luni, 19 februarie 2018

Olimpiada de iarnă și Eurovisionul



Am vizionat, prin forța împrejurărilor și după vreo lună-jumate de teren forțat, oarece Eurovision și Olimpiadă de iarnă, timp în care m-am scutit de știrea globaliștilor despre creșterea perpetuă a prețului la ouă în Romînia. Preț care, de altfel, a scăzut, de cîteva săptămîni, la 45-50 bani, adică la prețul de vara trecută. Dar, sigur, scopul acestei știri nemuritoare, însoțită îndeaproape de prognoza meteo plină de “noi cicloni periculoși” ne generează nouă obișnuitul telefon de peste hotare, de batere în retragere, după modelul: Ce-am văzut la televiziunile românesti… Lumea sărăcește din ce în ce… Doooamne, ce e în România…?! Nici nu-mi vine să mă mai întorc!
Dar, umflarea ouălor în TV - care poate fi și-o boală, nu doar inflație – trebuie să fii impactat (nu-i așa?!) o lume întreagă, dacă nu cumva transmisiunile, din oră în oră, pe n-șpe televiziuni, nu vor fi speriat chiar, cu viteza sunetului, obișnuitul asteroid care trece pe lîngă noi, de cîteva ori pe an, la o aruncătură de băț de cîteva milioane de km.

În orice caz, Elon Musk și-a trimis mașinuța preferată în cosmos (de teamă să nu cuibărească vreun telespectator fazan în ea) și asta imediat ce indicele Dow Jones a făcut o cădere de Fe și Ca de 5 mld. dolari, posibil umflați, iar moneda virtuală Bitcoin, acest călăreț fără cap al internetului, a leșinat brusc scăzîndu-și valoarea.

La olimpiada de iarnă din țara mîncătorilor de căței au fost înființate noi și noi probe acrobatice și alte giumbușlucuri sportive…
- Doar pescuitul la copcă a lipsit!
… pentru cei care, speriați de prețul cofragului din Romînia s-au hotărît să-și ia o a doua slujbă temporară în Coreea de Sud și poate să întîlnească o majoretă din Coreea de Nord unde și găinile posibil că se ouă doar la o bătaie din palme.

Au fost și cîțiva pui zburați din concurs, o coreeancă la short-trek ce s-a agățat de sportiva de pe primul loc, acolo unde-s ouăle de aur de care nici noi nu prea avem parte și, incredibil dar adevărat, un rus dopat la… curling (jocul ăla de-i ziceam noi păici (ruble), pe vremuri!).
În țară, unde cîntatul e ocupația principală, prezentatoarele de la Eurovisionul natal au strîns pernuțe pe crupe de frica încălzirii economiei în jurul ouălor dar s-au zgîrcit la masca de ou pentru păr iar februarie, luna împerecherii la păsări, a stîrnit o bătaie cu fulgi de nea.

În schimb, scenariul prezentatorilor de-aseară, de la Sighișoara, mi-a plăcut. Noi nu trebuie să fim “funny”, “explozivi” și umflați în pene. Poate ăsta ar trebui să fie stilul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu