marți, 12 ianuarie 2021

Amintiri din Viitor


Vito Corleone, celebrul mafiot pe care toată lumea îl știe din filmul Nașul, avea 14 ani cînd Don Ciccio, șeful mafiei sicilienne i-a omorît tatăl, după ce acesta a refuzat să-i mai plătească taxă de protecție. După ce Paolo, fratele mai mare al lui Vito, care a jurat răzbunare, a fost omorît, la rîndul lui, de același Don Ciccio, mama lui Vito și-a luat de mînă copilul rămas și s-a dus să ceară îndurare pentru el, chiar de la șeful mafiei. Ȋnsă, Bossul nu voia să riște. Copilul o fi inofensiv acum, a zis el, dar, ca adult, va căuta să se răzbune.

În fața tentativei de pace eșuate, Signora Andolini își pune cuțitul la gît, dîndu-i o ultimă șansă fiului să scape, ceea ce îi și reușește. Femeia este împușcată iar Vito ajunge în America, New York, unde viața îl duce inevitabil (era pe la 1901) tot spre infracțiuni, deși băiatul avea oarece onoare și a încercat să-și cîștige traiul cinstit, la început.

Curînd este atras în lumea infractorilor mărunți și ajunge, împreună cu alți doi prieteni, s-o ducă destul de bine din furt de marfă din camioane, ceea ce a atras atenția unui mafiot local care, binențeles, le-a cerut o mare parte din profit. Vito, care de-acum avea și familie de întreținut, și-a încordat mușchii minții și, după ce l-a citit pe inamic, l-a confruntat direct. I-a oferit o sumă mult mai mică dar rezultatul a fost complet neașteptat. Mafiotul, impresionat de tupeul începătorului, i-a propus chiar să lucreze pentru el, numai că, Vito l-a citit bine și a băgat de seamă că bossul de cartier, deși nu se dădea înapoi de la a-i executa pe îndărătnici, n-avea spatele asigurat și toată șmecheria pe care se baza era intimidarea noilor imigranți.

https://freefrompress.blogspot.com/2021/01/primul-erou-actorul-bogdan-stanoevici.html

Așa că, la adăpostul zgomotului produs de o sărbătoare locală, Vito îi face o ofertă de nerefuzat lui Don Fanucci (îmi place cum îl cheamă!), membru al unei grupări mafiote numite Blackhand!   

Adică îl împușcă de trei ori, ca să fie sigur. Iar, de aici, își dezvoltă propriile lui afaceri – niciodată legate de droguri tari și prostituție – și își întemeiază propria famiglie, însă rămîne loial prietenilor și nu uită niciodată să răsplătească un serviciu.

În 1922, după 21 de ani, Vito Corleone se întoarce în Sicilia, cu familia, ca turist, desigur. După ce îi detectează și-i execută pe cei doi asasini trimiși pe urmele lui, Vito îl vizitează pe Don Ciccio și, după ce îl lămurește cine e (sicilianul era aproape surd) îl ucide și-și răzbună familia.  

Precizări – Din toate informările recente ale specialiștilor rezultă că vaccinarea, oricît de cuprinzătoare, nu ne va readuce la starea de libertate.

https://godfather.fandom.com/wiki/Vito_Corleone  "I'm going to make him an offer he can't refuse"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu