joi, 24 noiembrie 2016

PROGRAM TV. Arhiva.



marți, 19 ianuarie 2016
Televiziuni de ŞTIRI

Momâile au rămas în studio după ce abuzatoarea l-a dat afară fără motiv pe invitat. Cu capul în jos, dar au rămas! Momâile de la C.N.A. …
Politicieni, oameni de afaceri sau ziariști care scriu, cu toții sunt nevoiți să suporte tupeul vedetelor din televiziunile de asa-zise ŞTIRI.

A
șa-zise pentru că nimeni nu le obligă să aibă un adevărat program de știri care să conțină un calup de adevărate știri externe (Obama se ocupă și cu altceva decât să planteze lăptuci la Casa Albă sau să grațieze curcani de Ziua Recunostinței), știri din sport (nu din Becalii și din Borcea), culturale (altele decât cântările religioase ale lui Becali sau despre cântăreața bătută care-și face poze și reclamă c-un ochi vânăt), transmisiuni în direct de la locul breaking news-ului nu din maybach-ul lui Becalii sau din fundul câte unui politician care n-are nimic de spus dar trebuie să răspundă în treacăt la câte-o întrebare tâmpită), știri interne utile nu cretinisme despre gelozeli la vârsta a III-a între “iubiți”.

Dar presa n-are reguli de bun-sim
ț cum n-are nici conștiință ci numai ifose isterice și tupeu să prostească-n față pe oricine. Din când în când mai ridică cineva două degete și roagă frumos monstruozitatea media: cu respect, n-ați vrea să dați la rubrica de Sport și știri din sport nu doar din fotbal care…numai sport nu mai e, fie vorba-ntre noi, pentru că, și când era în pușcărie, tot Becalii umplea rubrica? Imediat zbiară titlurile isterice pe ecrane: Vor să impună programul televiziunilor! Săriți, lume, că se dă în libertatea presei!
Așa că, la televiziunile așa-zis de Ştiri s-au instalat pe-nserat și-n prime-time câțiva dictatori media: la Antena3 unde nu mă uit pentru că formatul e mereu același- moderatorul pune o poză și un text pe ecran iar invitații nu fac altceva decât refrazează tema pe care acesta a impus-o la începutul emisiunii, la Realitatea tv unde mă uitam pentru invitați dar n-o să mă mai uit pentru că Lavinia Şandru își întrerupe victimele de șapte ori pe minut și ridică tonul la ele dacă îndrăznesc să-și ducă ideea până la capăt în timp ce ea exaltă, deplânge, preumblă cuvinte printre semne de punctuație (majoritatea de exclamare) iar colegul ei Rareș Bogdan care, în afară de izbucnirile recidivante împotriva lui Ponta, pe care l-a susținut tot el, cu aceeași ardoare, în lovitura de stat din 2012 (care a fost lovitură de stat, cred că și chinezii și-au dat seama!), și-a lungit discursul de la antreu la o jumătate de oră, așa cum s-a-ntâmplat la una din multele emisiuni de patriotism flashy când se lăuda că are invitați în studio zeci de veterani de război; nu-mi venea să cred că de câte ori dădeam pe el era tot acolo; că mi-a și zis cineva: cred că și-au schimbat și protezele de șold până acuma (și-a mai zis și altele dar nu contează); apoi,  B1 (acolo mi-a zis cineva când am trecut pe lângă Intercontinental c-ar trebui să mă mut) are acum doar idei puține si fixe, în principal rușii si Arsenie Boca deci mai bine mă străduiesc să citesc ceva cu lupa la ora aia și Rtv unde, când era publicitate la alții, mai dădeam și mai rămâneam pentru că invitații nu sunt toți anoști (oferă informații, au ceva de spus) mai puțin la A. Crețulescu unde e ca la Antena3.

Într-o seara totu
și am ajuns acolo și am rămas pentru că era Valentin Ionescu la care mă uit pentru că omul are o profesie, a muncit în viața lui și se pricepe la ce vorbește (nu știam că s-a înscris într-un partid). Unul dintre invitați a stârnit o discuție despre birocrația care costă mai mult decât încasează (se spune că 1/3 este în plus) iar V. Ionescu se pregătea să-i explice când moderatoarea lu’ pește s-a aruncat în capul lui fiindcă a deraiat de la subiect. Trebuie spus că, nu o dată, am auzit invitați plângându-se de faptul c-au fost mințiți în legătură cu subiectul de discuție, numai ca să vină, după care s-au trezit că trebuie sa discute despre “bârfe”. Asta i-a zis V. Ionescu moderatoarei, că subiectul început de el este important și că ea face o emisiune despre “bârfe” fiindcă nu se pricepe la subiectul în discuție. La care creatura de presă l-a dat afară din studio pe motiv c-o amendează CNA-ul pentru impolitețea invitatului.

Ei bine, din tot ce există în presă, Andreea Cre
țulescu este arhetipul “prostesc în față pe oricine”. M-am uitat astăzi pe ziare gândind că poate mi-a scăpat momentul cu înjurătura (deși, numai Vadim câte dejecții a vărsat p-acolo), “o fi zis copilul ceva”, vorb-aia, dar nu. Angajata Rtv-ului, practic, l-a dat afară pe invitat ca de la ea din casă.

De vreme ce însu
și Traian Băsescu și-a făcut hogeag de vizibilitate în aplecătoarea ei (după toată mizeria pe care a vărsat-o pe el ani în șir), se prea poate că Andreea Crețulescu e o persoană mult mai importantă decât apare!

“Gestul Andreei Cre
țulescu a intervenit după ce invitatul a spus că emisiunea este una "de bârfă" și că moderatoarea "nu este onestă".” http://www.paginademedia.ro/2016/01/andreea-cretulescu-a-scos-un-invitat-din-platoul-emisiunii-romania-la-raport

“Andreea Cre
țulescu: În primul rând, aveți un limbaj care în țara asta este sancționat de CNA și producătorul meu mă roagă frumos să vă invit să părăsiți platoul emisiunii pentru că nu vrem să primim o amendă din cauza dumneavoastră.” http://www.paginademedia.ro/2016/01/andreea-cretulescu-a-scos-un-invitat-din-platoul-emisiunii-romania-la-raport
http://antivot2014.blogspot.ro/2016/01/santaj-tv.html


duminică, 15 februarie 2015
PROGRAM TVR


Dacă NATURA nu dă, atunci norocul și-l face omul cu PILA lui! Deși mai sunt variante pentru omul nepotrivit la locul nepotrivit: UE plătește pentru “recalificare” iar croitoriile angajează continuu.

Că politizarea instituțiilor egal faliment cu orice preț, se vede cu zoom pe televiziunea națională. Ultima măsură strălucită luată de șefii din TVR este concedierea meteorologului Romica Jurcă și păstrarea acestei fete cu fusta cât foaia de cort.

Rubrica METEO ar trebui să fie prezentată numai de meteorology, la fel știrile medicale să fie asumate de către specialiști etc. ca să știi pe cine dai în judecată!

Programul TVR este, în continuare, îngrămădit de maldăre de folclor tip “Nunți, Botezuri & Înmormântări” iar, în pauze, folclor de jale pentru pomenirea morților, cum a fost cazul weekend-ul trecut când, în miezul zilei și fără nici un motiv, la TVR se chinuia “Dor de tată” cu Ionuț Dolănescu. Ireal, o vreme nu mi-am crezut ochilor!

Pe lângă ăștia, experimentaliștii de la ŞTIINŢA PROSTIEI ar trebui să aibă statuie pentru contribuții importante aduse umanității.

Chiar și ultimul “prost” d-acolo îți deschide mintea mai mult decât acest Tănase în toată perioada de când e șef unde nu se pricepe.


O televiziune națională poate să se alimenteze de la buget și din taxă obligatorie doar dacă e utilă prin informație, cultură, educație și nu pentru că e casă de ajutor social de lux pentru pilele proaste, ca să nu le zicem altfel. 

Ce e tâmpenia asta numită Se zice că…în care se-nghesuie nu mai pu
țin de 4 prezentatoare: Sonia Argint-Ionescu, Nuami Dinescu, Ioana Voicu şi Florina Ghenescu și care se prezintă pe site drept “divertisment lejer”? Cumva e vorba de cutia cu râsete care s-a declanșat de câteva ori în timp ce o specialistă explica presopunctura împotriva insomniei, caz în care lejer e totuna cu jenant?

Cui folose
ște încă o emisiune formată din “cele mai bune şi emoţionante materiale din Arhiva TVR” prezentată de Corina Dănilă care habar n-are ce prezintă, nici nu se născuse pe vremea “arhivei”?

Păi, astfel de emisii lejere folosesc doar sus-numitelor, între care Nuami-fostă bine remunerată ca Tan
ța lui Teo-care s-a dat la ziar că e falită și Corina Dănilă-fostă vedetă pro-tv și refuzată de nevastă de către un holtei milionar (după câțiva ani de petale de trandafir expuse public, în direct, din patul neconjugal)-care a fost oprită în TVR, după concedieri, pe motiv că e caz social.

Adică TVR ia taxe de la oameni muritori de foame ca să le dea salarii peste medie ăstora care nu-și mai pot plăti întreținerea vilelor sau nu pot renunța la concediile de lux?

La fel e cu prezentatorii Tragerilor LOTO. N-au ce să caute pe “sticlă”, cum se spune! Nu arată…nu știu să vorbească…nu știu ce caută în TVR!

Şi-ar mai fi ceva: Sorin Burtea de la Interes General l-a luat la telefon pe ministrul Agriculturii ca să-l laude pentru scăderea TVA-ului la pâine (n-a scăzut nici un preț la pâine dar asta-i altă poveste!) și ca să-l laude anticipat pentru planul de perspectivă prin care TVA-ul ar scădea și la alte alimente (cum știm, toate pomenile electorale ar urma să fie puse în practică abia de la anul). După care, ca să-i pună moț, l-a căinat pe Voiculescu, cel care a propus scăderea TVA-ului odată și uite, acum, omul e la pușcărie, sugerând, din ton, că de la o faptă bună i s-a tras. Daniel Constantin s-a jenat să profite, spre lauda lui.

Încheiem cu parabola (fiindcă doar o frază oablă nu e fiindcă nu-i corectă): “Dar noi credem că nu trebuie să fim atât de fatalişti sau, de ce nu, pesimişti.”-pe care s-o tălmăcească scriitoarea și jurnalista Corina Dănilă, fiindcă ea a ticluit-o. (I-am făcut poză!)

“Interesul general al realizatorului Sorin Burtea a fost să-l perieze pe ministrul Muncii si apoi sa-si faca publicitate. E acelasi care a ajuns in Consiliul de Administratie printr-un asa-zis viciu de procedura.” http://www.reportervirtual.ro/2014/01/tvr-accident-politic-de-interes-general.html


P.S. Toate astea le dau apă la moară celor din privat să ceară desființarea TVR-ului sau măcar deconectarea de la buget și taxă.


vineri, 10 octombrie 2014
GRILA DE TOAMNĂ A TVR


 Mult trâmbițata grilă de toamnă a TVR-ului aflat sub bagheta intelectualului pontist Stelian Tănase care, evident

, e…altceva, nu ca intelectualii lu’ Băsescu, e ca sfârșitul lumii din anul 2000: nici nu vine, nici nu trece!
Folclorista de improvizație e tot în programul 1 al TVR după modelul “n-am plecat, deci nu mă-ntorcși ține…3 ore. Cât un kil de vin și-un pachet de țigări consumate la așternut, fără grija zilei de mâine, sâmbătă, adică, pentru că talmeș-balmeșul e programat în culmea prime-time-ului: vineri seara.

Apoi, filmul emblemă al televiziunii naționale este tot cel despre legendele coreene ale palatului (legendele urbane de tip Coreea de Nord, cu Ponta în rol principal, se scriu în timp real la cele două televiziuni care-i fac icoană multiubitului) în timp ce filmul artistic e exilat după doișpe noaptea pentru insomniaci cronici. Uneori chiar după unu noaptea pentru că, la ora zero, sunt plasate emisiunile PROFESIONISTII și NOCTURNE, ceea ce nu e o idée tocmai rea deoarece, în restul timpului, nivelul de poluare fonică și vizuală ar băga în ceață emisiunile de cultură.

Teatru tv, probabil nu va mai prinde vreodată, după zeci de ani de absență în care a fost înlocuit cu porcărele propagandistice de tranziție asortate perfect cu non-învățământul din școală.

În rest, programul TVR1 lâncezește prin reluări zi lumină iar seara talk-show-ul candidaților nu se deosebește de gargara televiziunilor politice pentru că moderatorul nu impune întrebări la care telespectatorul vrea răspunsuri ci politicianul își face campania cum vrea mușchii lui. Cel mai responsabil și pregătit a fost până acum reprezentantul UDMR, ăsta-i adevărul!
 
Având în vedere că TVR-ul are corespondenți în țară și în străinătate ar putea să aibă breaking-news-uri importante nu de genul televiziunilor de știri de la noi: Victor Ponta vorbește după trecerea de pietoni, Ponta îi răspunde lui Traian Băsescu, Elena Udrea îl…atacă, evident, pe Victor Ponta și alte inutilități în aceeași cheie care îngroapă agenda cetățeanului. Emisiunile în direct și reportajele poate ar trebui să fie scurte, sub 20 de min., cu pastile la “fără cinci” gen Clubul celor care muncesc… și Cinci minute de istorie…pe tot parcursul zilei iar dimineața la ora 6:00, când tot omul se trezește și se pregătește să plece-n treaba lui și când Antena 1 intră-n pâine cu știri tabloide de doi lei, nu văd cine s-ar uita la Teleshopping pe TVR deci e nevoie și de ceva pe stomacul gol.

Aș face programul de zi cu Ioana Dumitrescu, prezentatorii de la știri și Moise Guran, în principal. Aș băga telejurnalul de seară la 19:00, la concurență, pentru că oricum știrile TVR sunt ceea ce trebuie, doar că ar trebui puțin dinamizate dar cu mare grijă să nu se transforme în “spectacolul știrilor” mai ales că am văzut o astfel de tendință la noii veniți. Aș avea un serial deștept înainte de știri și film după, pe care le-aș promova în draci.

Zic și eu, așa, ca telespectatorul!


joi, 14 august 2014

Lauren Bacall: Lauren Bacall: who can match her clever sex appeal now?

If the Forties were more sexist, why were women in Hollywood stronger and smarter then? There is no Lauren Bacall for the 21st century, argues Gaby Wood http://www.telegraph.co.uk/culture/film/11031043/Lauren-Bacall-who-can-match-her-clever-sex-appeal-now.html

27 de ani s-a filmat la TAGGART

 


marți, 24 iunie 2014
HALLMARK



Canalul de filme HALLMARK, nici nu îndrăznesc să-i spun pe numele mic și mov, s-a transformat, după vânzare, într-un post de imbecilizare care respectă trendurile dictate de casele de propagandă, nespecificate, desigur. Mai întâi, a rulat de zeci de ori, un film care asocia cancerul de sân și mastectomia cu rujul, adică le-a pus femeilor cancerul pe etajeră, apoi au dat, de nenumărate ori, un film comandat, cum nici Ceaușescu n-a avut parte, despre cum se perpelea Bush Jr. dacă să atace Irakul sau nu în timp ce nevastă-sa îi spunea “gândește-te numai, ce le fac femeilor”, a urmat serialul pentru proaste Soții de militari, scârbosul dezinfectat cu alcool din greu  Anatomia lui Gray iar, de la o vreme, pocnește difuzorul de mujeres, spre consternarea spectatorului de Hallmark și moț, peste acest cernobâl al cinematografiei, acum se prostește un serial cu vampiri. 
 
Midsummer Murders a fost făcut terci de reluările de sute de ori ale acelorași episoade, la fel Hercule Poirot, filme excepționale, englezești. Abia acum au apărut câteva episoade noi.

În materie de filme nu se poate spune câte clase au englezii peste toți ceilalți, pur și simplu pentru că ei au clasă! Nimeni pe lumea asta nu știe atât de bine să pună în valoare un personaj sau o figură pornind de la un singur detaliu, imaginea e la superlativ, peste toți ceilalți iar actorul englez este extrem de generous cu propriul personaj ca și când s-ar bate pentru el să-i câștige un loc pe viață în memoria spectatorului. Doar o actriță englezoaică știe să poarte o fustă simplă într-un décor rustic cu alura că și soarele se uită după ea și poate face ca orice servitoare englezoaică să pară o doamnă, prin comparație cu orice vedetă țesută de operații estetice de la Hollywood, când își pune o pălărie modestă. Disprețul față de prostie și ipocrizie n-a dispărut, deocamdată, din scenariul englezesc iar umorul este aproape întotdeauna subînțeles și nu expus prin gestică obositoare cum se-ntâmplă în filmele americane unde propaganda controlează până și râsul.
Deocamdată, pentru că se simte apăsarea sponsorilor din umbră! Sper ca Marea Britanie să rămână unde e și să nu devină “comunitară” și mai sper s-avem și noi un canal numai de filme englezești!

vineri, 13 iunie 2014
PROGRAM TV
Suntem plini de televiziuni de știri dar informația adunată de la toate într-o zi întreagă ar încăpea într-o singură oră. Mult și inutil, fie că e vorba de talk-show politic, fie că sunt știrile de la fix. Își permit să zornăie aceleași subiecte, întrerupte doar de înjunghieri și alte omoruri, pentru că nu sunt obligate să aibă un calup de știri externe, de pildă, ca să nu mai zic de o rubrică specială despre ce mai votează lobby-iștii prin Parlamentul European. Sau despre o rubricuță de cinci minute, acolo, economică și, neapărat, calupul de știri pe scurt care n-au ce căuta să fie vorbite pe lung, de trei ori consecutiv. Apoi, ce e o televiziune de știri fără reportaje? Şi ce caută în deschidere Jeniffer Lopez cu ultimul divorț? Când a murit Whitney Houston (Whitney Houston, nu Sandra Bullock!), în Financial Times nu s-a dat iar celelalte ziare quality străine au dat știrea scurtă și fără comentarii la grămadă cu altele.
Ce conține totuși, o emisiune de știri, la noi: rubrica meteo-de trei ori pe oră, o reclamă mascată la operații estetice, solar, medicamente (cremele cu protecție solară sunt de sezon), supermarketuri etc., un cancer, încălzirea globală, un “star” autohton prins…la coafor sau “cu alta”-știre preluată din tabloide și știri externe: primei doamne a Americii era să-i pună vântu’ fusta-n cap sau lui Kate Middleton i s-a ridicat fusta. Asta pentru c-a trecut sezonul când Michelle Obama punea lăptuci în curtea Casei Albe.

Trimișii la fața locului, că reporteri nu poți să le spui celor mai mulți dintre ei, fie nu sunt decât un zgomot de fond cât timp știrea stă bolduită pe ecran, fie sunt săriți de pe fix cum e, categoric, acea creatură de la Rtv care se ținea după fata care și-a pierdut o mână întrebând-o: cum ai fost privită în societate după ce ai rămas fără mână, ți-a fost greu…?

Adică, ceva trebuie făcut!

Criminalistul Dan Antonescu face singura emisiune calificata din domeniul ăsta (ar trebui promovata mai bine, pe Discovery sunt de mare succes!) iar la Eduard Pastia găsești toata informația pe care ceilalți ți-o ascund. INVESTIGATORII-sâmbătă, 22:30; ACADEMIA DE EVAZIUNE-vineri, 18:30 și PERSPECTIVA-sâmbătă, 11:00 

Cornel Nistorescu, jurnalist și realizator de emisiune la TVR: „Eu, ca privat, am fost de nenumărate ori în situația de a afla de la o societate comercială că putem rezolva la televiziunea publică o emisiune, dăm 3.000 de euro la director și redactor-șef și cu restul ne descurcăm și ne face o oră de prezentare. Și operațiuni de genul acesta se fac constant în TVR. Televiziunea publică a devenit un fel de televiziune privată pentru cei care conduc diverse departamente.”” http://www.paginademedia.ro/2015/05/discutii-aprinse-la-tvr-dupa-ce-nistorescu-a-spus-ca-s-ar-da-mita-3-000-de-euro-pentru-a-se-produce-emisiuni-la-tvr/

1 DECEMBRIE 2013
 
Ziua Națională a României a fost înfulecată cu fulgi cu tot, ca o găleată de fast-food de pui american, nu de către amatorii de mâncare la cazan care au servit cu porția, ci de către politicieni și presă de-a valma care au devorat-o compulsiv ca să-și mai astâmpere foamea de bani.

Mai întâi, la aperitiv, Ponta, primul ministru al României, nu altcineva, și-a rupt dinții în moaștele Sf. Andrei, apoi Antena1 și-a serbat ziua în antreu iar Infanta Băsescu de România a fost botezată de primarul Chișinăului chiar în aceste zile când zice-se, s-au pus bazele aderării Republicii Moldova la UE și poate - poate, dacă vor ei și nu le e cu supărare, s-au pus și bazele unirii cu țara-mamă.
Ce a mai rămas după hăpăiala de la buffet a fost ros cu zgârciuri cu tot de 1 Decembrie când, se știe, e ziua pro-tv-ului mai întâi și abia în josul ecranului e și ziua țării, iar anul ăsta s-a adăugat singur pe listă RTV-Ghiță, pe care o să-l comemorăm și de Ignat.
Primii, ca reprezentanți ai caloriilor SUA în România, au făcut un clip cu președinți americani care ne-au adus “curcubeul” peste care au așezat sloganul “Eu fac România!” (știam asta!) iar ceilalți au fost și mai direcți: La mulți ani, România-tv!

Ingropată în atâtea onomastici, c-a și zis cineva: O s-o sărbătoresc când o vor pune de ziua mea, (mai ales că s-a zvonit că va fi mutată în ianuarie, de cealaltă unire), Ziua României a fost marcată în mod corect de o paradă militară foarte reușită pe care, ca să n-o stricăm, am urmărit-o, evident, la TVR1.
Atât de reușită a fost parada încât a ridicat ceața arvunită de posturile de știri pentru Ziua Națională! In plus, a fost omagiat Aurel Vlaicu, moment foarte impresionant, de effect!
In restul timpului, după ce a fost hărțuită muzica Mariei Tănase și, spre seară, a compozitorilor de dinainte de Revoluție, atât de scuipați după, pentru c-ar fi compus și melodii festiviste, iar televiziunea PSD –ului l-a omagiat pe Ponta și acciza lui cu “zero calorii”, o mostră de insanitate mentală de la “Prețuiește viața!” a distrus și ultima speranță de scăpare din ospiciul politico-mediatic. Andreea Marin se căznea s-o facă să izbucnească în lacrimi pe o femeie căreia îi murise “cineva drag”, arătându-i poze cu el, cu copiii etc. poze pe care le subtilizase din casa acesteia cu ajutorul “complicilor” ca să-i facă o surpriză. Mai târziu, Dr. Andrei, psihiatru, a venit în emisiune, sper că pentru a-i pune ei un diagnostic și a o scoate pe nebună în cămașă de forță d-acolo!

Ziua Natională Tv. a fost salvată de Sabin Orcan la B1 unde l-a invitat pe Dr. Cătălin Cârstoveanu, doctorul acela de la noua secție Marie Curie care vrea să schimbe lumea și, până acum, a reușit!
Astăzi, însă, în ciuda panaramei politico-mediatice de ieri, un analist a scris un articol tocmai împotriva defilării armatei de Ziua Națională pe motiv c-ar fi “mobilizatoare”, îndeamnă la luptă.
Incredibil tupeu din partea unei bresle de 500 000 de jurnaliști lobby-iști și auto-festiviști susținuți de sponsori nu totdeauna la vedere, o armată care poate organiza oricând conflicte culturale și politice, de la ritualul de îngropăciune cu sobor de fotografi până la lovituri de stat.
E adevărat că, ce a făcut presa puciului anul trecut când a “mobilizat” la suspendarea președintelui țării, a fost pentru instaurarea păcii, doar sloganul era: Nu e liniște până nu pică Băsescu!
Așa stând lucrurile, nu trebuie să ai un cult pentru “uniformă” ca să-ți dai seama că, dacă Armata defilează o dată pe an, nu intimidează pe nimeni, spre deosebire de presă care atacă zilnic spre propriul beneficiu!
P.S. O ciosvârtă de popularitate a primit și tânăra familie regală care s-a plimbat cu Trenul Regal, evident, prilej pentru Duda, care simte că va fi rege, să iasă jumate pe geam ca să mobilizeze mulțimea, lăsând-o pe principesa Margareta un pas în spate, învăluită-n umbra bănuitoare din filmele polițiste unde crima se petrece în tren.
Mulțimea de la Ploiești ar fi strigat: Monarhia salveaza România! Du-te, mă! Poate Anarhia! N-ați înțeles voi bine!

EI MERITA ROMANIA

În fiecare an, înainte de Ziua Națională, ziarele și televiziunile se forțează să ridice moralul după ce tot ele îl bagă în depresie tot anul. La Porno-Protv, deviațiile sexuale au fost plata pentru ca “un caz social” să primescă niște bani din partea unor producători de ceai de la care n-o să mai cumpărăm niciodată iar pe Gândul, un om fără picioare și o mână împreună cu o fată bătută cu capul de calorifer l-a orfelinat care a reușit în box, fiindcă nu mai simte pumnii în cap, sunt cei care trebuie să-i convingă pe români că “viața trebuie trăită cu orice preț”.
Asta ne dă speranța că, dacă suntem primii în Europa la tuberculoză, sifilis, mortalitate infantilă, abandon școlar, vom ajunge primii la cel mai porno dans pentru un scop caritabil, cea mai optimistă persoană cu handicap major, cel mai abuzat copil în orfelinat care a reușit în viață. Pentru că ei “merită România”, cum zice Gândul!

Vorba unui forumist:
Petre Banu · Top Commenter
Dar ce-au făcut rău oamenii ăștia, fraților, ca să ziceți că merită România ???? Aștia sunt oameni cumsecade, care merită o soartă mai bună !!!
De fapt, toate “sforțările” presei ca să unească poporul sub drapel și să-l facă mândru și fericit în sondaje de soarta lui de om din “cea mai coruptă țară din UE”, nu fac decât să irite și să dezbine. Dar, nu-i nimic, știm că nu vă lăsați!
http://www.gandul.info/reportaj/ei-merita-romania-lectia-de-viata-spusa-cu-lacrimi-de-steluta-duta-campioana-din-orfelinat-care-vrea-acum-sa-i-salveze-pe-copii-reportaj-video-10353768


LINSAJUL MEDIATIC
Unul din posturile PSD-iste, ăla cu pastor adventist, și-a lansat pe piață ultimul videoclip din seria de linșaje mediatice cu scop electoral, între care cel cu Andreea Pora este un hit de care toți vorbesc, pe care l-a dedicat lui Andrei Pleșu. Incă o dată: dacă nu i s-ar fi făcut reclamă, nici n-am fi știut că există și nici acum nu le-am vizionat pentru că nu contează.
S-a încercat, din partea societății civile, un protest sub un slogan moale, “Repere, nu lichele”, la care participarea a fost mică dar care, mai mult ca sigur, a umflat ratingul Antenei. Sloganul e moale pentru că, în zilele noastre, publicul a îngroșat mult obrazul de la chestii tari: înjurături, corupție beton, lovituri în statul de drept, farfurii aruncate prin studiouri, pornografie hard la ore pentru minori prezentată drept talent, batjocură sau, ca informație, bătăi după internet sau în direct, fructe și legume cu metale grele, reclamă la cancer, mastectomii, moaște, etc.
Adevărul e că, de când a murit Ralu Fillip, presa nu mai respectă nici un fel de regulă, scrisă sau nescrisă. Actuala președintă a CNA-ului, înfiptă de govern în fruntea consiliului, e vulgară[1] ca atitudine, genul care a văzut prea multe în viață și a îmbătrânit urât! E o emblemă a presei românești dar și a politicii românești pentru că astea două au fuzionat prin absorbție ca urmare a atracției irezistibile dintre libertatea de exprimare grobiană și stomacul gros de politician.
 Așa am ajuns acum să se spună că cine nu face rating nu poate fi ales și d-asta Becali a ajuns în două parlamente iar fata asta tânără din govern a fost linșată pe toate posturile de televiziune.
Consecința în rândul românilor, însă, e că nu vor să participe la nici un protest care vine din presă pentru că, automat, se combină cu politica așa cum a fost și-n cazul de față când tânărul politician Mihai Neamțu s-a așezat în fruntea maselor. Altfel, Andrei Pleșu n-are nici o vină, mai ales că omul a luat atitudine și față de mizeriile de presă care batjocoresc oameni obișnuiți. De fapt, unii îl atacă tocmai d-aia, pentru că nu stă în “mansardă” să-și vadă de cărțile lui și de scrisul lui și să nu le mai încurce lor ratingul.
 Un rating de câteva sute de mii, un mai nimic, dar un nimic ce trebuie întreținut și spălat la mentalitate ca să tot consume și să meargă afacerea politico-mediatică.
 Uite, de pildă, se apropie alegerile europarlamentare și ei vorbesc la televizor tot pro și anti-Basescu. Nici o televiziune de știri n-are o rubrică, măcar săptămânală, despre ce inițiază și votează ăia pe la Bruxelles și Strassbourg.
Cel mai bine ar fi ca CNA-ul să fie desființat și legea să apere oamenii de “libertatea de exprimare” a presei pe seama lor, prin amenzi clare care să-i oblige p-ăștia să facă journalism, nu atac la persoană.




[1] “Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a început să râdă chiar în timp ce administratorul judiciar al Realitatea Media S.A., Mihaela Hamza, îşi susţinea cauza în faţa Consiliului. Discuţia care a urmat indică nivelul de interes pentru subiect: retragerea licenţei unui post de radio naţional. 
MIHAELA HAMZA: Intenţia noastră nu a fost să vă ocolim... Nu înţeleg de ce râdeţi! Am spus o glumă?! Vreo prostie!?
LAURA GEORGESCU, preşedinte CNA: Nu, a intrat un bărbat foarte sexy, doamnă! Şi eu sunt foarte sensibilă la bărbaţi!”
http://www.realitatea.net/circ-la-cna-pre-edintele-laura-georgescu-imi-plac-barba-ii-sexy_1274597.html
 
GIGI BECALII LA PUSCARIE. PRESA A PIERDUT!
Ieri, una dintre multele offense aduse de presa autohtonă societății românești, Gigi Becalii, a fost condamnat a doua oară și, cum nu se poate cu suspendare de două ori, de data asta a fost avansat de la Parlament la Închisoare. Deocamdată pare a fi urma care scapă turma pentru că “frații” lui fotbalagii, care au vândut scump și au facturat ieftin, au obținut, în aceeași zi, o rejudecare a cazului grație procurorilor și judecătorilor care au procedat cu erori.
Becalii, în schimb, deși a promis, pe ultima sută de metri, 1 mil. de euro pentru o clinică de tratarea cancerului (sida s-a demodat intenționat), a bluffat că e sigur că nu va fi condamnat și a încercat să fugă în Israel, tot a fost încălțat de autorități. Miile de ore petrecute la RTV unde s-a descărcat de sindromul Tourette, a râgăit și și-a golit intestinele și vezicile pe fața invitaților și moderatoarelor care declarau, pe proprie răspundere, că nu se supără, nu l-au scăpat de pușcărie. Poate chiar din contră!

După ce aproape toată presa a mâncat de unde a scuipat el, televiziunile, cel pu
țin, îl dădeau de la una la alta, zi de zi și ceas de ceas, după care se mirau ce succes are, Biserica l-a ligugit de bani vânzându-i indulgențe iar politicienii l-au băgat în seamă și l-au abandonat, acest vedetoi făcut din șmecher n-o să mai intre, o vreme, în direct, ca să calce în picioare citațiile și să-i ocărască pe procurori și judecători. Tot așa cum Adrian Năstase nu le mai poate spune acum procurorilor că ei trebuie să execute și nu să ia decizii.
Două lucruri au circulat ieri în presă: prostia calicului după popularitate, Victor Ponta, de a ieși, în timp ce se delibera, și a-și exprima “simpatia personală” fața de Gigii Becalii, afirmație care poate fi interpretată și ca încercare de influențare a verdictului chiar dacă judecătorii nu se uită la televizor când deliberează, și șmecheria avocățească a ținerii scorului în “meciul” dintre judecătorii care au votat pro sau contra Becalii. 
Prostia lui Victor Ponta l-a deranjat maxim doar pe Cristian Tudor Popescu pe motiv că “simpatia” primului ministru se așează în balanță cu “antipatia” pe care ar putea-o nutri unii față de judecătoarele care l-au condamnat iar numărătoarea de judecători din cele două completuri de la ICCJ, a început-o Becalii și au continuat-o avocații de televizor. Noroc cu Andreea Pora care a explicat că tocmai d-aia există posibilitatea de recurs, pentru că verdictul poate fi “întors”, nu e o simplă formalitate cum credea Becalii. Asta a enervat-o la culme pe avocata tv. de la SUB SEMNUL INTREBARII! Apropo, nu este adevărat că nu se poate comenta un verdict al Justiției, totul se poate comenta, nu se poate incita împotriva judecătorilor și nu se pot face presiuni publice asupra lor, adică exact ce fac avocații tv.!
Ce-ar mai trebui spus e că, deși prejudiciul de câteva sute de mii de euro pare mai nimic în zilele noastre, atunci însemna enorm, doar milionarii de carton și tunurile care au dus la criza economică au scăzut, în ultimii ani, valoarea banului.
Cel mai grav, însă, este ceva ce nu s-a spus ieri: părerea de rău a privitorului, aproape amestecată cu un sentiment de vinovăție. “Bonomul”, cum îl numesc unii, de Ceaușescu, un dictator criminal, “excelentul” prim-ministru Adrian Năstase, un birocrat corupt și putred de bogat sau “marele om de afaceri” și “filantropul” Gigi Becali, un șmecher ordinar sunt cei din cauza cărora avem distrugerea valorilor și sărăcia, șpaga și clanurile.
Faptul c-a fost folosit de mafia de stat, c-a stat la șpriț cu presedintele țării Traian Băsescu și a fost momit de Crin Antonescu iar acum i-au dat toți un șut în dos nu trebuie să ne tulbure pe noi. Nici fața lui căzută, nici a lui A. Năstase care nu înseamnă decât că le e milă de ei înșiși nu că “regretă fapta”. Am văzut fața asta chiar și la criminali în serie care, când aflau sentința, se întristau ca niște copii și se plângeau că nu sunt înțeleși.
Filantropia lui Becali e la fel de dezgustătoare ca cea practicată de presă pentru că nu e normal, de exemplu, să aduci copilași bolnavi, săraci sau săraci și geniali la televizor ca să-ți arăți tu mărinimia când banii statului s-au scurs în ștergerea datoriilor cluburile de fotbal sau chiar prin presă și în buzunarele corupției politice! 
Așa cum nu e normal să primești copii cu uratul la Parlament și pe urmă să-i întrebi cine le-a dat cei mai mulți bani ca să faci din Becali un model pentru ei!
E normal, însă, ce am auzit ieri într-o curte a școlii: Bă, ai auzit că Becali a luat 3 ani?
ROMANI, VI SE PREGATESTE CEVA! 
După ce Paștele a fost sărbătorit cu Sondaje SNOP care au revelat că Ponta e cu popularitatea la zi și românul se crede pios, spovedania de după Înviere scoate la iveală și alte marasme din capul nebunilor care vor să-și impună propriile metehne vechi întru construirea lumii noi.
Ce nu s-a mai cercetat în ultima vreme e dacă Era mai bine pe vremea lui Ceaușescu, întrebare săptămânală în sondaje atâta timp cât USL-ul stătea să s-aleagă cu 70%. Reabilitarea dictatorului însă, continuă la RTV și în marțile și joile post-Înviere.
Se marchetizează, în schimb, inscăunarea prințișorului Ponta la Cotroceni (care, după ce și-a instalat neamurile și prietenii la conducerea țării, a anunțat că va da de sufletul lui nenumărate pomeni electorale), la bătaie cu creșterea admirației pentru monarhie (100 de ovații au ieșit din tot atâtea piepturi de aramă la marșul regalității) și, disparat, se manifestă niște cârcei de dreapta, populară sau nepopulară, toate condimentate cu ingredientul secret Traian Băsescu ieșit la iarbă verde ca să dreagă salata încrederii din sondaje.
Dinspre politica externă, cea mai spectaculoasă și puțin băgată în seama știre a venit din partea actualului Papă care le scoate pe călugărițe la produs copii spirituali și marșurile aferente protejării vieții chiar înainte de “concepție”- adică interzicerea nu doar a avorturilor dar și a anticoncepționalelor. Andrei Andreicuț[1][1], mitropolit din Ardeal, a plusat și, împreună cu o mișcare creștină, a manifestat împotriva divorțului.
Între două amenințări cu meteoriți devastatori căzute dinspre NASA, organizația mondială a sănătății- OMS -ne transmite vești despre un alt virus mortal și contagios iar ONU ne încurajează să mâncăm insecte pentru că astea vor scăpa lumea de foamete! Probabil că Monsanto se gândește déjà cum să crească gândacul cât elefantul!
Alături de toate aceste știri foarte importante mai iese în față inteligența remarcabilă a primarului doctor Sorin Oprescu, cel care a venit cu ideea de a scăpa de câinii comunitari prin înfometarea lor și amendarea cetățenilor care-i hrănesc și grija Doctorului  Zilei care a făcut o pauză de oral și s-a ocupat de “uscăciunea” vaginală. Cică e și de la fumat!


[1][1] “IPS Andrei Andreicuţ a semnat un angajament cu fosta Securitate, semnând sub numele de cod "Ionică". http://www.evz.ro/detalii/stiri/noul-mitropolit-al-clujului-a-semnat-angajament-cu-fosta-securitate-924352.html





In fiecare primăvară, televiziunile pregătesc terenul pentru ca producătorii de căpșuni, cireșe etc. să poată scoate fructele pe piață la prețuri exagerate.

RATING
S-A PRABUSIT SUSPENDAREA
Doar PRESA a câștigat din “suspendarea” din vară pentru că doar ea a ilustrat-o după ce a pritocit-o la comanda patronilor și cu sprijinul câtorva confrați “imparțiali”. Ratingul televiziunilor de “știri pro sau anti-Băsescu”, pentru că altceva nu se lucrează la ele, a fost uriaș. Pe perioada suspendării, președintele le-a dat de mâncare zilnic la “garaj” pentru ca, după întoarcerea la Cotroceni, să-i lase singuri pe lume, ai nimănui.
Incă din ziua când C. Antonescu s-a coborăt la sediul PNL, jurnaliștii au simțit că nu-i a bună, despărțirea de rating e tare grea, și l-au întrebat, plini de speranță, pe fostul interimar, când mai pune de-o suspendare. Răspunsul a fost încurajator dar fără elan, microfonarii au știut că totul s-a sfârșit!
Apoi, golul lăsat de Traian Basescu în perioada de silenzio stampa a făcut ravagii. Câte talk-show-ri poți să faci cu tema : De ce tace Președindele?

USL-ul, la rândul lui, a obosit brusc, mai ales că, după înfrângerea par
țială a loviturii de stat, s-a arătat pricina care-i dă dreptate lui Traian Băsescu: justiția a fost miza. Acum, baronii au preluat puterea în alianța de stânga și ei l-au delegat pe Antonescu să proclame puterea supremă a parlamentului ales asupra statului de drept, după sloganul: Nu DNA-ul hotărăște, ci poporul!
O vreme, golul a fost locuit de Dan Diaconescu și, mai apoi, de Gigi Becalii dar, cum amândoi joacă teatru prost, nu s-a putut suplini cu succes “adevărăciunea” Traian Băsescu. De la o vreme, a ieșit chiar Președintele la rampă ca să mai încălzească austeritatea campaniei electorale dar conflictul Ponta – Băsescu nu mai interesează. De altfel, PDL-ul și USL-ul par să fi lăsat presa în offside, primii mai mult tac iar ceilalți și-au tocmit niște guriști așa cum se tocmesc bocitoare la înmormântări. Bine-ar fi dacă politicienii și-ar da seama că presa și-a depășit “atribuțiile” și că trebuie pusă la locul ei, adică la conferințe de presă!
Deși breaking - news-uri au mai fost: arestări, demascări, prostii anti-europene sau anti-americane iar subiectele de sezon: românii nu vor avea ce pune pe masă de sărbatori, prețurile vor exploda, întreținerea e de neplătit alături de tentativa Antenei3 de sculare a “stindardului” celor 7,4 mil. anti-Băsescu și, peste toate, amenințările cu apocalipsa, impotența și cancerul, nimic nu se compară cu triumful de-astă vară!
De-asta, chiar și în zilele noastre, câte un ziarist se mai trezește întrebând: îl suspendați dacă nu-l numește pe Ponta, îl suspendați dacă vin extratereștri, îl suspendați dacă…
 

P.S. Cel mai relaxat ziarist din perioada asta este Ion Cristoiu care se distrează sincer de acest “sfărșit al lumii”. El a numit aseară la B1, la emisiunea lui Nelu Barbu, acest patriotism leșinat pe care-l încearcă unii: “naționalismul de brânză făcută de Miorița” sau “naționalismul de urdă”. http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-a-invatat-dan-voiculescu-din-trecutul-bolsevic-al-patriei-1011758.html


A MURIT IURIE DARIE.

S-a terminat, în sfârșit, calvarul unui actor în această lume aflată și ea la un capăt de drum unde s-au   adunat toate abjecțiile care se apără de un nou început răspândind o duhoare de speriat.
După ce, în urma căderii regimului communist, presa liberă dar în jugul patronilor a înnoit divertismentul cu râsul de plastic, artiștii de dinainte de ”89 au fost puși într-o conservă veche de “tristă amintire”, cum spune o vorbă din limbajul de lemn capitalist. Actorii n-au mai avut în ce să joace, cântăreții n-au mai fost dați pe radio și televizor iar talentul nativ a fost înlocuit cu hahalerismul și râsul înregistrat. Cu alte cuvinte, râsul a rămas de două feluri: râsul prostului cu mâncarea în gură și mâna la prohab și râsul înregistrat pe bandă ca să-ți facă poftă de râs. Cei care nu se încadrează în astea două categorii sunt aceia care ies triști în sondaje. Apoi, aplauzele n-au mai fost spontane în lumea liberă, ele erau declanșate de către realizatori, uneori cu rugăminți insistente, după modelul: aplauze, vă rog, că merită!
Sigur, noi, pe vremea împușcatului, nu ascultam muzică românească, cea străină chiar se dădea la radio nu ca acum, iar filme românești vedeam, din când în când, pentru că actorii români erau chiar vedete. Nu ca ăștia de acum! Nu e adevărat că actorii români n-aveau talent iar, în ceea ce privește cântăreții români, cu câteva excepții, nu deranjau aproape niciodată auzul. De altfel, dacă se-ntâmplă să asculți muzica de atunci, rămâi șocat de cât de curate erau vocile și-ți dai seama că talentul era obligatoriu. Acum, căntărețele “interpretează” muzichia din zona inghinală și sintetizator! Sketchurile de televiziune, de care râd invectivii liberi din show-bizz, erau profesioniste, în timp ce acum unii doar se prefac că sunt actori. Am văzut că, la TVR chiar încearcă “generația nouă” să-i imite pe cei de dinainte și, persevernți cum îi știm, vor muri încercând! Nu se poate să disprețuiești divertismentul după vremuri când tu, generație liberă, ai venit cu oferta maneloasă “Doamna Teo” sau cu emisiunile pentru neghiobi ale lui Dan Negru!
In privința filmelor, până la Cristi Puiu, a fost o caznă a căutărilor fără rezultat. In ceea ce privește “creațiile” din ograda televiziunilor, cred că și un idiot oarecare ar avea mai multă imaginație și chiar mai multe de povestit. Dacă ultimele generații au fost educate de televizor și nici n-au văzut filmele vechi (nu mai spunem că nu știu să scrie, să citească, să gândească etc.) e simplu să-i bârfești pe cei care au fost înaintea ta. Așa cenzurate cum erau ele, filmele de dinainte de “89 erau destul de bune, unele foarte muncite iar Sergiu Nicolaescu, în ciuda a ce spun unii, este recunoscut ca regizor foarte bun. Deși auto-centrat, amestecat în politică și incapabil să recunoască de ce un film ca “Moartea Domnului Lăzărescu” merită banii, Sergiu Nicolaescu tot este un tip grozav de intelligent și talentat. Apoi, niciodată nu se va mai face un film excepțional pentru copii cum a fost “Veronica”, o operă de artă și nici nu va mai fi vre-un actor valoros ca Toma Caragiu. Ca să dau numai două exemple.

Iurie Darie, ca mai toți actorii din țara asta până în ultima parte de communism când nu mai puteai să respiri de pile proaste, a fost o vedetă adevărată. Spun a fost, pentru că molozul post-decembrist va acoperi orice talent natural ca să nu mai existe posibilitatea de comparație. Idioatele astea din televizor care spun că Iurie Darie le-a “încântat copilăria” mint, pentru că ele sunt prea tinere ca să știe, chiar dacă arată ca niște băbătâi și se-mbracă ca niște proaste. De altfel, adevărata dramă din televizor atunci când moare o persoană a cărei trecere prin viața noastră e semnificativă prin aceea că reprezintă dovada că poporul ăsta dă semne de inteligență și talent este că platitudinile, prefăcătoriile, ignoranța și marketizarea evenimentului distrug imaginea celui care a murit și momentul nostru de reculegere.
Spuneam că, după revoluție, s-a încercat înnoirea divertismentului prin aruncarea la coș a talentului care a străbătut și în communism în ciuda prostului de dictator. De câțiva ani, însă, presa “Mi-e foame de bani” a început să scotocească după bârfe prin viața lor și le-a vândut rufele murdare pe salarii exagerate. Înjosirea e foarte bine plătită. Apoi s-au calicit și au început să-i filmeze la greu prin spitale și i-au târât ca pe niște cerșetori la interviuri cu pretenția că îi ajută să-și facă rost de bani de medicamente. Pe Serban Ionescu l-au filmat și l-au colonoscopizat cu camera de luat vederi până l-au dat doctorii acasă iar pe Iurie Darie l-au tras în poză pân-a murit deși avea hidrocefalee și, evident, nu mai putea fi considerat a avea discernământ. Mâncați de boală, cu pielea pătată, incoerenți și înfricoșați de moarte au plătit ortul divertismentului abject dar liber și generațiilor de urâți.


ANTENA 3 - CARAGIALE – REALITY SHOW



Pentru noi era de mirare cum, la posturile concurente Antenei 3, moderatorii sau invitații dădeau de pomană câte un loc în acatistul publicității, aproape în fiecare seară, emisiunilor dedicate lui Voiculescu. Chiar și ziarele on-line duc câte o floare, Evenimentul Zilei are chiar desemnat un ziarist cinic să stea, în fiecare noapte, la priveghiul libertății presei tămâiate de Gâdea și asociații. Explicația multora dintre jurnaliști e că se uită la “antene” ca să se amuze dar noi n-am avut inimă să-i contemplăm pe iovii postului cum scălâmbă logica simplă ca s-o potrivească la învățăturile stăpânului. Ni s-a părut întotdeauna că, dincolo de fețele lor nemișcate ca o injecție cu botox, stă o mască super-power c are scoate limba, își aruncă ochii din cap și împușcă adversarii cu zeci de pistoale ca Jim Carry. Chiar și sindromul Tourette are un loc în mintea lor, fiind o unealtă care îi ajută să se descarce nervos după ședințele de masochism la care sunt supuși de Creatorul lor, acest Frankenstein- mogul de presă.

Cu toate astea, unii au avut răbdarea să dea la o parte goticul din peisaj și să constate că, dacă extragi doar transcriptul emisiunilor, rămâne Caragiale în stare pură. Cu alte cuvinte, piesa de teatru jucată e insuportabilă dar citită e genială, chiar dacă umorul e inconștient. Asta a văzut Grigore Cartianu în emisiunea de miercuri cu Dana Grecu și alte personaje caragialești iar transcrierea dialogului din laboratorul securistului cu antenă e cel mai mare elogiu adus lui Caragiale în anul în care se împlinesc 100 de ani de la moartea dramaturgului. 
E chiar șocant când îți dai seama, pe viu, cum, opera lui Caragiale se reproduce continuu și, e clar că, sclifoseala unora de a vedea poporul ăsta ca fiind poet și filosof, e doar un “moft”.     
WWW.ADEVARUL.RO  O seară furtunoasă. „Cine este domnul Mark ăsta de la Comisia Europeană?" de GRIGORE CARTIANU


IOANA TUFARU-FIICA ANDEI CALUGAREANU



Din tot “quality-ul” lu’ Pește, numai Robert Turcescu a luat atitudine față de oroarea de presă comisă în formă continuată de cuplul de calici Măruță-Gherghe. Această ramură abjectă a libertății de comunicare, care e parte din Pro-tv și Antena1, nu din posturile de mahala, a câștigat sume exorbitante din schingiuirea ultimei urme de demnitate care mai rămâne dintr-o ființă atât de bătută de soartă cum este fiica Andei Călugăreanu.

După ce Pro-tveul, în mărinimia lui interesată, a slăbit-o mijlocindu-i un by-pass gastric, Antena 1, prin intermediul Cotoroanței cu aluniță gigantică, a pozat-o în ipostaze “sexy”, cu aceleași bune intenții. La momentul ăsta, se pare că și Gherghe și Măruță o bârfesc până vor stoarce toata vlaga din ea. Aseară, Simona pavoazata, pe care nimeni n-a văzut-o nemachiată, a scuipat spre creatura de sacrificiu pusă la fiert în cazanul de făcături, flăcări de tupeu.

După ce divertismentul de case mari i-a cotrobăit prin dulapul cu boarfe și a aflat că fata se prostituase de foame dar și pentru că are probleme medicale și au întrebat-o dacă e adevărat iar ea, săraca, a zis că nu, au dus-o la detectorul de minciuni și, aseară, cu tot suspansul, i-au aruncat adevărul în față ca s-o facă de râs în cel mai profitabil mod cu putință.

Inainte însă, realizatorii emisiunii au luat o pauză ca să s-adape din merindele publicității. Au contribuit la buzunarul nesătul al postului și la umilirea unei ființe cu probleme psihice următorii: Mademoiselle Ricci, Orange, Radox-gel de duș, Whiskas, Bonexio-calciu, Savoria-pâinea minune, pateul Trei surori, ACC, Cappy, Paduden, Listerine, și s-au promovat Fundația Dan Voiculescu și Observatorul. Grozăvia de emisiune a fost cadorisită și cu “un weekend la munte” care s-a dat tot la final împreuna cu reclama cu produse pentru “bebe”. Aștia sunt doar sponsorii care au încălzit momentul sacrificiului final pentru că, altfel, emisiunea are o droaie de codoși.

I-am numit pe acești profitori “nevinovați” ai ratingului pentru că, în emisiunea lui Turcescu, tocmai Mircea Marian s-a găsit să aducă aminte, ca o scuză, că trebuie să fie sute de mii de telespectatori care se uită. Cum ar veni, dacă asta vrea publicul, asta-i dăm! Dacă, de mâine, un om cu handicap fizic ar fi bătaie de joc prin stabilimentele televiziunilor, ratingul ar fi chiar mai mare, dacă s-ar da pornografie sau chiar viol, ratingul s-ar da peste cap. Nici pedofilia n-ar închide colivia, ba chiar ar ridica nivelul intellectual al uitătorilor, că doar “amatorii” se găsesc în toate categoriile socio-profesionale și se fac presiuni din cercuri înalte pentru “liberalizare”.

De mare perplexitate a fost și răspunsul unuia Onisei de la CNA care a spus că instituția stătătorilor degeaba din care face parte a avut agenda încărcată. Apoi Neamțu sau glasul copiilor nenăscuți l-a periat pe Turcescu făcându-l “conservator” așa ca el, adică, iar aseară, cred, Andreea Pora le ținea hangul celor de la CNA care tac mâlc fiindcă sunt amenințați de Antene cu desființarea. Nimeni nu părea că înțelege nimic! In realitate, ăsta e caz penal!
C.N.A., ceva?
Fata are probleme de mică, după cum a povestit Stela Popescu, singura indignată din show-bizz, care știa asta de la Anda Călugăreanu, i-a murit mama când avea 15 ani și, din câte s-a vorbit la vremea respectivă, Tufaru nu voia să-i dea banii la care avea dreptul după moartea mamei, și-a interupt școala, a făcut, evident, alte depresii, a ajuns să mănânce compulsiv și a devenit supraobeză. A fost mirosită de profitorii care i-au invadat casa și viața, probabil și pe fondul lipsei de afecțiune de care trebuie să fii suferit. Şi, după moartea Andei Călugăreanu, a fost expusă la televizor unde ea “cerșea” un loc de muncă de la prietenii maică-sii și ei o trimiteau la croitorie. Ultima dată când a arătat ca un om normal a fost la înmormântarea Andei Călugăreanu, TVR-ul trebuie să aibă imagini.

Până una-alta, Cotoroanța cu negul uriaș a trimis-o la Capatos, printr-o provocare lansată de o obscenitate sau divă de televiziune. In orice caz, cineva ar trebui să se sesizeze pentru că fata are pensie de “boală” și nimeni, nici cei care i-au făcut poligraful n-au scuza “semnăturii pe propria răspundere”. In plus, am văzut că o întrebau dacă a făcut sex pe bani, dându-i de înțeles că doar asta e prostituție. Prostituție e și când te culci cu șeful pentru un post în televiziune sau oriunde și când îți vinzi sufletul pe bani! Jurnaliștii lu’ Pește să treacă ei pe la poligraf înainte să-i pună pe alții!


PROGRAM TV HUO, Ştirile TVR1!

Aseară, între 20:40 și 20:45, un clip publicitar care promovează Ştirile TVR a fost împănat cu reclamă la Ponta. Se spunea în spot: spectacolul știrilor bine făcute (plagiat după Iohannis) și ceva de genul…care unește, nu dezbină iar, pe fundal, Ponta dând mâna cu nu-știu-cine, pentru că a fost așa un șoc iar, mai târziu promo-ul și-a revenit la normal (adică fără Nebun).
Mă rog, asta-i vestea proastă!
Vestea bună vine de la meteorologi: n-a mai nins în octombrie, ca anul acesta, taman din ”88. Cum ar spune cercetătorul american, asta înseamnă că, la anul, o s-avem o revoluție și un proces sumar urmat de-o execuție!
3,3 mil. de români vor primi cupoane pentru alimente prin poștă, plătite de UE dar ștampilate de PSD și distribuite de primarii lor ca și când ar fi pomană de la Ponta!
“My name is Bryony and I only have one child. Wherever my child and I go, we are pursued by questions and statements such as: “When are you going to have another one? Are you thinking of number two yet?” And “You must be trying for the next by now?”
This last one is my favourite, because it presumes I might start discussing my sex life over a cup of coffee and a cream bun at soft play. “Oh yeah, we’re doing it at least three times a week. Mostly missionary. In the bedroom – I know, we’re so old-fashioned! – though the other day the mood took us while we were brushing our teeth in the bathroom. When it finally happens, I will be sure to share with you all the details of the conception. Now, would you mind passing the sugar, please?”” http://www.telegraph.co.uk/women/womens-life/11190458/Why-should-women-be-judged-on-the-size-of-their-family.html 

A murit Wonderful life/BLACK

Aseară, sub unul dintre butoanele telecomenzii TV, o maimuță știristă se fâțăia mândră de ea că poate să spună minciuni despre cum își sărbătorea “agramatul” Ceaușescu ziua de naștere. Când vine vorba de dictatorul mort și-ngropat presa noastră, jugulată în restul timpului de auto-cenzură, își permite luxul să gândească liber.
Apoi, pe fondul unor imagini care n-aveau nici o legătură cu ce debita, o voce masculină hârșită în emisiuni trucate de reality-show, întărea X-ul și 0-ul reciclate în gura prezentatoarei și mai punea și de la el. Astfel, după părerea guristului, muncitorii ieșeau la defilare de ziua dictatorului, adică pe 26 ianuarie. În timpul ăsta, pe ecran se dădeau imagini cu defilări de 1 Mai sau 23 August, pentru că numai atunci aveau loc și drept dovadă că nu erau din ianuarie stăteau pomii înverziți din imagini.

Mai deunăzi, un alt post TV de falsificat adevăruri mânca un… dădea o ŞTIRE nouă despre revoluția din “89: românii au ieșit atunci în stradă pentru că n-aveau libertate de exprimare! Asta se țese frumos într-o strategie de comunicare (șmecherie de vorbe!) cu alt balon de gumă spart din ce în ce mai des în ultima vreme ca să ne aburească ecranul: cum poate să fie cineva nostalgic, țipă câte-o exaltată, când acuma sunt atâtea televiziuni, în timp ce, pe vremea lui Ceaușescu, erau doar două ore de program pe zi!

Şmecheria e evidentă: românii au ieșit în stradă ca să existăm noi televiziunile! Şi să facem ce vrem, cum tot zice USL-ul după 2012!
Ar fi fost bine ca românii să iasă în stradă ca să-l dărâme pe dictator pentru dreptul la libera exprimare dar n-a fost așa.

În București, românii au fost aduși la un miting de susținere la ordinul lui Ceaușescu, miting infiltrat de “agenții schimbării” veniți de la Timișoara care au produs panică și agitație (zgomot, fum de scenă, înțepături) până când cineva a strigat Jos Ceaușescu. Manifestațiile au continuat, nu-știm-cine a început să omoare oameni iar, după ce “revoluționarii” au preluat Televiziunea Română, programul TV liber nu făcea decât să tot cheme românii ca să apere Televiziunea (cu prețul a peste o mie de morți), să panicheze populația cu otrăvirea “fântânilor” iar, între două “communicate importante pentru țară” se dădea folclor sau această piesă perfectă It's a Wonderful Life a artistului cu nume de scenă Black, cel care tocmai a murit în urma unui accident de mașină.

Deci, ca să fim mai exacți: ieșea “revoluționarul” pe post și zicea Teroriștii care îl apără pe Ceaușescu și regimul trag din toate părțile, Au mai fost uciși atâția oameni, Veniți de apărați Televiziunea! După care dădeau It's a Wonderful Life.

La mai mult de-un sfert de secol de la “revoluția” care nici vorbă să fii fost anomică (așa cum încearcă unii s-o dea la-ntors) oamenii sunt în continuare uciși (prin alte metode), Televiziunea este permanent apărată, cu orice preț și indifferent câte victime face dar Black n-a mai trăit să vină în primăvară la București cu It's a Wonderful Life.

A murit Black. Cântăreţul de 53 de ani trebuia să concerteze la Bucureşti
http://www.gandul.info/magazin/a-murit-black-cantaretul-de-53-de-ani-trebuia-sa-concerteze-la-bucuresti-14996814
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu