vineri, 31 iulie 2020

Războiul lașilor. Guvernarea “Mască și jujău”



Dar, mai întîi, gravida de la Arad, care a murit “de covid”, era purtătoare de mască? Fiindcă, directorul Spitalului județean Timișoara spune că era hipoxică (lipsă de oxygen în sînge) și face reproșuri personalului medical care s-a ocupat de ea așa de bine, c-a murit femeia în ambulanță! (UPDATE: Femeia își arătase, pe facebook, dezaprobarea pentru obligativitatea purtării măștii. Foarte interesant!) 

Apoi, oare cum se numește acela care vrea să-i determine pe alții să facă ce vrea el, indifferent de consecințe?


Păi, în practică, se numesc PSD+PNL și aproape tot Parlamentul României care, de aproape jumătate de an, legiferează vidul din covid. Primele două gargare politice se potențează reciproc, chiar acum, cu gaz, pe televizoare, printr-un așa-zis conflict care ține loc de campanie electorală, în timp ce leproșii sunt infectați în spitale, sufocați și uciși cu sînge rece, de stress și nu numai.


Iohannis și Ciolacu, în conflict? Terminați-vă! Am mai văzut asta, la Băsescu și Ponta. Nu se poate, aceiași consultanți care vînd același “studiu de fezabilitate” pentru asimptomatici, indifferent că e vorba de politică, boală, publicitate de orice fel?
Doar pentru că avem reclamă la alergii, te mănîncă să votezi?
Îți crapă fierea dacă nu pui ștampila împotriva unuia sau altuia dintre mincinoșii care s-au înțeles să ne eradicheze drepturile individuale înainte să eradicheze “pandemia împreună”?

Asta, fiindcă tot am văzut că sunt, în circulație, trei spoturi diferite care vînd pastille de ficat oricui are simptome de oboseală și stress, simptome pe care tocmai Guvernul Orban & Aliații le provoacă, pe bani mulți. Să știți, că, deși omul poate avea mai multe boli, dacă poate fi identificată și o afecțiune a ficatului, atunci, cel mai adesea, pastille de ficat se prescriu, nimic altceva! Dar, tu, Parlamentule, să nu reglementezi nicicum publicitatea la medicamente, fîindcă, nici un moment n-a fost voba de sănătatea populației sau de eradicarea coronavirusului. Ba, chiar, din contră!

Voi, ăstia, care vă pretindeți Aleși, rezidenți ai monumentului ceaușist transformat în spital, ar trebui să vă numiți Partidul Liberal al Covidului, Partidul social al Autismului, Uniunea Salvați Cancerul în România ș.a.m.d.

Deci, în fine, pentru ce să mai votezi? A mai rămas ceva din democrație? Pandemia a înlocuit democrația și a venit aici să stea atît cît e nevoie, vorba lui Tătaru, sau pînă cînd va purta toată lumea botniță și jujău. Deci, pe cine să votezi, pe cei care promit că gestionează mai bine pandemia veșnică?

Mă gîndeam, oare de ce românii nu acceptă să se conformeze, de ochii lumii, avînd în vedere că noi avem experiență în domeniu. Un motiv este evident, acum sunt restricții mai umilitoare decît în communism apoi, vătafii liberali sunt mult mai proști și aroganți decît comuniștii, plus că, două ore pe zi de propagandă enervantă nici nu se compară cu sute de ore adunate în zeci de organe de presă. 81%, spune un sondaj, își iau informația din televizor

Acum, deja, nu mai poate fi ascuns: ăsta e un nou regim, nu o pandemie. O pandemie nu se instalează cu minciuni și campanii de presă!
Și nici nu justifică lejeritatea cu care s-a tolănit pe șezlongul politicii, stătutul PNL! 

Ciudat, totuși, pare că PSD l-a acoperit de legi, așa încît să nu dea socoteală niciodată, indifferent de abuzuri și, în același timp, ranforsați de Poliție și Jandarmerie, PNL-iștii par să nu se teamă deloc de cealaltă față a monedei. Ba, chiar, ăi mai din frunte bagă bățul prin gard la popor, de cîte ori li se face chef de distracție.
Domnule, l-ați văzut pe acest Stamule, ca să dau doar un exemplu, unul dintre sufletele petrecerii perioadei covide? Zici că e un bagabont, domnule, care hăndălește pe lîngă casele de schimb valutar și amenința că-ți dă un cap în gură dacă nu schimbi euroii la el. Mai deunăzi, îi scotea ochii unei moderatoare că, din cauza contestatarilor din televiziuni (nu doar după internet) nu le-a ieșit lor așa de bine implementarea credinței în covid. Dobitocul nu înțelege că nu poți să le bagi românilor călușul pînă-n exudatul faringian, fără ca să nu te-nșface vreunul de gît.
Asta e, deocamdată, cioclii nechemați de la putere chiar cred că ar putea să facă aici Coreea de Nord!

Nu-i nimic, evoluăm împreună.  Uite, de-o pildă, noi am înțeles, abia acum, de ce țin morțiș americanii să aibă dreptul de a deține arme. Democrație tînără, deh!

Am încredere în oameni, sunt imprevizibili!
“Supunerea civică are sens dacă se face într-o ordine de drept, raţional-argumentată şi acreditată, adjudecată prin autoritatea instituţiilor de drept. Ba, încă, nici măcar atunci supunerea absolută nu este chiar o obligaţie absolută, dreptul de a protesta, de a vorbi liber sau de a manifesta împotriva deciziilor, programelor, politicilor oficial-legale nu poate fi nicicînd anihilat.”  https://www.bursa.ro/practica-militieneasca-a-controlului-social-67095933
“"Acest caz este unul tragic, foarte grav, a pus probleme foarte grave de comunicare în primul rând, nu a fost anunțată nici maternitatea, nici noi de acest transfer. Am fi dorit, dacă colegii de la Arad au considerat un caz care-i depășește, să vina mai repede. Pacienta era un caz clasic de ATI, nu avea probleme ginecologice", a spus RAUL PĂTRAŞCU, manager spitalul județean din Timișoara.”  https://a1.ro/news/social/noi-detalii-in-cazul-gravidei-din-arad-care-a-murit-in-ambulanta-id1012562.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu