miercuri, 8 aprilie 2020

Planeta Şobolan



Într-adevăr, despre “moartea” economică, post-covid, ar trebui să se vorbească, însă, deocamdată, cei care au asmuțit pandemia țin cu dinții de ea, 45 min. la știrile de la 19:00. De frică.


Pandemia asta e știință sau experiment?


Sunt cîteva filtre (nu e mare filozofie) care ajută pe oricine să discearnă adevărul de minciună, știrea de propaganda plătită. Mi-e și rușine să le spun fiindcă sunt prea simple și se referă, în principal, la calitatea și interesele răspîndacului, patosul, agresivitatea sau “bunătatea” studiată din vocea jurnaliștilor, tragerea la temă, concluziile mereu aceleași și binențeles, obișnuința (mă jenez să-i zic experiență) de a recunoaște unde bate uruiala TV. Sunt chestii banale, pe care aproape oricine poate să le citească, mai puțin cei care nu se pot dezlipi de confortul maniaco-dependent al încrederii în televizor. Încrederea e cel mai mare lux.

Altfel, de mult nu se mai străduiește nimeni să ne tragă-n piept prin metode creative și complicate, doar se bătătorește locul cu picătura chinezească. Ce-i drept, nici nu mai are cine, fiindcă puterea a ajuns în mîna oamenilor mici. Sau care, dacă n-au fost mici, s-au cocîrjat sub povara plăcută a marjei de profit.

La momentul ăsta și după toate aparențele, să fim cinstiți, această noutate globală pare o provocare (provocare, criză, război, fiindcă pandemie nu prea i se mai spune) a Doctorilor (termen generic pentru medici, cercetători, patroni de medicamente). Evident, nu toți sunt parte din complot, unii chiar sunt victime în războiul ăsta.

Deci, avînd în vedere că nu există dovezi indubitabile cu privire la vinovații inițiali, ce ni se întîmplă acum, este rezultatul firesc al apropourilor bătute, timp de zeci de ani, prin intermediul campaniilor de presă. La noi, cel puțin, se încearcă declanșarea epidemiei de gripă în fiecare iarnă. Epidemie înseamnă achiziționarea de tratamente și echipamente medicale fără licitație, donații care nu știm unde se duc și neobosita campanie de vaccinare anti-gripală obligatorie (în Italia un domn îmbolnăvit grav de acest vaccine a cîștigat procesul cu producătorii).
Vorba-aia comunistă, dacă nu putem să te convingem, te obligăm: botniță de urgență sau vălul fundamentaliștilor medicali. Plus, 4 000 de miliarde taxă de protecție, pînă acum.

Şi, e de-abia începutul, pentru că, în curînd, vom ajunge toți șoareci de laborator!
Apropo, pandemia asta e știință sau experiment? Fiindcă, nu-i așa, după cum spunea un banc după vremea lui Ceaușescu, dacă era experiment (comunismul) nu-l încercau mai întîi pe oameni, nu…?!
“These two developments are linked, because the most intimate data we can provide about ourselves – our genetic make-up – is already being harvested for ends we aren’t aware of and can’t always control. Some of them, such as better medicines, are desirable, but some of them should worry us.”  https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/feb/16/dna-hugely-valuable-health-tech-privacy

“Împreună cu organizațiile internaționale, trebuie promovate cercetările privind vaccinurile. Trebuie o cooperare cu companiile media, astfel încât în ​​cazul unei pandemii piața să poată fi inundata rapid cu mesajele și informațiile dorite (care sunt redactate de OMS), iar alte mesaje trebuie suprimate din punct de vedere tehnic.”  https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/medicul-vasile-astarastoae-pandemia-covid-19-un-pericol-real-sau-manipulare--248305.html

“Să nu ne miram daca vom avea mii de morti suspecte, dar care nu vor fi niciodata incadrate la morti din cauza coronavirusului pentru ca ar strica statistica oficială! Totul pentru Partid! Totul pentru Conducator!”, a conchis Tăriceanu.” Citeste mai mult: /adevarul.ro/news/politica/tariceanu-acuza-nu-miram-vom-mii-morti-suspecte-nu-vor-incadrate-morti-cauza-coronavirusului-strica-statistica-oficiala-1_5e8ae6ad5163ec427179a52d/index.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu