luni, 3 august 2020

Războiul lașilor. Supune-te somațiilor noastre!

https://freefrompress.blogspot.com/2020/08/aceasta-scriitura-este-un-fake-news.html

Mai întîi, aflăm din sondaje SNOP că, în perioada pandemiei, 81% dintre români s-au informat de la televizor. Ar trebui s-avem 81% success în zădărnicirea coronavirusului, nu? Eh, lasă, mai avem timp! Încă n-am avut cererea în căsătorie și nunta celor care au învins în lupta cu covid. E o logistică, dom-le, n-ai idee!

https://anticancerantiteroare.blogspot.com/2020/08/razboiul-lasilor-crezi-sau-mori.html


“Supune-te somațiilor noastre!” Nici nu mă mir că vocea care a rostit cacofonia a fost aproape melodioasă, în loc să sune ca un tunet. Și nu e prima dată cînd ordinul mascaților sună a conversație, în timp ce tentativa de negociere bate în amenințare. Pe sistemul ăsta, Drepți!, să zicem, ar putea fi înlocuit cu Ȋndreaptă-te de șale, arată că îți pasă!, și-ar veni după grenadele cu gaze lacrimogene. Încercați cu ilariant, poate iese mai bine!

Indiferentă la tenacitatea unei întregi armate de constrîngători, povestea pandemiei se scrie singură, în cercuri concentrice, încă de cînd a fost aruncată piatra. Ultima întîmplare cristalizează, în cel mai minimalist mod cu putință, ce trăim de șase luni încoace: antagonismul dintre mascați înarmați și poporul pacient, în pielea goală.
În rezumat, mascații sunt chemați să potolească un tînăr aflat într-o stare de agitație extremă, după ce fusese dat afară cu forța dintr-un spital de psihiatrie. Operațiunea de imobilizare a bărbatului este ratată, în cel mai infantil mod cu putință, după care mascații aruncă cu grenade lacrimogene spre el, din holul blocului, și-l determină pe bietul tulburat psihic să se baricadeze în casă, pentru ca, un pic mai tîrziu, după ce se agită, o vreme, în balcon, la vederea armatei de ambulanțieri și oameni ai legii în stare de alertă, să se arunce în gol. Scapă cu viață și cu un picior rănit, dar este înșfăcat de mascați și bătut. Cel mai probabil, i se injectează un calmant la fața locului și moare la spital în urma unui infarct.

Astăzi, doctorii pandemiei, încă nediagnosticați cu vreo afecțiune psihică, perseverau, la o televiziune de casă, în amenințări cu ipotetice date suprarealiste despre ce-ar fi fost dacă s-ar fi testat mai mult. Ca și cînd, în țara asta, nu s-ar mai întîmpla nimic dincolo de ochelarii lor de cal.

Deci, ce-avem noi aici? Un bolnav căruia i se refuză spitalizarea, așa cum, pînă acum, refuzați au fost bolnavii suferind de alte boli decît asta la modă, covidată, iar, mai nou, inclusiv bolnavii simptomatici, chiar pozitivați cu coronavirus și doritori de internare, sunt refuzați pe motiv de spitale pline. Asta, pentru că locurile în unitățile sanitare sunt păstrate pentru cei care refuză internarea. Deja, nu mai e nici glumă și nici măcar exagerare, spitalele chiar s-au transformat în pușcării: numai cine nu vrea e băgat în spital! Aberația pandemică e noua normalitate.

Apoi, intervenția Autorității: întîi dă cu lacrimogene și după aia, ori te supui, ori te sinucizi! Dacă ratezi sinuciderea, iei bătaie de la un grup de mascați și, dacă nici atunci nu-ți dai duhul, spitalul o să-ți vină de hac: stop cardio-respirator!

Evenimentele, mai ales tragice, petrecute în văzul lumii, reflectă ce se-ntîmplă, nevăzut și neștiut, în societate. Extinctorul pe care l-a avut în mînă victima, la un moment dat, dar pe care nu l-a folosit, denotă chiar o urmă de discernămînt. Mai mult decît au avut mascații.

Dar, spun specialiștii români, modelul suedez a fost unul brutal!

“Cinci poliţişti înarmaţi din cap până în picioare, ascunşi în spatele unor scuturi de protecţie, versus un individ dezbrăcat, neînarmat şi dezorientat. […] Bărbatul se prăbuşeşte pe o maşină şi supravieţuieşte pe moment. Rănit grav şi plin de sânge, tânărul este într-un final încercuit de poliţiştii. Dar nici acum nu este imobilizat! Mai mult, agenţii încep să-l lovească violent cu bâtele şi cu scuturile, în timp ce medicii aşteaptă pe margine.”  https://observatornews.ro/eveniment/interventie-agenti-actiuni-speciale-barbat-aruncat-gol-381917.html

“Astfel, suntem îndreptățiți să calificăm drept neconstituțional decretul de instituire a stării de urgență, având în vedere că în cuprinsul Constituției se prevede că restrângerea exercițiului unor drepturi se face numai prin lege, iar articolele consacrate decretului prezidențial nu prevede posibilitatea Președintelui de a impune o asemenea măsură.”  http://abcjuridic.ro/analiza-decretului-nr-195-din-16-martie-2020-privind-instituirea-starii-de-urgenta-pe-teritoriul-romaniei/
“Un bărbat dezbrăcat, aflat într-o vizibilă stare de agitație, a fost imobilizat cu greu de către polițiști, după ce a sărit în gol de la balconul unui apartament din Sectorul 3 al Capitalei.”  https://observatornews.ro/social/barbat-agitat-imobilizat-politisti-bucuresti-381495.html
“Fostul director al Serviciului Judeţean de Pază Olt, Dragoş Turcitu, a decedat sâmbătă, 1 august, la câteva ore de la externare, după ce a fost tratat de COVID-19.”  https://adevarul.ro/locale/slatina/un-politician-doar-43-ani-decedat-zi-externare-fost-tratat-covid-19-doua-teste-negative-1_5f258b6c5163ec427192cc6a/index.html


https://freefrompress.blogspot.com/2020/08/razboiul-lasilor-cu-civilizatia.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu