joi, 27 iunie 2019

Epoca Salvatorismului sau Jucăria: Păpușa Albă - Păpușa Neagră



Aseară la Antena 3 (prin intermediul unui post craiovean) soții româno-americani au povestit cum le-a venit ideea cu adopția. Fiica lor a jucat într-o piesă de teatru cu tema asta și, inspirată fiind de povestea pusă în scenă, le-a sugerat părinților: ce-ar fi să ne luăm și noi o orfană?
- Exact ca în Jucăria, cu Pierre Richard!
Jucăria este un film excepțional, franțuzesc, genul de film pe care americanii nu l-ar face niciodată sau, dacă ar îndrăzni cineva să abordeze genul ăsta de subiect (așa cum Charlie Chaplin a îndrăznit să facă Timpuri Noi), acela ar trebui să se exileze în urma linșajului mediatic împroșcat cu acuzații repetate de communist.

Jucăria, este o satiră tragi-comică, cu final fericit, îndreptată asupra bogaților care o iau razna de la bani, ajungînd să-i cumpere copilului, pe post de jucărie, un om.
 
Filmul începe cu evacuarea umilitoare, din propria casă, a unor săraci. Nu, nu vine o procuroare să-i scoată cu forța! Pur și simplu, bogații intră în căminul nepricopsiților și, în timp ce aceștia luau masa, le oferă o sumă enormă pentru conacul neîngrijit în care locuiau, cu condiția ca familia să se ridice și să plece imediat. Iar aceștia se execută, fiindcă oferta era de nerefuzat.

Asta consideră c-au făcut soții Săcărin: o ofertă de nerefuzat. S-au dus în căminul unde creșteau două fetițe luate de la orfelinat, cu două păpuși – una albă, una neagră – iar fetița care a primit păpușa neagră s-a ales cu doi părinți care știu mai bine decît ea și decît legea din România care este interesul superior al copilului.
Ştim asta pentru că soții Săcărin au o idée fixă în ce privește dreptul de-a alege al fetiței cu păpușa neagră, considerînd că un copil de opt ani n-are discernămînt și nu știe ce vrea. Inc-odată, asta deși legea dă dreptul copilului de-a alege.
Acestea fiind zise, soții româno-americani au inversat procedurile firești, adică, mai întîi, au înșfăcat copilul, cu mîna unei procuroare, iar acum îl țin în perioada de potriveală.

Dincolo de ce se spune, de-o parte și de alta, există ceva ce, în mod clar, îi incriminează pe soții Salvatori (Le spun Salvatori fiindcă tot timpul fac trimiteri la etnia “păpușii”; ex. G. Săcărin n-a găsit altceva de spus decît că, atunci cînd a auzit că e de etnie romă, primul lucru care i-a venit în cap a fost: Ce noroc pe capul ei să trăiască la New York unde lumea e, nu-i așa, color blind! Blind, blind dar ați băgat de seamă!).
De ce, acești soți trăitori într-o țară unde, practic, nici nu știi ce chiloți să-ți cumperi dacă nu întrebi psihologul, nu au abordat problema potrivelii, încă de la început, cu specialiști, în loc de abordarea cu “păpușa neagră”.
Indiferent de precondiționarea copilului, psihologul specializat știe ce să facă. Sau… n-a vrut niciunul?
P.S. Bîrfa despre cum copiii au consumat alcool în casa asistenților maternali este o ipocrizie în cel mai pur stil american. Ştiți că, p-acolo pe unde s-a interzis definitiv tutunul, prin parohia lui Swartzeneger, vînzătorii de droguri se duc tiptil  și cu inima cît un purice, cînd fac livrări, ca să nu-i vadă alți doritori din zonele bogate, fiindcă-i atacă pe viață și pe moarte (jurnaliștii americani au făcut o serie de reportaje cu asta).
Este evident că, în cazul de față, copiii trebuie să fii gustat, nu consumat. Mi-am adus aminte că, în Copiii căpitanului Grant, cred, copiii primeau un pic de alcool, ca medicament. La noi, se obișnuiește a se da copiilor să guste, ca să nu aibă curiozitatea de a bea pe ascuns, și regula e că toți se strîmbă a neplăcere. Alcoolismul, la copii, apare acolo unde se trăiește în condiții mizere, în general.
Deci, lăsați-mă, cu ipocrizii politically correct, venite din țările unde se interzice tot și tot crește consumul de droguri. Apropo, “păpușa” a primit ceva… pastiluțe?
 “Despre procedura de adopție mă abțin să spun prea multe, deși am vorbit cu judecători civili care au exprimat la rândul lor îndoieli.”  https://www.moise.ro/2019/06/22/ce-este-in-neregula-in-cazul-de-la-baia-de-arama/

Aşadar, totul s-a urgentat în ultima lună, astfel încît Hans Klemm să nu plece cu o problemă nerezolvată!”  https://www.cotidianul.ro/doua-documente-care-arunca-in-aer-adoptia-sorine

https://www.incorectpolitic.com/adoptia-sorinei-si-traficul-de-copii/i/
https://www.gazetadeinformatii.ro/ce-rol-are-ambasada-sua-in-cazul-sorina-in-ce-baza-legala-au-actionat-adoptatorii-ca-sa-ii-faca-pasaport-inainte-de-preluarea-ei/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu