marți, 5 mai 2020

Pandemişti şi Realişti



O trecem la morți de Covid 19?

“Una dintre cele mai uimitoare însuşiri caracteristice raselor domesticite de noi constă în faptul că vedem la ele un anumit soi de adaptare, care nu s-a produs spre binele animalelor sau plantelor domesticite, ci ca să fie folositoare omului şi să-i facă acestuia pe plac.” The Origin of Species/Charles Darwin

Înțeleg că, în timpul acestei pandemii de ştiri spectaculoase, inspirate dintr-o poveste reală despre virusul din China, unii au fost amendați sau interzişi pe motiv de fake-news. Serios?!

Viorel Cataramă vrea să se autoinfecteze ca să afle dacă pandemia asta e un fake şi nu reuşeşte. Mai bine, cumpără teste de Covid şi demonstrează, precum preşedintele Tanzaniei, că s-a găsit Covid şi la capre. Acolo pare să fie pandemia, în teste!
Tu, Autoritate Înalt-Competentă, ne minți de două luni că toți românii testați cu Covid-19 au fost “ucişi de coronavirus” – în timp ce noi toți ne facem că te credem - şi abia, mai ieri, recunoşti că, de fapt, i-ai îngropat pe toți într-un fel de statistică utilă doar specialiştilor, dar nu permiți o opinie, chiar extremă, din partea cuiva care intră la idei şi nu mai are încredere în stat!

Laşi gurile astea de fototapet scorojit din televizor să facă instrucție cu românii închişi în case – domiciliul devenind un lagăr modern de concentrare – îi ameninți pe oameni cu spitalul (internarea forțată), în cazul cînd ar putea fi depistați pozitiv la covid iar CNA-ul amendează aşa-zise fake-news, dar lasă să zburde, fără frica de infectare şi fără mască, imbecilizarea TV de la ora cinci?

Ce a fost adevărat din tot ce s-a dat la televizor de cînd se vorbeşte de pandemie?

Covid 19 a răpit-o dintre noi pe o tînără de doar douăzeci de ani, demonstrînd încă o dată faptul că virusul nu iartă pe nimeni, chiar şi tinerii îi cad pradă, bla-bla, bla-bla…

E o ştire reală? Faptul că cineva era în comă, din cu totul alte motive decît pandemia, sau mai avea două zile de trăit (şi atît a trăit), dar i s-a ataşat şi pozitivarea la covid, înseamnă că persoana “a fost răpusă de covid”. “I s-a ataşat”, e un pic fake sau se acceptă?

Nu de alta dar, astăzi, am văzut-o pe prezentatoarea TVR 1 anunțînd în preambul că “Relaxarea vine cu obligativitatea purtării măştii de protecție în public.”, pentru ca, în ştirea pe larg, să spună adevărul: în spațiile publice închise. (TVR/10:02/5 mai 2020) Ce e ăsta? Un mini fake-news? Se acceptă?

Observăm, peste tot, în mediul nostru înconjurător, din ce în ce mai restrîns (asta fiindcă, ni se sugerează, la instrucție, că noi înşine suntem virusurile) că sunt oameni, domesticiți de televizor, care poartă mască de cîrpă în propria maşină sau, aiurea, pe stradă, unde pe o rază de sute de metri nu mai e țipenie de om. Ăştia, de la cine şi-au luat informația?

E posibil să mă întîlnesc cu unu’ d-ăsta, care să-mi atragă atenția că n-am înțeles bine?
Nu de alta, dar, văd că mai toată lumea se aşteaptă la un soi de “război rece” - ca pandemia, deh! - însă, mai realist este să te aştepți la neaşteptat.
Pregăteşte-te să fii uimit! Şi să-ți dureze!
“One of the most remarkable features in our domesticated races is that we see in them adaptation, not indeed to the animal’s or plant’s good, but to man’s use or fancy.” The Origin of Species/Charles Darwin
Viorel Cataramă: “Cer să fiu lăsat să mă autoinfectez, să demonstrez că nu se întâmplă nimic”
Citeşte întreaga ştire: Viorel Cataramă: “Cer să fiu lăsat să mă autoinfectez, să demonstrez că nu se întâmplă nimic”
Președintele Tanzaniei respinge testele COVID-19 după un rezultat pozitiv la o capră   https://www.hotnews.ro/stiri-international-23972744-presedintele-tanzaniei-respinge-testele-coronavirus-defecte.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu