să dezmembreze și să târască prin pădure resturile epavei (așa cum i-au pus să târască și trupul neînsuflețit al lui Iovan până la magazinul din sat), resturi ce vor fi aruncate într-un hangar și acolo vor zăcea in timp ce un grup de mincinoși vor face o anchetă de birou.
In trei zile, presa USL-istă a răscrăcit subiectul pe modelul Ioana Tufaru ca s-acopere cea mai criminală greșeală a autorităților române în 24 de ani și i-a redeschis culoarul tv lui Victor Ponta care doar ieri a lipsit din televizor.

Astăzi, Micul Ceaușescu s-a înființat la comandamentul de iarnă al guvernului ca să se lupte cu nămeții și a glăsuit cu înțelepciunea binecunoscută: “Eu am venit să vă spun foarte clar să vă vedeți de misiuni în continuare!”




luni, 27 ianuarie 2014

NINGE

În 1969, nimeni nu se mira că IARNA NINGE. Urmăreşte aici un buletin de ştiri despre ninsorile de altădată din România

 "„Ne-am trezit peste noapte împotmoliţi în frumos şi primii care au protestat împotriva acestei estetici cam abuzive au fost automobiliştii de toate mărcile", se arata în reportaj."
http://www.gandul.info/magazin/in-1969-nimeni-nu-se-mira-ca-iarna-ninge-urmareste-aici-un-buletin-de-stiri-despre-ninsorile-de-altadata-din-romania-11968511 
Vin lupii, mamă!
Suntem la jumatatea lunii ianuarie si "cea mai friguroasa iarna" a nins o data in septembrie.



marți, 7 ianuarie 2014
PETER O'TOOLE-2 August 1932 – 14 December 2013




vineri, 3 ianuarie 2014
FILM WESTERN-satisfactia de a vedea cum moare personajul negativ




MARCELA TV



REALITATEA TV, izvorul televiziunilor de știri multe și mărunte ale patriei din care doar presa nu emigrează, pare că se autodistruge după ce s-a luptat atâta să nu-i plătească “taxa” lui Ponta. Rămasă în bătaia vântului, fără GPS șau simțul orientării, a încercat să se cuibărească la subțioara lui Antonescu și a PNL-ului, că doar ce mi-e o televiziune singurică, fără proxenet, când trotuarul e plin de concurență! Se pornise bine, totuși, transmițând protestele contra exploatărilor otrăvite cărora celelalte televiziuni le făceau reclamă și nu numai, dădeau cu “pietre” în protestatari, dar n-a reușit să-și țină jurnaliștii interesanți și s-a pricopsit cu Lavinia Sandru.
Lavinia Şandru e foarte lipicioasă, nu poate să trăiască singură, așa că după PDL, care s-a descotorosit de ea, și-a făcut un PIN cu Cosmin Gușă, fără lipici la public, a intrat în UNPR-tot nimic iar, într-o zi, când credeam ca s-a retras în sine, am auzit-o la Realitatea: Noi, ecologiștii…-deci era în PER, ecologismul fiind bătaia de joc a tot felul de ariviști nepricepuți, din păcate. Ea a mai apărut sporadic în campanii electorale, ultima ei realizare notabilă fiind aceea când, alături de poetul porc, a zbierat la Maria Băsescu să recunoască faptul c-ar fi bătut-o bărbac-su.
Acum, de când Cosmin Gușă s-a băgat în acționariatul Realității, Marcela s-a băgat și ea în insolvența postului și după plecarea lui Silviu Mânăstire are o emisiune în care numai ea vorbește.
Silviu Mânăstire aflăm că a plecat la postul lui Ghiță unde poate să-și facă emisiunea liber, zice el.

Sigur că poate, am văzut asta într-un film!



USL i se rupe


PRIMA a bătut Bizzare Foods cu rețeta d-aseară: creveți cu “polenta”
BIZZARE FOODS pe TRAVEL CHANNEL-13:00


Povestea de amor politic bărbătesc dintre cei doi actori vedete, Crin și Ponta, în regia președintelui Băsescu și după scenariul presei, este ultimul episod din comedia sadic-obscenă care a durat 24 de ani.

Pare că nimeni nu observă dar, de-o vreme bună încoace, televiziunile au transformat politica într-o bârfă interactivă despre cine se mai “rupe”, cine se “țucă” ideologic și cine mai trădează ca să lase “cârlig” pentru episodul următor.
Ca și când ceea ce știm și vedem n-ar fi relevant (sărăcirea, corupția, distrugerea, încălcarea dreptului de proprietate, toate acutizate până în pragul revoluției), coiotul de pază a (nu al) democrației ne-a băgat într-o poveste cu urme de realițy-show. Adică, actorii politici au rămas doar actori, presa e canal de filme iar noi ar trebui să fim spectatorii care, la sfârșit, vom da votul de popularitate. Apoi, clica politico-mediatică va încasa banii iar sărăcirea, corupția…exodul românilor vor continua.
Stiți cum urmăresc unii “Tânăr și Neliniștit”? Se uită la sfârșitul episodului când se dă next time, on The Young and the Restless și, din când în când, moțăie după-masă în timpul filmului.
Noi o să luăm o pauză totuși pentru că viața e scurtă, n-are rost să fie și lipsită de conținut, mai ales că știm ce-o să se-ntâmple în suleimenirea asta politică. După sclifoseala școlărească de a trece unul pe lângă altul fără să se bage în seamă, la un moment dat vor începe să-și intersecteze privirea și se vor apropia din ce în ce mai mult, până se vor acuza de viol, după care, membrii alianței, atrași de tortul dulce al guvernării, vor face o ultimă criză de diabet. 
Suspinele de dragoste bolândă vor dura până-n primăvară.
Aștia mai lipseau din programul de deprimare tv de sărbători, care e un vârf al campaniilor de marketing al bolilor, al cutremurelor, al codurilor galbene, al prostiei și obscenității.
In afară de “conflictul” generalizat care va ține mult și bine, e si o perioadă foarte proastă, oamenii, inclusiv copiii, suferă de “inimă rea” și știm ce înseamnă asta! 

Scoateți, dracu’, jalea și lacrimile din televizor, măcar pentru o vreme!
Tentativa de sef la TVR


marți, 22 octombrie 2013
IN LEGEA LUI ROSCA STANESCU 

Artiștii media ai loviturii de stat “democratice” de anul trecut, democratică pentru că a fost întrebat și poporul dacă e de accord cu ea, și-au primit tainul, pardon, drepturile de autor sub diverse forme.

Cei mai câștigați sunt, deocamdată, Corina Drăgotescu, porumbița călătoare din mogul în
mogul, care
și-a încheiat cariera de jurnalistă-vedetă cu o reverență de final, în stilul Claudia Schiffer, adică un interviu vorbit luat ultimului mogul politic pe care l-a slujit și Pajul lui Victor Ponta, ăla care intra înaintea lu stăpâne-său și zicea: Primul ministru va fi acum cu dumneavoastră. Aștia doi au primit cele două super-sinecure la care te poți gândi: consul în Los Angeles și consul la Capetown. Niciunul dintre ei nu va mai avea grija gigacaloriei mărite cu tupeu de cele 70% lăbărțațe peste țară de presa pucistă. Inghiți-i-ar falimentul!

Vine la rând cuvioasa profitoare Gabi Firea de la Antene, arivista adaptată perfect, care nu se împiedică de etică, a făcut de toate:  reclamă la abonament la vrăjitoare urmată de posturi de patruzeci de zile spovedite și împărtășite, ode patronului iubit, emisiuni serenade pentru PSD și Năstase, după care s-a cocoțat, întâi în turla bisericii unde, amețită de vertij și-a dat seama că Pandele îi e ursitul apoi în fruntea organizației PSD Ilfov, în campanie și-a expus copilul la televizor iar acum face rating din postura de parlamentar.

In sfârșit, trecem peste “simțirea” de stânga a Cristinei Topescu și ne oprim la ziaristul “standard mediu”, ce pana lui Bogdan Chirieac, Sorin Roșca Stănescu, cel care, de-a lungul timpului, a fost când collaborator al securității, când filat de securiști în timp ce stătea neștiutor la terasă cu Tana Ardelean, când de partea Alianței DA, când umblând cu ușa după PDL-iști să-i strângă de gonade când amenințându-l cu pixul pe Traian Băsescu și, mai nou, ajuns în Parlament, umblă să plătească polițe și să conserve “sistemul”.
                               DR. HOUSE-23:00 pe TVR2
Ultima găselniță a jurnalistului senator e un proiect de lege care să ia dreptul TVR-ului la publicitate, pentru ca cele zece milioane de euro să se reverse peste televiziunile private, de pildă spre umilii lui Voiculescu și spre televiziunile dă Salam Bairam RTV și B1, în timp ce TVR-ul ar trebui să pupe mâna noului sistem, această “elită” vomitată de puci, păzită cu caftangii de presă!

Corect ar fi ca informația și reportajul de interes național să fie obligatorii pentru televiziunile de știri pe cel puțin 80% din spațiul de emisie, să nu fie repetată de trei ori pe minut aceeași știre și să fie dați afară cei care nu știu vorbi românește, caz în care, din patru televiziuni de știri ar rămâne una și s-ar ajunge publicitatea la toți!


Zii tu, naşu Roşca,
Povestea cu poşta.
-Eu făcui o baie
Să mă spăl de ploaie
Da’ sunt plin de zoaie.
Dă-mi unul să-l strang de…
-Ai grijă, confrate baron,
Să nu vorbim în casetofon.
Că dăm de belea
Dă-o-n pana mea! 
http://freefrompress.blogspot.ro/2009/11/plugusor-de-post-cu-sec-aho-aho-dragi.html

"TVR plăteşte 140.000 de euro pentru emisiunea “În ţara minunilor”, ai căror prezentatori sunt doi dintre membrii trupei Hi-Q. Deputatul Mihai Sturzu, care face parte din aceeaşi formaţie, participă la  program ca invitat permanent."
http://www.romanialibera.ro/cultura/media/unul-dintre-deputatii-care-pot-decapita-tvr-invitat-permanent-intr-o-emisiune-a-postului-public-318414.html  


TALK-SHOW PE GAZELE DE SIST

Breakingnews. DEZBATERE NAŢIONALĂ. GAZELE DE ŞIST: BOGAŢI ŞI POLUAŢI SAU SĂRACI ŞI MIRAŢI?de Lelia MUNTEANU

"Cred că trebuie să pornim explorările, spre deosebire de Băsescu, care susţine acelaşi lucru." http://www.gandul.info/puterea-gandului/breakingnews-dezbatere-nationala-gazele-de-sist-bogati-si-poluati-sau-saraci-si-mirati-11539637



joi, 17 octombrie 2013
PIERDUT PRINTRE STRAINI





  • sâmbătă 19 octombrie la 21:00
  • National Geographic Channel
  •  
  • Serialul care ne arată cum a ajuns amărâtul ăsta din Telega să fie condamnat la moarte în Malaezia pentru traffic de droguri.

·         marți, 15 octombrie 2013
PROGRAM TV-GRILA DE TOAMNA


Dorel Jurnalistul: …suporterii maghiari “au sărit la bătaie umăr la umăr cu jandarmii” (B1,7sept.2013,12:23) și “umăr de la umăr” construiesc…(TVR2,8oct.2013,9:00)

După ce, toată vara, cât jurnalismul (vax!) românesc a îngropat un bulibașă, a făcut economie de current, spre toamnă, după conservele turistice cu Mazăre, gospodina telespectatoare s-a tras lângă televizor să se-ncălzească la sfârșitul lumii și să învețe cum se pun murături asortate politico-mediatice cu Roșia Montană.

In mare, orientarea “independentă” a televiziunilor s-a păstrat, adică RTV-ul lui Ghiță îi slujește lui Ponta, B1 se căznește să unească dreapta ca să nu intre-n iarnă fără osânză politică iar sub fundul lui Voiculescu n-are rost să ne uităm fiindcă nu s-a schimbat nimic.

Excepție face Realitatea care, după ce a susținut lovitura de stat păguboasă de mai an, i s-a năzărit să fie liberă. Atât de liberă încât să aibă o rubrică Dosar de politician din care reiese că “aici sunt banii dumneavoastră” și să transmită protestele împotriva exploatării la Roșia Montană. Cele mai însemnate proteste din toată perioada post-revoluționară, să fie clar!

In aceste condiții, ce face “Domnu’ Ponta”, simbolul tineretului curat și uscat care cică știe cum e cu democrația fiindcă nu e virusat ca noi ăștilalți? Dă o lege prin care insolvenții cu părul roșu sunt păsuiți iar cei cu părul galben intră în faliment direct. De ce a putut el să facă asta? Pentru că anul trecut USL-ul, sprijinit și de unii ziariști de la Realitatea, a anihilat instituția avocatului poporului aruncându-l din funcție pe cel adevărat și punând în loc o momâie. D-aia, atunci, a fost lovitură de stat și d-aia, acum, n-a avut cine să conteste la Curtea Constituțională o aberație legislativă!

Sigur, în mod penibil, unii angajați au încercat să se dea pe lângă “Domnu’ Antonescu”, alt lovitor de stat, fiindcă îl văzuseră că s-a-ntors cu spatele la Ponta și credeau că se repede să-i ia pe ei în brațe. Când colo, “camarazii” se jucau de-a prinselea ca să se-mpace!

Astfel, în afară de băiatul de la Cluj care voia să creadă că Antena Voiculească nu-l mai are la inimă pe Domnu’ Crin, o jurnalistă de peste zi a trunchiat strigăturile celor care manifestau împotriva RMGC. Aceștia, zicea ea, au scandat împotriva lui Ponta dar și a președintelui Băsescu. In realitate, după cum tot la ei am văzut și auzit, se striga așa: Jos Băsescu/ Ponta și-Antonescu, că altfel nu le ieșea rima!

Acum jurnaliștii de la Realitatea ies pe rând și-i cer lui Ponta, cu ton rugător, să-i lase-n libertatea presei. Excepție de la ton face Emma Zeicescu, ea i-a cerut lui Ponta să se care și Felix Rache care-l înșurubează pe cel mai tânăr prim ministru deocamdată până la genunchi.

Evident, cele de mai sus sunt doar televiziuni de nișă, dacă vrei știri de importanță națională te uiți la cei doi mari coloși: Pro-tv și Antena1. Chiar dacă le vizionezi rar și doar de control și tot îți pare rău! Intr-o duminică, de pildă, primele două evenimente majore ale României, la ambele posturi, au fost moartea unei cântărețe la nunți, cunoscută în câteva sate, și dărâmarea cu atv-ul a unei vedete tv. de mare însemnătate pentru un post de sub-nișă despre care știi că există dar nu ști niciodată unde. Pe locul 3, fiecare din cele două canale naționale a avut câte o nuntă: la pro-tv nu știu cine era, înțeleg că nașii erau mai vedete ca mirii și pe Antena1 se căsătorea o …yy…realizatoare de talk-show care a stat pe scările restaurantului cât s-a dat știrea despre ea că s-a măritat.Ion Iliescu a participat la ambele nunti.

Acum se simte o nervozitate în aer pentru că, deși e “anotimpul virozelor” iar lumea s-ar putea sfârși, după unele posturi prin glaciațiune, după altele prin încălzire globală, lumea se plimbă creanga prin țară pe la festivaluri țărănești și nu numai.

Că are dreptate și presa asta, care a viermuit toată vara pe hoitul unui bulibașă, când se dă în spate cu oroare din fața pelerinajului la moaște al acestui popor credul care-i lasă pe ei în ratingul gol la sfârșit de săptămână, nu? 

23:00-TVR2-Doctor House
Chiar ar trebui să existe un avertisment pentru elevi!

“Crișat și Banana”-B1,10:15, 13aug.2013 “în consecință, așadar…” și “în orice caz, în nici un caz nu ți-ai dori să locuiești la …” B1,10:34
“canicula de care nu am avut parte în luna iulie se poate prelungi în septembrie” RTV,25iul.2013,15:16 “proprietarul riscă, sau este déjà mort…” RTV 12:15, 13aug.2013
“piața de haine de dame” Realitatea,12aug.2013,10:27 și “numele a alți cinci judecători”


E' morto Giuliano Gemma/ http://www.film.it/news/film/dettaglio/art/e-morto-giuliano-gemma-38983/
Tribute to Giuliano Gemma
PROGRAM-TV NATIONAL GEOGRAFIC
De departe una dintre cele mai interesante emisiuni în acest moment, BRAIN GAMES, titlu adaptat intelligent ca ITI JOACA MINTEA? de către traducători care știu și pe românește, o specie rară de știutori de carte care au citit și opera literară nu doar au învățat pe de rost comentariul pentru proști, plătit gras la meditații. 
Intr-o astfel de emisiune afli, de pildă, că mintea reține mai întâi lucrurile care induc senzația de frică.
Așa înțelegem de ce Bestia Politică păstrează “problema” câinilor ca subiect perpetuu de campanie electorală și acoperă cu ea toate furăciunile, gropile din asphalt, lipsa grădinițelor, spitalele mortale, traficul de droguri, etnobotanicele și păcănelele pentru elevi etc.  
 
ITI JOACA MINTEA? Duminica la ora 21:00 (reluare luni la 14:00) pe NATIONAL GEOGRAFIC
http://www.nationalgeographic-magazine.com/eu/ 




 


TVR 1-SAMBATA-TELEENCICLOPEDIA
ora 18:45


TVR 2-DUMINICA- D’ALE LU’MITICA cu MITICA POPESCU

si MARIAN MARIN
ora 17:00 (reluare miercuri la 12:00)
Cu microfonul dupa "D'ale lu' Mitica"

TVR2- ENGLEZA LA COLT DE STRADA
 ora 17:00 (reluare dimineața la 10:00) de luni până vineri
miercuri, 14 august 2013
DISCOVERY CHANNEL & MORGAN FREEMAN
20:00  MORGAN FREEMAN si SPATIUL COSMIC
21:00  CUM FUNCTIONEAZA UNIVERSUL
22:00  SCENARII EXTRATERESTRE
23:00  APOCALIPSA
00:00  FENOMENE STRANII
http://www.discovery.ro/program-tv/


ACCIDENTUL DE LA STEFANESTI
Lasă c-o traversa și ăsta calea ferată vreodată!



“Incidentul”, cum l-a numit o ziaristă (tragedie era dacă se umfla gârla și inunda o coteață) în care a murit un îmbogățit din imobiliare și politică, lovit de “blestemul familiei Becali” (fiind un apropiat al acesteia) dar “ucis de tren” (dat fiind că n-a putut să ucidă el trenul) s-a petrecut în urma faptului că celebrul de-acum Nae Nicolae a depăsit coloana de mașini și a încercat să treacă pe sub bariere.

El a murit în “intersecția ucigașă”, ucigașă din culpă pentru că n-a avut inspirația să se dea mai încolo când s-a apropiat Bănosul în “mașina de lux care i-a adus sfârșitul”-corect: căruia el i-a adus sfârșitul!
Presa, investigatoare cum o știm, a aflat că Nae Nicolae a plecat de acasă odată cu trenul, timing excellent, și a murit “după ce mașina lui a fost izbită de tren” (de fapt el a izbit trenul!) iar omul a fost aruncat din “bolid”, “limuzină” etc. Surpriză, dar raportul medico-legal a arătat că a murit pe loc, asta deși la această oră încă se lucrează la IML în vederea asamblării unui cadavru din rămășițele lui pământești!

In sfârșit, despre morți numai de bine! Prieten cu onorabila familie Becali, cea care împărățește, practic, peste țară, dar și cu cultura maneloasă-presa ne-a cadorisit cu un montaj literar-artistic unde defunctul îl cununa pe manelistul-minune (am crezut că-l botează!), Nae Nicolae, posesor de terenuri și ceasuri de lux, era, se-nțelege, și un mare filantrop.

N-au lipsit imagini-document de la diversele aniversări la care nevasta i-a comandat torturi de o mie de euro în formă de ruletă de cazinou sau de Bentley.
Acum, pentru că tot le place ăstora să apară la televizor ca și când cine-știe-ce pielea-istoriei ar fi ei pentru țara asta, presa o să-și invite publicul bolând la o colivă făcută după forma nouă a Bentley-ului, bolidului, limuzinei de lux etc.! 

Pentru evitarea știrilor de la privată, se pot viziona la TVR 1, de la 19:00 la 20:00, DOSARELE SEC.XX, OAMENI  CARE AU SCHIMBAT LUMEA și SPORT (fără Becali).

marți, 16 iulie 2013

PROGRAM-TV: METEOMEDIA
Luna lui Cuptor versus Luna lui Caniculă


Ce-ar fi fost dacă presa privată n-ar fi existat?
In primul rând, adevărul despre Revoluție n-ar fi fost cunoscut iar criminalii n-ar fi fost pedepsiți. Apoi, Iliescu ar fi făcut regulile în țară și ar fi mimat democrația pentru străinătate în sensul că ar fi lăsat, de ochii lumii, niște firfirici pentru partidele istorice formate, în mare parte, din “anticomuniști” cu angajament la securitate. Televiziunea Română s-ar fi numit tot “liberă” chiar dacă ar fi fost, prin contract, sub ascultarea FSN-ului, matricea primordială a politicii post-decembriste.
Imbuibații comuniști ar fi devenit noii nomenclaturiști și profitori ai capitalismului de carton. Ei ar fi vândut fabricile pe șpăgi mai mari decât prețul official-dar numai după ce le-ar fi căpușat până la os-unor patrioți, în principal, dar și cotropitorilor care le-ar fi dat dreptul. Milioane de români ar fi emigrat alungați de sărăcie iar instituțiile statului s-ar fi transformat în caracatițe colectoare de șpăgi.
Electoratul ar fi votat o dată cu opoziția după care, înșelat de presă și sondajele de opinie, l-ar fi ales, din nou, pe Iliescu după ce-ar fi fost speriați cu Vadim. Câteva minerade, ca niste pete de culoare, ar fi înveselit peisajul și, în cazul în care progenitura de suflet a lui Iliescu-Adrian Năstase- n-ar fi câștigat alegerile, s-ar fi îmtâmplat vre-o două suspendări, de antrenament, dar nu tocmai răsunătoare.
Intr-un final, electoratul imbecilizat ar fi votat, în proporție covârșitoare, pentru liniște-adică partidul unic și pentru nepoc-su Revoluției: pionierul post-ceaușist.
Privatizarea țării s-ar fi încheiat în glorie cu încredințarea directă- în urma unei licitații eșuate-a C.F.R.-ului către un “investitor patriot”- strângător de fier vechi la origini.
Ce n-ar fi fost dacă presa privată n-ar fi existat?
Prostituție televizată, Becalii, târfe, Teo-maneaua, ode Mogului Suprem, Tineret - prostimea țării, jurnaliști multi - milionari, pornografie dansantă, lovitură de stat, presă înghesuindu-se pe coșciugul lui Sergiu Nicolaescu și alte scârboșenii
Sigur n-ar fi fost amenințările demente cu “fenomenele meteo extreme” care, dacă n-ați știut, tocmai vi s-au întâmplat!


htluni, 15 iulie 2013

IN ATENTIA C.N.A.-ULUI!


“LIGHEANELE” de captare a programelor prin satelit, alea pe care le vedem în zonele cele mai sărace-sărace din toate punctele de vedere - transmit 7-8 programe porno, 24 de ore din 24. Atenție!, nu erotice sau alte variante soft ale pornografiei, ci pornografie în toată regula, inclusiv homosexuală!

Astea, adăugate la tot atâtea canale de manele și la emisiunile de divertisment bolnav ale Antenelor și Pro-tv-ului, între care Acces Direct și Happy Hour sunt zilnice și la fel de accesibile copiilor, explică promisicuitatea și violurile, între care, cele homosexuale se îndesesc pe zi ce trece. Despre bolile transmisibile sexual e greu să-ți și imaginezi!

Toate astea însă fac “Stiri” care, alături de miile de ore de promovare a unui anti-model, Gigi Becali, a “reportajelor” educative despre cum poți să atingi succesul în viață și, de la o “banală” muncă într-un coafor, să ajungi să câștigi bani mulți ca jucătoare în filme porno, căptușite cu propaganda care tâmpește mentalitatea din filmele americane - toate astea clădesc viitorul și spun mai mult decât recensământul.

Televiziunea Română, cea care este datoare poporului plătitor cu emisiuni sănătoase, după o lungă perioadă în care cel mai bine s-au distrat prezentatorii când și-au luat banii, cadorisește publicul cu Filmul de artă- tocmai după doișpe noaptea. Inainte, de la unșpe, e Vara pe val, un nimic transmis de la mare și dimineața și după-masa și pe TVR1 și pe TVR 2.

23 de ani și nimeni nu-și revine din nimic! Doar vedetele decrepite tot revin!

TVR 2/ LUNI/ 0:10- Acasă printre străini, străin printre ai săi/ Regia: Nikita Mihalkov

:/ luni, 8 iulie 2013

STIRILE PRO-TV: MANIPULARE




Multe au fost emisiunile care i-au ținut isonul lui Victor Ponta și au dat cu “pietre” în anchetatorii fraudei la bac dar numai una a fost “regina”.
 
Concluzia gre
șită, pentru țara care se uită în gura presei și la serialele imbecilizante, a tras-o Pro-tv-ul
aseară, la știri, când a făcut o compilație din toate propozițiile care, scoase din context, dădeau impresia de abuz asupra elevilor inocenți de la liceul D. Bolintineanu. O manipulare ușor de realizat, din tăieturi, ca la ora de lucru manual.

DOSAR DE POLITICIAN-realizat de SILVIU MANASTIRE la Realitatea Tv poate fi văzut înainte de oră fixă, adică exact atunci când nu mai ști unde să fugi de tigăi, călcâie, prostată etc.
http://www.realitatea.net/tag/silviu-manastire_502441 

REVISTA PRESEI de FELIX RACHE la MATINALUL DE LA REALITATEA TV de la 7:00 la 10:00






DOREL JURNALISTUL
 ECONOMIE- Incă un economat ptr. pensionari: “Proiectul prevede vânzarea de către produse alimentare” RTV/22 sept/8:14
TRAGERILE LOTO- Loteria Română  se pregătește “Pentru a parafraza contractul” B1/8:31/22 nov. 2012
Click aici să vezi ce știa premierul- “premierul ştia că cei de la Jucu îşi vor strânge toate lucrurile şi vor pleca din străinătate.” rtv/29sept/13:03
Cine plătește- “toate costurile vor fi suportate integral de primărie.” rtv/29sept/16:38

Poezie și meteorologie- “vremea bună se ţine lanţ” B128sept/14:49
 “N.D. vine să ne spună cat de des bate toamna la ferestrele noastre, mai exact temperaturile de astăzi. ”rtv/29sept/9:43
“peste 20-25 chiar de grade” 1iun/2012/Antena/19:28
Transmisiune de la Guvern- “dacă s-au ajuns şi la ceva concluzii” b1/29sept/18:07
SANATATE- Condițiile din spitale nu s-au îmbunătățît dar s-au pus geamuri duble “pentru a întâmpina eventualele tentative de suicid ale pacienților” RTV/4febr.2013/10:33
“boală de transmitere sexuală” rtv/26sept/15:23 ( de Larisa Popa, cea care mestecă şi înghite.)
TURISM- “Croazieră în coasta Atlanticului” 31oct.2012/RTV/12:40 “la popasul unde vor poposi”rtv/22dec.2012/9:08
GASTRONOMIE- “un porc de-a gata făcut” B1/24dec.2012
ESTIVALE: La mare “este atât de frumos, soarele este afară pe cer…” atâta doar că “otita se ia odată cu durerea de cap” iar o femeie, după ce s-a ales cu “arsuri” stand la piscină, “a făcut plajă ziua-n amiaza mare” Realitatea și RTV
1 Decembrie-Ziua Națională e sărbătorită cu “fasole cu cârnați și înalți demnitari” rtv/1dec.2012/10:19 și a fost deschisă spre vizitare clădirea guvernului unde toată lumea s-a pozat, mai ales pe scaunul premierului: “de dimineața e plin scaunul” rtv/1dec.2012/13:08
POLITICA-“zloganul ARD” 4 nov.2012 rtv/20:15
CULTURA- Cel mai cunoscut rol al lui Serban Ionescu este “cel al lui Ion al binecunoscutului roman “Răscoala” al lui Liviu Rebreanu”  B1/13:18/22nov.2012
FILM-  S-a întâmplat că o Minune “a trecut prin clipe de suspans” rtv/23sept/15:09
Thriller, nu alta! Prietenul lui Teo și compozitorul de dedicații pentru interlopi  a fost agăţat în cui dar el zice că e o minciună ordinară.
STIRI EXTERNE- S-au scumpit biletele de tren în India. B1
STIRI PE SCURT- S-a deschis prăvălia de talk-show-uri și iarmarocul politic, minciuni la speculă, echipament de protecție pentru Apocalipsă, minciuni de post, pornografia dansantă de la protv, Bahmuțeanu energizată de cratiță, spirala MISA, record de beculețe la un mall, toate astea în timp ce, în Spania, 800 000 de protestatari erau în stradă.
Dr. House
Doctori Cancer TV









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu