luni, 20 februarie 2012

MOARTEA UNUI PROXENET- “tragedie la tribunal”

De cate ori moare un om care a adus plusvaloare speciei umane, fie prin creaţia lui fie pentru că a fost doar un om cumsecade, se spune că l-a luat Dumnezeu la el pentru că Dumnezeu îi ia pe cei buni iar pe cei răi îi lasă pe Pămant, de parcă Pămantul ar fi groapa de gunoi uman a Universului. Rareori se întamplă ca, dintre resturile umanoide lăsate să ne polueze existenţa, vreun gunoi să dispară fizic din peisaj, iar atunci se spune că l-a pedepsit Dumnezeu. Explicaţia logică pentru ambele variante dată de predicatorii ideologiei creştine e “Crede şi nu cerceta!”, d-asta nici nun e batem capul!
Zilele trecute s-a dus la nefiinţe un astfel de rebut uman, Proxenetul Damaschin, ajuns celebru datorită faptului că s-a dat în spectacol la nunta uneia dintre surorile Gabor, pe care voia să le “protejeze” şi după ce au ieşit de sub tutela lui.

Ca să împiedice telespectatorul să se bucure de una dintre puţinele veşti bune care emană din televizorul apocalyptic, Pro-tvul, prin Iulia Vantur, a prezentat-o sub formă de “tragedie la tribunal”.
Proxenetul vedetă, compătimit de Pro-tv, făcuse greva foamei de necaz c-a fost încălţat de autorităţi şi, pe fondul unor boli de care suferea, a crăpat în sala de judecată, în sfanta zi de vineri, 17 febr. 2012, zi care ar trebui trecută în calendar ca sărbătoare mare, cu cruce roşie, în care nu se spală, nu se coase, nu se dă cu mătura de nuiele prin curte, doar se bea, se manancă şi se veseleşte. Pentru Pro-tv, însă, e o tragedie, pentru dacă-i moare proxenetul îi moare şi audienţa puţin. Apoi, moldovence din toate televiziunile tropăiau fericite cand venea vorba s-o barfească pe fosta nevastă a lui Columbeanu, mulţumite fiind că ele încă au aparţinător, ba chiar unele s-au şi măritat, ceea ce e un fel de Grand Supreme în tribul lor. Că doar pentru cine se fac targurile la rochii de mireasă transpirate!
Documentare despre prostituţie s-au făcut suficiente cat să înţeleagă orice ştiutor de carte că este o crimă împotriva umanităţii ca şi pedofilia. Sigur, în satul ăla în care un copil de 9 ani era prostituata locală, lucru normal pentru băştinaşii cu vorba dulşe, informaţia c-am ieşit din comuna primitivă, încă n-a ajuns. Lasă că, nici presa n-a insistat ca să nu pună într-o lumină proastă imaginea ţaranului roman falnic, avand în vedere că bietul copil prostituat este, de acum, un rebut pentru societatea noastră ce se pretinde evoluată şi civilizată. Tot din zona aia am aflat şi că, în cazul unui incest, fata e de vină fiindcă e o tarfă care l-a atras în cursă pă tac’su şi l-a băgat în necaz. Cu totii sunt votanţi şi fac rating iar televizorul le vinde pornografie şi alte indicaţii afrodisiace, în loc de bromură, cum ar trebui!
Oricum, legea nu-i pedepseşte pe înapoiaţii mintal pentru opiniile lor, în schimb, dacă noi am cere închisoare la izolator şi tratament forţat pentru pedofilii dovediţi fără nici un fel de îndoială, organizaţiile pentru drepturile omului s-ar sesiza imediat.
Nimeni nu se sesizează, însă, cand, cate un bătranel cu două facultăţi, ranjeşte senil şi le numeşte pe prostituate “fete vesele” de parc-ar fi prost şi n-ar ştii că aproape toate au ajuns acolo în urma violurilor repetate şi stau acolo forţate de peşti şi păzite să nu fugă, uneori, de către poliţişti corupţi. Chiar în ultima vreme, o proxenetă a fost arestată pentru că a ordonat executarea unei prostituate şi, scelerată cum era, i-a cerut ucigaşului să-i aducă degetul femeii omorate. Ai fi zis că, după asta, o să dispară gluma intelectuală despre cea mai veche “meserie” din lume. Nu ştiu dacă, în vreo ţară care se consideră civilizată, îşi permite cineva să facă glume deocheate pe subiectul ăsta, chiar dacă şi acolo această boală ruşinoasă a vremurilor moderne este tolerată pentru că piaţa drogurilor şi a doritorilor de viol acceptat o cere.
Totuşi, nimeni nu se mai poate face că nu ştie despre ce e vorba, mai ales că, acum deja s-au strans mărturii despre fiinţe umane drogate, răpite, torturate după imaginaţia psihopaţilor din branşă, de exemplu li s-au dat găuri în cap cu bormaşina, şi/sau au fost violate în grup, aşa cum se vede pe caseta de la spaniolii care l-au prins pe Clămparu, un produs romanesc sută la sută.
Chiar şi după această casetă am auzit expresia “fetele vesele” şi s-a reiterat ideea că prostituţia e cea mai veche meserie din lume, de unde se-nţelege că ar trebui să fie trecută în nomenclator. E o vrăjeală a celor care cer legalizarea, pe motiv că unora le place să presteze acest tip de serviciu. Nu se spune că prostituatele, de fapt se autodistrug pentru că se detestă iar, acelora foarte puţine cărora le place, să fie siguri bătraneii cărora le curge scuipat din gură, că le-ar plăcea şi să-şi aleagă clientela. Dar cum pedofilia, prostituţia şi traficul de droguri sunt susţinute de la nivel înalt în toată lumea, această formă de sclavie nu doar că este acceptată dar, beneficiarii au impresia că ei le-au distrat pe prostituate.
In ceea ce priveşte moartea unui proxenet, chiar dacă presa nu poate să se bucure pe faţă, n-are nici un drept s-o numească tragedie, avand în vedere cate tragedii adevărate se întamplă în fiecare zi. De exemplu, chiar a doua zi, a murit un copil de şapte ani lovit de maşină, ceea ce se poate ca, în ochii presei, dacă nu aduce bani, să fie o ştire banală.
Intr-un documentar străin că la noi nu se abordează problema decat la ora 5, o femeie şi-a spus povestea care a adus-o pe străzi. Ea fusese zdrobită în bătaie ani în şir de bărbatul ei, din care cauză ajunsese să se drogheze. Acum, că rămăsese cu dependenţa de droguri, făcea sex oral ca să-şi cumpere doza fără de care nu putea să trăiască. Nu se obişnuise, nici după atata timp, cu situaţia de prostituată şi, cand şi-a sfarşit povestea, s-a prăbuşit în propria fiinţă inundată de lacrimi cand a a spus: “ E atat de umilitor!”
  










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu