sâmbătă, 16 mai 2020

Anul întîi, Anul Noului Coronavirus



Din articolul Another Week, Another Governor with a God Complex https://www.activistpost.com/2020/05/another-week-another-governor-with-a-god-complex.html

În Cape Town, Africa de Sud, locuitorii beneficiază de o “fereastră” în care au voie să facă mişcare în aer liber. Pe durata acestei “exercise window”, de la 6 la 9 dimineața (pe modelul aplicat deținuților în penitenciare), distanțații social ai planetei au dreptul să se plimbe pe plajă. Dar nu să intre în apă.

Aşa stînd lucrurile, surferii au încercat un protest mut pe plajă, motivînd că, în ocean, practic, te poți distanța la infinit, deci, de ce nu?


Uite d-aia! Şi, ca să n-o mai lungească, forțele de ordine i-au arestat fiindcă stăteau nemişcați, în loc să facă paşi, încolo şi-ncoace, în perimetrul delimitat de Coronavirus.

Articolul mai conține şi alte absurdități ale noii prosteli globale.

https://www.lemonde.fr/societe/article/2020/05/16/etre-druide-au-temps-du-coronavirus_6039846_3224.html (Druizii au sărbătorit, după noul Coronavirus, echinocțiul de primăvară (din 22 martie) abia acum.)  

Despre absurditățile de la noi…

Doar cîte ceva, scurt, că nu merită: protecția pe care o dă masca aceea de intimidare a omului în fața coronavirusului, este la fel de adevărată ca raportările de morți de covid. Doar 13% nu aveau comorbidități şi nici aceia nu erau sănătoşi tun; nu s-au făcut necropsii. Asta, din spusele chiar ale ministrului sănătății: OMS a recomandat să raportăm toate infectările cu covid iar noi am ales să declarăm şi morții! Ştiu că e un terci de cuvinte, dar aşa a spus.

Minciunile nu pot susține un adevăr, de aceea, contestările unuia sau altuia, sunt combătute, în mod aiuritor cu fraza: Şoc! Popescu nu crede în coronavirus! Sau nu crede în “puterile” lui. Dă-l dracu’, ce, e şef de sectă!

În fine, masca, înțeleg că opreşte scuipatul (mai ales la sunetele englezeşti rostite cu limba-ntre dinți) şi-i ajută pe unii să-şi dea duhul mai repede, dar mănuşile?

Mănuşile, să fie clar, sunt răspînditoare de orice. Puțină lume ştie să umble cu mănuşi de plastic şi, la urma urmei, nici nu se poate păstra, practic, nici un fel de igienă cu acele mănuşi purtate în tot locul. E de-o prostie… toată tevatura asta…

Lumea umblă cu aceleaşi mănuşi pe stradă, în autobus, oriunde; oamenii vor duce mîna, acoperită în plastic, la față (instinctiv, îşi vor proteja, mai degrabă, palmele), vor strănuta în mănuşi, vor merge la supermarket unde vor alege, înmănuşați de-azi de dimineața cu aceleaşi mănuşi, produsele atinse de alți şi alți cetățeni la fel de bine echipați iar, într-un final, la maşină sau acasă, îşi vor scoate plasticul de pe mîini, cu chiu, cu vai şi cu toate degetele, şi vor duce mîna la ochi.

E de-o prostie incredibilă. Oamenii, pur şi simplu, sunt învățați greşit.

Toată treaba e să ai memoria mîinilor, să te simți şi să te ştii, dacă eşti curat sau murdar, şi să faci ce trebuie, în consecință.
Igiena mîinilor şi binecunoscutul “să nu-mi sufli-n gură” feresc de o sută de alți microbi, inclusiv de nenorocitul de E-Coli cu care se-ntîlnesc copiii, în fiecare an, în taberele şcolare.

Cam asta. A, ar mai fi ieşirea, apparent radicalizată a Preşedintelui care, în realitate, ar vrea să încaseze “glonțul” în locul altora. Ar da mult, să dea timpul înapoi! A şi dat, dar tot degeaba, plus, e ceva ciudat, Preşedintele e tras la față.



Şi Dr. Arafat a început să promoționeze, la TV, vaccinul gripal, covidat, ce-o fi. Dar, n-avem voie să spunem, fiindcă e teoria conspirației. - Bill Gates: Normalitatea se va reinstaura numai după ce vom fi vaccinat in masă intreaga populație a globului.”  https://www.amosnews.ro/plandemia-documentarul-cenzurat-2020-05-12

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu